• آخرین
  • Trending
  • All
جداول رفع عیب انواع فرآیندهای پی وی سی + دانلود فایل PDF

مهمترین دلایل رکود در بازار پی وی سی ایران

22 آگوست 2019
رفع مشکلات زباله ایتالیا با انجام اصلاحیه ای در مقررات بسته بندی

رفع مشکلات زباله ایتالیا با انجام اصلاحیه ای در مقررات بسته بندی

3 دسامبر 2023
نشست مذاکره درباره آلودگی های پلاستیک در کنیا

نشست مذاکره درباره آلودگی های پلاستیک در کنیا

3 دسامبر 2023
درمان زخم های پوستی با استفاده از باندهای پلیمری

درمان زخم های پوستی با استفاده از باندهای پلیمری

20 سپتامبر 2023
ارائه فرآیند تولید پلیمر با کیفیت صنعت کفش توسط شرکت BASF

ارائه فرآیند تولید پلیمر با کیفیت صنعت کفش توسط شرکت BASF

17 سپتامبر 2023
تولید پلیمرهای کراس لینک توسط شرکت کووسترو و تحول در دنیای پلاستیک ها

تولید پلیمرهای کراس لینک توسط شرکت کووسترو و تحول در دنیای پلاستیک ها

13 سپتامبر 2023
تحول دنیای تولید پلاستیک توسط فناوری ADAM

تحول دنیای تولید پلاستیک توسط فناوری ADAM

21 آگوست 2023
شیشه هوشمند یک نوآوری از پلیمرهای کریستال مایع

شیشه هوشمند یک نوآوری از پلیمرهای کریستال مایع

21 آگوست 2023
کاهش فقر در کنیا از طریق زباله های پلاستیک

کاهش فقر در کنیا از طریق زباله های پلاستیک

16 آگوست 2023
استراتژی جالب یکی از سازندگان ماشین آلات تولید پلاستیک برای نسل های آینده

استراتژی جالب یکی از سازندگان ماشین آلات تولید پلاستیک برای نسل های آینده

12 آگوست 2023
شرکت سلف گروپ دانش فنی قالب های چرخشی پلاستیک شرکت آوانتک را به اروپا می آورد

شرکت سلف گروپ دانش فنی قالب های چرخشی پلاستیک شرکت آوانتک را به اروپا می آورد

6 آگوست 2023
معرفی افزودنی جدید بهبود دهنده چسبندگی پلیمرها توسط شرکت Eastman

معرفی افزودنی جدید بهبود دهنده چسبندگی پلیمرها توسط شرکت Eastman

29 جولای 2023
تولید پلیمر مورد استفاده در تجهیزات دامپروری توسط شرکت BASF

تولید پلیمر مورد استفاده در تجهیزات دامپروری توسط شرکت BASF

26 جولای 2023
  • Home
دوشنبه, دسامبر 4, 2023
-18 °c
ماهنامه صنایع پلاستیک
  • صفحه اصلی
  • پلیمر در ایران
    • خبر
    • گالری
    • فیلم
  • پلیمر در جهان
    • خبر
    • گالری
    • فیلم
  • اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • بورس کالای ایران
    • اقتصاد بین الملل
  • پتروشیمی
    • خبر
    • فیلم
    • گالری
  • صنعت ایران
    • مشکلات صنعت پلاستیک ایران
    • موقعیت های صنعت پلاستیک ایران
  • آموزشی
    • آموزش علمی
    • آموزش فنی
    • گالری فیلم
    • گالری تصویر
  • همایش/نمایشگاه
    • نمایشگاههای داخلی
    • همایش های داخلی
    • نمایشگاههای خارجی
    • همایش های خارجی
  • با مسوولیت خودم
    • خاطرات و خطرات
    • یادداشت های ۲۰۲۰ (احمد علی ساعت نیا)
  • PIMI
No Result
View All Result
ماهنامه صنایع پلاستیک
No Result
View All Result
Home پليمر در ايران اخبار پلیمری

مهمترین دلایل رکود در بازار پی وی سی ایران

admin توسط admin
22 آگوست 2019
in اخبار پلیمری, بورس کالای ایران, پتروشیمی ایران
0
جداول رفع عیب انواع فرآیندهای پی وی سی + دانلود فایل PDF

مهمترین دلایل رکود در بازار پی وی سی ایران دو هفته پیش روز دوشنبه، که روز عرضه بهین یابی انواع گریدهای پی وی سی است، حدود ۸۰۰۰ تن پی وی سی توسط پتروشیمی ها عرضه شد، که بیش از ۳۵۰۰ تن آن مورد معامله قرار نگرفت. هفته گذشته نیز، هر چند وضعیت اندکی بهتر شد، اما بازهم بیشتر حجم عرضه شده پی وی سی ها به فروش نرفت.

