اشتراک گذاری

اخبار پلیمری, بورس کالای ایران, پتروشیمی ایران

بحران شدید در بازار پی وی سی و ضعف تقاضا برای پلی پروپیلن ها

بحران شدید در بازار پی وی سی و ضعف تقاضا برای پلی پروپیلن ها

نوشته شده توسط :admin
مدت زمان مطالعه : 3دقیقه

213

32

دیروز از بیش از ۲۱ هزار تن عرضه انجام شده، حدود ۱۶۲۰۰ تن معامله صورت گرفت که کاهش حدودا ۷۰۰ تنی در حجم معاملات را نسبت به هفته گذشته نشان می دهد.

به گزارش صنایع پلاستیک، دیروز دوشنبه ۱۰ تیرماه ۱۳۹۸، روز عرضه بهین یابی انواع پلی پروپیلن و انواع پی وی سی بود. در حالی که عدم اعلام قیمت های پایه جدید مواد پلیمری توسط دفتر توسعه صنایع پایین دستی و افزایش قیمت دلار نیمایی در هفته گذشته از یکسو و ثبات نسبی بازار پلیمرها در سطح جهانی از سوی دیگر، نوید دوشنبه بهتری را نسبت به هفته گذشته می داد، اما عملا چنین نشد و حتا حجم ثبت تقاضا برای معامله نیز با کاهش مواجه شد و به کمی بیش از ۲۸ هزار تن رسید. در حالی که در هفته گذشته، حجم تقاضای ثبت شده کمی کمتر از ۳۰ هزار تن بود.

با نگاهی به درصد رقابت های صورت گرفته، می توان گفت بازار همچنان در فاز رکودی به سر می برد و تنها سه کالای پلیمری دیروز با بیش از ده درصد رقابت نسبت به قیمت پایه شان به فروش رسیدند.

پلی پروپیلن شیمیایی گرید ZR230C پتروشیمی نوید زرشیمی دیروز، با ۳۴ درصد بالاترین میزان رقابت را به نام خود ثبت کرد . پس از این کالا، پلی پروپیلن شیمیایی ZB332C پتروشیمی نوید زرشیمی قرار گرفت که معامله گران بورس کالای ایران حاضر شدند تا سقف ۳۲ درصد نسبت به قیمت پایه برای به دست آوردن محموله های آن به رقابت با یکدیگر بپردازند.

پلی پروپیلن شیمیایی ZR340R محصولی دیگر از پتروشیمی نوید زرشیمی بود که با ۱۱ درصد رقابت نسبت به قیمت پایه معامله شد.

به جز سه محصول فوق، که نشان دهنده بحران در برخی گریدها در عین رکود کلی بازار هستند، ۱۶ کالای پلیمری نیز با قیمت ۱ تا ۱۰ درصد به فروش رفتند. نکته جالبی که در این رابطه باید مدنظر داشت این ست که به جز یک گرید دیگر پلی پروپیلن شیمیایی نوید زرشیمی که ۸ درصد رقابت را ثبت کرد، باقی ۱۵ کالای معامله شده اعدادی پایین تر از ۶ درصد رقابت نسبت به قیمت پایه را به ثبت رساندند.

اعداد عجیب در معاملات پلی پروپیلن فیلم

عدم اقبال و توجه به پلی پروپیلن فیلم نیز از دیگر نکات مهم دیروز بود. در بدترین شرایط بازار انواع پلی پروپیلن فیلم، بالای ده درصد مورد معامله قرار می گرفت اما دیروز در معاملات انجام شده، این کالا در گریدهای گوناگون پتروشیمی های مختلف با قیمت ناچیزی نسبت به قیمت پایه مورد معامله قرار گرفت و در بهترین حالت پلی پروپیلن فیلم پتروشیمی رجال با ۴ درصد رقابت نسبت به قیمت پایه به فروش رفت.

نکته عجیب تر در مورد معاملات دیروز پلی پروپیلن فیلم، با نگاهی به حجم عرضه، تقاضا و معامله این کالا روشن می شود. در معاملات دیروز تالار محصولات پتروشیمی بورس کالای ایران، در تاریخ دوشنبه ۱۰ تیرماه ۲۲۷۱ تن پلی پروپیلن فیلم عرضه شد، این میزان عرضه با تقاضایی معادل ۳۹۰۰ تن مواجه شد که در نهایت منجر به معامله کل عرضه های انجام شده گردید، لیکن با وجود تقاضای نزدیک به دوبرابر عرضه، معامله گران بورس کالا حاضر نشدند برای به دست آوردن محموله های پلی پروپیلن فیلم، بیش از ۴ درصد رقابت نمایند که نسبت به هفته های معمولی که عموما این کالا با رقابت بالای ۳۰ درصد به فروش می رفت، فاصله زیادی وجود دارد.

