• آخرین
  • Trending
  • All
تصمیمات یک پتروشیمی و سقوط صنعت کفش به قهقراء

تصمیمات یک پتروشیمی و سقوط صنعت کفش به قهقراء

22 آگوست 2019
وزارت صمت فرآیند انتخاب واحدهای برتر صنعتی را آغاز کرد

وزارت صمت فرآیند انتخاب واحدهای برتر صنعتی را آغاز کرد

27 می 2023
فعالان صنعت پلیمر و پتروشیمی در میان برترین های بورس کالا

فعالان صنعت پلیمر و پتروشیمی در میان برترین های بورس کالا

24 می 2023
فراخوان ارسال مقالات هفتمین همایش ملی پلیمر ایران دانشگاه گلستان

فراخوان ارسال مقالات هفتمین همایش ملی پلیمر ایران دانشگاه گلستان

24 می 2023
تحلیل وضعیت صنعت پتروشیمی جهان در ۱۰ سال آینده

تحلیل وضعیت صنعت پتروشیمی جهان در ۱۰ سال آینده

23 می 2023
بازهم تولید پی وی سی!

بازهم تولید پی وی سی!

23 می 2023
آغاز عملیات اجرایی فاز دو واحد PVC پتروشیمی اروند

آغاز عملیات اجرایی فاز دو واحد PVC پتروشیمی اروند

23 می 2023
بیست و هفتمین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی در اردیبهشت ماه

بیست و هفتمین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی در اردیبهشت ماه

23 می 2023
اظهارات رییس انجمن ماشین سازان صنعت پلیمر درباره تفکیک وزارت صمت

اظهارات رییس انجمن ماشین سازان صنعت پلیمر درباره تفکیک وزارت صمت

23 می 2023
اِکیپلاست نمایشگاه آخرین نوآوری های صنعت پلاستیک و لاستیک اسپانیا

اِکیپلاست نمایشگاه آخرین نوآوری های صنعت پلاستیک و لاستیک اسپانیا

14 می 2023
بره کشان چند شرکت حسابداری بعد از شوک ناگهانی به بخش خصوصی

بره کشان چند شرکت حسابداری بعد از شوک ناگهانی به بخش خصوصی

14 می 2023
polypropilen

تولید گرید جدید پلی پروپیلن برای قطعات خودرو و لوازم خانگی در ایران

13 می 2023
rosplast

برگزاری نمایشگاه روس پلاست در خردادماه ۱۴۰۲

13 می 2023
  • Home
یکشنبه, می 28, 2023
-18 °c
ماهنامه صنایع پلاستیک
  • صفحه اصلی
  • پلیمر در ایران
    • خبر
    • گالری
    • فیلم
  • پلیمر در جهان
    • خبر
    • گالری
    • فیلم
  • اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • بورس کالای ایران
    • اقتصاد بین الملل
  • پتروشیمی
    • خبر
    • فیلم
    • گالری
  • صنعت ایران
    • مشکلات صنعت پلاستیک ایران
    • موقعیت های صنعت پلاستیک ایران
  • آموزشی
    • آموزش علمی
    • آموزش فنی
    • گالری فیلم
    • گالری تصویر
  • همایش/نمایشگاه
    • نمایشگاههای داخلی
    • همایش های داخلی
    • نمایشگاههای خارجی
    • همایش های خارجی
  • با مسوولیت خودم
    • خاطرات و خطرات
    • یادداشت های ۲۰۲۰ (احمد علی ساعت نیا)
  • PIMI
No Result
View All Result
ماهنامه صنایع پلاستیک
No Result
View All Result
Home پليمر در ايران اخبار پلیمری

تصمیمات یک پتروشیمی و سقوط صنعت کفش به قهقراء

admin توسط admin
22 آگوست 2019
in اخبار پلیمری, بورس کالای ایران, خبر, پتروشیمی ایران
0
تصمیمات یک پتروشیمی و سقوط صنعت کفش به قهقراء

در حالیکه گفته می شد که اشکال در نماد معاملاتی علت عدم عرضه دی اتیل هگزانول پتروشیمی شازند در چهارشنبه گذشته بوده است، یکی از فعالان قدیمی رسانه ای و تشکلی صنعت کفش و از اعضای انجمن ملی، گفته است این پتروشیمی به بهانه پیشواز اورهالی که قرار بوده است که از امروز اول مردادماه آغاز شود، هفته گذشته عرضه ای نداشته است. با توجه به تعدد نقل قولها، شایسته است مسوولان پتروشیمی شازند نسبت به سووالاتی چند پاسخگو باشند.