به گزارش صنایع پلاستیک، می توان با قاطعیت گفت که بازار پی وی سی نیز مانند بسیار دیگر از مواد پلیمری در رکود به سر می برد، چرا که حداکثر نیمی از عرضه های پتروشیمی ها مورد معامله قرار می گیرد. این در حالیست که پی وی سی ها، معمولا در هر هفته از نظر حجم معامله یا در جایگاه بیشترین حجم معاملات قرار داشتند، یا در برخی هفته ها که به دلایلی نظیر افزایش استفاده های فصلی برخی پلیمرها (مثلا PET در فصل تابستان) جایگاه نخست بیشترین حجم معاملات به پی وی سی ها تعلق نمی گرفت، دیگر آنها در بین سه کالای نخست از نظر حجم معامله قرار می گرفتند.

عوامل بحران بازار PVC چیست؟ 

بدون هیچ تردیدی، بحران کم سابقه در صنعت پی وی سی نرم {دمبه ای} به عنوان مهمترین کاهش شدید معاملات پی وی سی ها در بورس کالا ارزیابی می گردد. از اسفندماه گذشته دو کالای DOP و دی اتیل هگزانول، که در این صنعت کاربرد فراوانی دارند، سبب شده است تا صنعت پی وی سی نرم تا مرز ورشکستگی پیش برود. پیشتر در این مورد، مطلبی جامع به دست داده بودیم که با کلیک روی این لینک می توانید به آن دسترسی پیدا کنید.

مطالب مرتبط

تولید استابلایزر سبز توسط یک شرکت ایرانی

بازهم تولید پی وی سی!

آغاز عملیات اجرایی فاز دو واحد PVC پتروشیمی اروند

متاسفانه با وجود گذشت بیش از یک ماه و نیم از نگارش مطلب ” صنعت پی وی سی نرم؛ فاجعه از نمای نزدیک ” نه تنها بازار مواد شیمیایی چون DOP و دی اتیل هگزانول آرام نگرفته است بلکه در همین مدت حتا رقابت ۱۷۰ درصدی را در بورس کالا بر سر به دست آوردن محموله های این کالاها شاهد بوده ایم.

پتروشیمی شازند اراک که تامین کننده عمده این دو قلم می باشد، هم هنوز موفق نشده است تا بازار را به تعادل برساند. هم اکنون DOP در محدوده ۲۵ تا ۲۷ هزارتومان به ازای هر یک کیلو معامله می شود، و برای دی اتیل هگزانول نیز رقابت ۱۰۴ درصدی، در چهارشنبه ای که گذشت به ثبت رسید که به معنای دو برابر شدن قیمت پایه به عنوان قیمت نهایی این کالا در بورس می باشد.

به باور برخی کارشناسان، بحران به ویژه در بازار دی اتیل هگزانول، در واقع این میزان شدید نیست. علت رقابتهای هفتگی بالای صد درصد بر سر این محصول از نگاه این کارشناسان اینست که عده ای که در هفته های قبل خرید انجام داده اند، شرایط رقابت را  در بورس کالا تعمدا تشدید می کنند تا مبادا قیمت موادی که خریداری کرده و هنوز نفروخته اند از حدی پایین تر بیاید و متضرر شده یا سودهای کلان نکنند. این کارشناسان معتقدند با وجود تقاضای و رقابت شدید بر سر دی اتیل هگزانول در چهارشنبه های بورس کالا، داده های برگرفته شده از بازار آزاد این میزان عطش را از سوی تولیدکنندگان نشان نمی دهند. در نتیجه قیمت دی اتیل هگزانول عمدتا توسط تامین کنندگان بازار آزاد، بالا نگاه داشته شده است. چه نظر این کارشناسان درست باشد و چه نباشد، در نتیجه نهایی که منجر به رکود در بازار پی وی سی شده است، تفاوت چندانی ایجاد نمی شود.

وجود بحران در بازار مواد پرکاربرد صنعت پی وی سی نرم،{یعنی DOP و دی اتیل هگزانول -۲EH-) سبب شده است تا تعداد زیادی از واحدهای کوچک و متوسط، به علت عدم وجود نقدینگی کافی امکان ادامه حضور در بازار نداشته باشند و از بازار حذف گردند که این به معنای حذف بخشی از تقاضا برای پی وی سی است. معدود تولیدکنندگانِ بزرگی که هنوز در حال ادامه تولید هستند نیز با تمام ظرفیت خود کار نمی کنند. چرا که با توجه به شرایط عمومی کشور، محصولاتشان فروش نمی رود و یا دیرتر و کمتر به فروش می رود و در نتیجه نقدینگی هزینه شده برای تولید مجددا به همراه سود یا ارزش افزوده به حسابهایشان باز نمی گردد، تا بتوانند مانند سابق خرید کرده و تولید نمایند. عدم تولید واحدهای باقی مانده در صنعت پی وی سی نرم، با ظرفیت کامل هم به مفهوم کاسته شدن حجم بیشتری از تقاضا در بازار پی وی سی است.