این فاصله زیاد به وضوح بر ضعف نقدینگی تولیدکنندگان اشاره می کند، چه اینکه تقاضا برای خرید وجود دارد، لیکن خریداران حاضر نیستند برای به دست آوردن محموله های این کالا مانند سابق وارد رقابت های حتا ۱۵-۲۰ درصدی یا بیشتر {رقمی که در هفته های رکود بازار این کالا معامله می شد} شوند. احتمالا دلالان هم هنوز محموله هایی که در هفته های گذشته تهیه کرده اند، به فروش نرسانده اند در نتیجه آنها هم وارد رقابت نمی شوند تا تنور آن گرم شود.

عدم فروش چند گرید پلی پروپیلن:

در هفته هایی که بازار در حالت معمول و نه حتا عالی خود قرار داشت، همه عرضه های پلی پروپیلن ها به فروش می رفت. اکثرا هم گریدهای گوناگون با رقابت هایی بالای ده درصد، و گاها حتا تا شصت درصد {در روزهای پر رونق} مورد معامله می شدند. اما دیروز چند گرید پلی پروپیلن نساجی و چند گرید پلی پروپیلن شیمیایی اصلا مورد معامله قرار نگرفتند و اکثرشان هم که معامله شدند یا با قیمت پایه معامله شدند و یا رقابت هایی کمتر از ۶ درصد!! تنها سه گرید پلی پروپیلن نساجی، چنانکه شرح دادیم رقابت هایی بالای ده درصد را تجربه کردند.

از آنجا که اصولا تولید پلی پروپیلن در کشورما، بسیار کمتر از تقاضاست، از چنین شرایطی می توان ضعف تقاضا و کمبود نقدینگی را نزد تولیدکنندگان استنباط کرد. چرا که کالا وجود دارد، اما عملا یا توان خرید وجود ندارد یا این توان به شدت محدودست که منحر به رقابت هایی جزیی می شود.

فاجعه در بازار PVC:

دیروز، حدود ۷۸۰۰ تن عرضه انواع پی وی سی صورت گرفت، که متاسفانه شاهد بودیم که تنها ۳۸۰۰ تن تقاضا برای خرید ثبت شد و در نهایت کمی بیش از ۲۶۰۰ تن معامله صورت گرفت. به بیان دیگر، دیروز از صد درصد عرضه صورت گرفته، تنها ۴۸ درصد تقاضا برای خرید وجود داشت اما تنها ۳۳.۳ درصد پی وی سی عرضه شده در بورس کالا به فروش رفت. این عدد نشان دهنده، عمق رکود در این صنعت و ضعف شدید تقاضا است.

در عدم عرضه و حضور گرید S 57 که در هفته های اخیر رکودار بیشترین درصد رقابت روزهای دوشنه بود، هیچ یک از گریدهای پی وی سی بیش از ۶ درصد رقابت را به خود ندیدند. بسیار از گریدهای پی وی سی ، برای مثال S 65 با قیمت پایه معامله شدند که نشان می دهد همچنان تقاضا در بازار پی وی سی ناچیز و کم است و در نتیجه بیشتر گریدها یا معامله نمی شوند یا بدون هیچ رقابتی به فروش می رسند. دلایل ضعف تقاضا در بازار پی وی را در این مطلب بر شمرده ایم.

در نهایت، امروز سه شنبه ۱۱ تیرماه ۱۳۹۸ حدود ۶۸ هزارتن عرضه محصولات پلیمری صورت گرفته است، باید منتظر شده ببینیم چه حجمی از این عرضه مناسب مورد معامله قرار می گیرد، تا در نهایت بتوانیم قضاوت کنیم که این هفته بازار پلیمرها در بورس کالا از فاز رکودی خارج می شود یا خیر؟ هر چند به نظر نمی رسد که این اتفاق بیافتد. اما باید منتظر بود و روی نشانه هایی که از افزایش قیمت های پایه در یکشنبه آتی ۱۶ تیرماه وجود دارد، برای تحریک بازار حساب کرد.

Click the following banner, and find your Italian Made Machinery in 8 languages.

مطالب مرتبط برای شما