به گزارش صنایع پلاستیک، با توجه به اینکه در ماههای نخست سال ۱۳۹۷، در زمانیکه قیمت دلار با نوسان همراه بود و مجتمع های پتروشیمی ملزم شده بودند که محصولاتشان را با ارز ۴۲۰۰ تومانی در بورس کالا عرضه کنند، شاهد تعمیرات اساسی (اورهال) چند پتروشیمی پشت سر هم و به شیوه مشکوکی بودیم، چنانکه همان زمان هم نوشتیم به نظر می رسد که این شرکتها می خواهند تا ثبات به بازار ارز بازگردد، از عرضه ها شانی خالی کنند! شاید در این مدت هم با لابی گری بتوانند از ضرر فروش محصولاتشان با دلار ۴۲۰۰ تومانی جلوگیری نمایند. همین اورهال های مشکوک چندین پتروشیمی، سبب شد تا امسال دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی در ابتدای سال یک برنامه مدون برای اورهال پتروشیمی ها در نظر بگیرد. در این برنامه که پس از تعامل با پتروشیمی ها صورت گرفته بود، قرار بود که پتروشیمی مطابق برنامه عمل کنند. اگر چنین می بود، پتروشیمی شازند باید ۳۱ روز اورهال در نظر گرفته شده برای خود را از دهه پایانی خردادماه آغاز می کرد و تا پایان دهه دوم تیرماه تعمیرات اساسی اش را به پایان می برد.

در این تصویر برنامه از پیش اعلام شده اورهال پتروشیمی شازند اراک به همراه دوره زمانی تعیین شده برای تعمیرات اساسی آن به وضوح دیده می شود.

مطالب مرتبط

فعالان صنعت پلیمر و پتروشیمی در میان برترین های بورس کالا

اعلام قیمت پایه جدید محصولات پتروشیمی تا نیمه اسفند +لینک دانلود+ جدول مقایسه ای

اعلام قیمت پایه جدید مواد پلیمری و شیمیایی تا ۸ اسفند ۱۴۰۰ +لینک دانلود

این مقطع زمانی اما یکی از سودآورترین مقاطع زمانی برای این پتروشیمی در طی سنوات اخیر بوده است. فقط دی اتیل هگزانول این پتروشیمی (که بخشی از از آن هم وارداتی بود.) در این مقطع زمانی با رقابت های بالای صد در صد (تا ۱۷۰ درصد) به فروش می رسد و این به معنای بیش از دو برابر شدن قیمت پایه در بورس کالا برای این کالا بود. اما این پتروشیمی، که مدعی است بیش از ۹۰ درصد محصولاتش را در بازارهای داخلی به فروش می رساند، در مدت تعیین شده به اورهال نرفت. در عوض چه زمانی تصمیم گرفته شد که این پتروشیمی راهی تعمیرات اساسی شود؟ اول مرداد ماه ۱۳۹۸ توسط مدیرعامل این شرکت به عنوان آغاز دوره اورهال اعلام شد.

نکته قابل تامل درباره زمانی که این پتروشیمی به اورهال خواهد رفت اینست که این دوره همزمان با افت رقابت ها بر سر دی اتیل هگزانول این شرکت بود. یعنی در دهه پایانی تیرماه به یکباره در عرض دو هفته رقابت های بلای صد در صد دی اتیل هگزانول شازند به ۳ درصد کاهش یافت و قیمت ها به قیمت پایه نزدیک شد و از سودهای افسانه ای خبری نبود. بازار در مسیر آرامش قرار گرفته بود و شیب قیمت دی اتیل هگزانول که به کانال ۱۱ هزارتومان بازگشته بود، شیبی نزولی می نمود. در چنین شرایطی به یکباره این پتروشیمی تصمیم گرفت تعمیرات اساسی خود را آغاز نماید و تازه یک هفته قبل از آغاز اورهال، پتروشیمی شازند به دلیلی که هنوز مبهم است و هر کس برای آن روابتی دارد، دیگر عرضه ای انجام نداد. نتیجه افزایشی شدن روند قیمت دی اتیل هگزانول و در پی آن DOP در بازار آزاد بود.