هر چند به نظر م رسد بحران در صنعت پی وی سی نرم، بزرگترین عامل رکود در بازار پی وی سی هاست اما حتما تنها دلیل نیست. در هفته های اخیر، پی وی سی ها – به ویژه پی وی سی گرید سوسپانسیون، که عمده پی وی سی تولید داخل است – بر خلاف سایر پلیمرها که روند جهانی قیمتشان نزولی بوده است، دارای روند صعودی بوده اند و این موضوع باعث شده است که قیمت پی وی سی در کشور ما به شدت بالا برود. چرا به شدت ؟ علت واضح است، چرا که در هفته هایی که قیمت  اکثر پلیمرها در بازارهای بین المللی نزولی بود، در کشور ما با کمک افزایش قیمت دلار نیمایی قیمت ها روندی صعودی داشتند، حال پی وی سی ها که در سطح جهانی هم با افزایش قیمت مواجه بودند، در بازار ایران در کنار افزایش قیمت دلار با رشد قابل توجهی در نرخ پایه شان مواجه شدند. همین موضوع دو اثر جانبی داشت:

نخست بخشی از تقاضا که توسط سفته بازان و دلالان برای قاچاق این مواد به عراق و ترکیه ایجاد می شد، به علت عدم ارزش از میان رفت. چرا که بازار پلیمرها در این دو کشور به ویژه در دو – سه هفته اخیر به شدت نزولی بود و قیمت تمام شده برای قاچاق این کالای پلیمری با توجه افزایش قیمت دلار نیمایی و قیمت پایه پی وی سی در بازار داخل، هزینه های تزانزیت و سایر هزینه هایی که برای قاچاق پی وی سی مورد نیازست، بیش از قیمت پی وی سی در بازارهای داخلی کشورهای همجوار بود. دومین اثر جانبی، در مورد محصولات ساخته شده از پی وی سی بود که سابقا صادر می شد. با افزایش قیمت پی وی سی در داخل، آنهم بیش از بازارهای جهانی (به دلیل دخالت قیمت دلار نیمایی} دیگر قیمت تمام شده برای تولید کننده داخلی ارزش صادرات نداشت، چرا که توان رقابتی تولیدکنندگانی که صادرات داشتند به دلیل رشد قیمت دلار نیمایی و روند معکوس بازار پلیمرهای ایران و جهان برای چند هفته پیاپی در بازارهای هدف از میان رفت و همین موضوع سبب شد تا بخش دیگری از تقاضا برای پی وی سی نیز ریزش نماید.

اما صادرکنندگانی که در ماههای گذشته و پیش از بحران اخیر در بازار پلیمرها، موفق به صادرات محصولات خود شده بودند نیز به علت مشکل در نقل و انتقالات بانکی، هنوز نتوانسته اند ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگردانده، تبدیل به ریال کنند هم باعث کاهش بخش دیگری از تقاضا برای پی وی سی هاست. چرا که این گروه ابتدا باید، بتوانند ارز ناشی از صادرات خود را به کشور بازگردانده و تبدیل به ریال کنند که توان خرید در تناژهای موثر برای بازار را داشته باشند که فعلا به علت تحریم و مشکلات ناشی از نقل و انتقالات مالی در انتظار بازگشت سرمایه شان هستند.

مجموعه این عوامل در کنار تورم تولیدکننده و کاهش قدرت خرید عمومی عامه مردم، سبب شده است تا بازار پی وی سی ایران در رکود به سر ببرد. رکوددر بازار پی وی سی، تا زمانیکه بحران صنعت پی وی سی نرم، که فجایعی نظیر قطع صادرات کفش به عراق و افغانستان را سبب شده است، به نظر ادامه خواهدداشت.

برچسب ها : DOPPVCارز حاصل از صادراتافزایش قیمت جهانی PVCتحریمدی اتیل هگزانولروزبه ساعتچیرکود در بازار PVCرکود در بازار پی وی سیپتروشیمی شازند اراکپی وی سیپی وی سی نرمکاهش تقاضا

مفهومی تازه برای کابین هواپیما

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/04/Dettachable-Cabin.mp4

نصب چمن مصنوعی

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/03/Artificial-Grass_x264.mp4

کلاه ایمنی عایق صدا ساخته شده از کامپوزیت فایبرگلاس

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/01/video_2019-01-14_11-17-06.mp4

تزريق پليمر جهت ازدياد برداشت نفت

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/09/video_2019-09-05_00-03-54.mp4

تولید سوخت اتومبیل از فیلم های پلیمری

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/08/Automotive-fuel-from-plastic.mp4

تمام حقوق این سایت متعلق به ماهنامه صنایع پلاستیک است. هرنوع برداشت غیر مجاز حتا به صورت اقتباس با تغییر کمتر از ۷۰ درصد متن مشابه به هر صورت، مشمول قانون حقوق مولفین و مصنفین و طرح شکایت خواهد شد.  © ۱۹۹۸-۲۰۲۲

ماهنامه صنایع پلاستیک

 بالاتر از میدان ونک، خ گاندی شمالی، خ برادران شریفی، شماره ۴٢، برج اداری خشایار، واحد ٣٠٣.

تلفن مرکزی: ٢٢۵١ ٨٨٧٧

روابط عمومی: ۶٨٣٨ ۶٧٢ ٠٩١٢

No Result
View All Result
  • Home

Copyright © 2017 JNews.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In