با یک نگاه ساده به مقاطعی که این پتروشیمی باید به اورهال می رفت و نرفت، و نیز دوره ی زمانی که این پتروشیمی نباید به تعمیرات می رفت و رفت، و در نظر گرفتن این مقاطع زمانی با قیمت دی اتیل هگزانول این شرکت، سووالاتی به ذهن هر ناظری متبادر می گردد؟ اصولا برنامه سالانه اورهال شرکتهای پتروشیمی برای از بین بردن چنین گمانه زنی های در ارتباط با مدیریت بازار توسط پتروشیمی ها صورت گرفت و  اگر قرارست به آن عمل نشود، چه سودی دارد؟ در این رابطه احتمالا دفتر توسعه صنایع پاین دستی یا مدیریت پتروشیمی شازند توضیحاتی دارد که ما حتما علاقمند به نشر آن هستیم.

علی لشگری در همین رابطه می گوید: بحث رشد قیمت مواد اولیه که در چند ماه اخیر اتفاق افتاده مربوط به الکل تولیدی شرکت پتروشیمی اراک است. از دو هفته قبل، بعد از مدت ها، قیمت معامله شده الکل در بورس به قیمت پایه آن نزدیک شده بود و انتظار می رفت روند قیمت ها همچنان کاهشی باشد. این در حالی است که چهارشنبه هفته گذشته ، مجتمع پتروشیمی اراک از عرضه الکل در بورس کالا خودداری نمود که تعبیر شد اراک به پیشواز اورهال رفته است! حال آنکه قبل تر اعلام شده بود که دوره تعمیرات از ابتدای مرداد شروع خواهد شد و اراک از محل واردات الکل به عرضه خود در بورس کالا ادامه خواهد داد ولی این اورهال پیش از موعد، متاسفانه روند کاهشی قیمت الکل را متوقف و بازار تا حدی ملتهب شد.

وی در ادامه اظهار داشت: این اقدام پتروشیمی اراک موجب شد صنایع پایین دست تولید کفش و چرم مصنوعی و زیره با کاهش مزیت رقابتی در تعهدات صادراتی خود روبرو شوند و نتوانند قیمت خود را پایین بیاورند. به عبارت دیگر، با این اتفاق قیمت تمام شده صنایع پایین دست بالا رفته و صادرکنندگان نیز قادر به ایفای تعهدات خود نیستند. این در حالی است که قبلا در کمیته تنظیم بازار صنعت پتروشیمی مقرر شده بود که پتروشیمی اراک کمبود ماده اولیه صنایع پایین دست را از طریق واردات تامین کند و انتظار می رفت مساله اورهال خطوط تولید این مجتمع عاملی برای کاهش و یا عدم عرضه در بورس نباشد. از این رو، تولیدکنندگان صنایع پایین دست توقع داشتند که پتروشیمی اراک از طریق الکل وارداتی عرضه خود را به میزان نیاز بازار در بورس ادامه می داد.(نقل قول از همکو)

در این بخش از سخنان آقای لشگری مجددا پرسش هایی پیشامد می کند، نخست اینکه این هفته آیا الکل وارداتی شازند در روز چهارشنبه که روز عرضه بهین یاب محصولات شیمیایی است، عرضه خواهد شد؟ اگر چنین است تا به حال هیچ خبری منبی بر واردات دی اتیل هگزانول توسط پتروشیمی شازند رسانه ای نشده است. بر سر محموله هایی که باید چهارشنبه گذشته توسط شازند عرضه می شد، چه آمده است؟ آیا آنها در این هفته عرضه خواهند شد؟ اگر مشکل عدم عرضه به علت ایراداتی در نماد معاملاتی بوده است، حتما این مواد در انبارهای پتروشیمی شازند وجود دارند، لذا باید در این هفته برای کاهش التهاب به بازار تزریق شوند. چه پتروشیمی شازند واردات الکل داشته باشد چه نداشته باشد!

بر سر دوهزار تن واردات  الکل یا دی اتیل هگزانول پتروشیمی فارابی که اعلام شد صورت گرفته است، چه آمده است؟ آیا قرارست این حجم کم به نسبت تقاضای زیاد بازار، در هفته هایی که شازند در اورهال به سر می برد، در طی چهار هفته توزیع شود؟

در هفته گذشته نشانه های بهبود در قیمت دی اتیل هگزانول و روغن DOP دیده شد، بلافاصله رقم معاملات پی وی سی در روز عرضه بهین یاب این کالا به بیش از دو برابر، در شش هفته اخیر رسید. این یعنی کمک به بازگشت رونق به بازار پلیمرها! اما این هفته با ابهام دوباره در بازار این مواد مهم در صنایع پی وی سی نرم، نظیر صنعت کفش، چرم مصنوعی، کابل، شلنگ و … با کاهش جدی در حجم معاملات انواع پی وی سی  مواجه شدیم.  طرح این مورد می خواهم این نتیجه را بگیرم که وجود پالس مثبت یا منفی حتا در اندازه ای محدود در بازار DOP و الکل اثر مستقیمی بر حجم معاملات پی وی سی ها دارد و این اورهال بی موقع {لااقل ر اساس برنامه اعلامی توسط دفتر توسعه صنایع پایین دستی} وعدم عرضه دی اتیل هگزانول در چهارشنبه گذشته نه تنها اثر مستقیم بر بازار DOP که از الکل ساخته می شود که بر بازار پی وی سی ها دارد. لذا ضرری که مجموعه صنایع ما از این بی برنامگی عجیب داشتند، حتا به پتروشیمی های سازنده پی وی سی هم تسری یافت.

لشگری در ادامه سخنان خود، به نقش دلار نیمایی که بر عکس روند دلار بازار آزاد جهتی رو ه صعود داشته است، اشاره کرده و از آن نیز به عنوان یک دلیل دیگر برای افزایش قیمت  ها نام برد. وی در انتها، افزایش قیمت در بازارهای چسب، پی وی سی، پلی یورتان، چرم طبیعی و مصنوعی را از عوامل دیگر در رکود در حال تعمیق صنعت کفش ارزیابی نمود.

طبیعی است، اگر پتروشیمی شازند در چهارهفته پیش رو عرضه دی اتیل هگزانول نداشته باشد، و خبری از الکل وارداتی فارابی هم نباشد، پس از پایان اورهال این شرکت در آغاز شهریور بازار این ماده و به تبع آن روغن DOP در فاز ابر بحران قرار خواهد داشت و آنگاه می توان شاهد رقابت هایی بیش از حتا ۲۰۰ درصد ر سر محموله های دی اتیل هگزانول شازند باشیم. اگر چنین شود، باید فاتحه صنایع مرتبط با پی وی سی نرم را که همین حالا هم نیمه جان هستند، و دلخوشی شان به کاهش قیمت ها با فعالیت های خارج از قاعده یک پتروشمی تنها یک هفته دوام داشت، خواند.

در این بین باید پرسید، به راستی مسوولان کجا هستند؟ چرا زمان تعیین شده اورهال یک پتروشیمی رعایت نمی شودش؟؟ آیا صنعتگران صنایع پایین دستی حق ندارند، در سکوت و عدم پاسخگویی طرفهای فروشنده و مسوول در این موارد، بگویند شواهدی مبنی بر مدیریت بازار توسط پتروشیمی ها دارند!

برای اینکه بدانید، التهاب بازار دی اتیل هگزانول و DOP چه بر سر صنایع نیازمند این مواد آورد، کافیست از لینکهای زیر استفاده کنید:

بلایی که جهش قیمت مواد پلیمری و DOP بر سر صنعت کفش آورد!

از دست رفتن بازارهای صادراتی کفش در پی بحران دی اتیل هگزانول

بازار نساجی و منسوجات عراق را به ترکیه باختیم!

برچسب ها : 2EHDOPالکلاورهال بی موقع پتروشیمی شازنداورهال پتروشیمی شازندبورس کالابورس کالای ایراندی اتیل هگزانولصنعت کفشعدم عرضه دی اتیل هگزانولواردات دی اتیل هگزانولپتروشیمی شازند اراکپتروشیمی فارابیکاهش معاملات پی وی سی

ویژه صنایع پلاستیک

مفهومی تازه برای کابین هواپیما

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/04/Dettachable-Cabin.mp4

تمام حقوق این سایت متعلق به ماهنامه صنایع پلاستیک است. هرنوع برداشت غیر مجاز حتا به صورت اقتباس با تغییر کمتر از ۷۰ درصد متن مشابه به هر صورت، مشمول قانون حقوق مولفین و مصنفین و طرح شکایت خواهد شد.  © ۱۹۹۸-۲۰۲۲

ماهنامه صنایع پلاستیک

 بالاتر از میدان ونک، خ گاندی شمالی، خ برادران شریفی، شماره ۴٢، برج اداری خشایار، واحد ٣٠٣.

تلفن مرکزی: ٢٢۵١ ٨٨٧٧

روابط عمومی: ۶٨٣٨ ۶٧٢ ٠٩١٢

No Result
View All Result
  • Home

Copyright © 2017 JNews.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In