به گزارش صنایع پلاستیک، کمیته برگزاری بازی های المپیک توکیو اعلام کرد که سکوی توزیع مدالها در این بازی ها که تابستان آتی برگزار می گردد، از پلاستیک بازیافتی تولید خواهد شد. همچنین این کمیته از تهیه پلاستیک لازم، جهت تولید سکوهای مذکور خبر داده است. استفاده از مدال ها و سکوی توزیع مدالهای بازیافتی در المپیک توکیو در حالی صورت می پذیرد، که جهان درگیر بحران شدید محیط زیستی است و مسوولان ژاپنی قصد دارند بااستفاده از فرصت المپیک این شعار را به جهان مخابره کنند، که بازیافت تنها راه پیش روی زمین برای بقاست.
ژاپن همواره یکی از پیشگامان در حفاظت از محیط زیست و حامیان تکنولوژی های سبز بوده است و یکی از کشورها با سرانه بازیافت بسیار مناسب به شمار می رود. از سویی به علت اینکه این جغرافیای این کشور کهن از مجمع الجزایر تشکیل شده است، بالا رفتن دمای کره زمین، سبب می شود تا خطر بالا آمدن سطح دریاها و زیر آب رفتن بخشهای زیادی از سرزمینهای ژاپن جدی باشد. در همین راستا، فرهنگ سازی جهت تولید کمتر گازهای گلخانه ای در این کشور از مدارس آغاز می شود و مردم این کشور برای حفظ موجودیت کشورشان، به شدت به این آموزش ها پایبندند.
لذا پروژه ساخت و تولید سکوهای توزیع مدالهای المپیک سال ۲۰۲۰ { که به علت پاندمی کرونا یکسال به عقب افتاد.} با همکاری ۱۱۳ مدرسه در سراسر ژاپن کلید خورد و سپس خرده فروشان پلاستیک و سازمان و دفاتر P&G و بعد شهروندان عادی به آن پیوستند.
در حال حاضر و پس از شکل گیری زنجیره همکاری فوق، ۲۴.۵ تن پلاستیک قابل بازیافت {بازیافت پذیر}، به همراه ۴۰۰ هزار بطری مواد شوینده در مدت زمان ۹ ماه توسط دانش آموزان و شهروندان ژاپنی جمع آوری شد و برای نیل به هدف ساخت و تولید سکوهای توزیع مدال به کمیته برگزاری مسابقات تحویل داده شد.در همین راستا، این کمیته نیز موافقت خود را با اجرایی شدن این طرح محیط زیستی، برای المپیک سال آتی اعلام داشت.
کمیته برگزاری مسابقات المپیک با شعار ” همه با هم بهتر باشید” از پایداری و اقتصاد چرخشی به عنوان یکی از اصول اساسی مسابقات یاد کرده است، و از این اهداف حمایت می نماید.
لازم به ذکرست که کمیته برگزاری مسابقات، در راستای تحقق اهداف پایداری و اقتصاد چرخشی و در نهایت حفاظت از منابع و بهبود وضعیت محیط زیست، از مردم این کشور خواسته است تا تلفن های همراه قدیمی و غیرکاربردی خود را در اختیار این کمیته قرار دهند تا بتوانند برای تهیه مدالهای مسابقات المپیک از آنها استفاده نمایند. بدیهی است که مقدار قابل توجهی،طلا، نقره و برنز در تلفن های همراه به کار برده می شوند و کمیته برگزاری مسابقات المپیک توکیو ۲۰۲۰ بر آن است با بازیافت لوازم الکترونیکی، دست کم بخشی از طلا و نقره مورد نیاز برای مدالهای این رویداد را از طریق بازیافت به دست آورد.
به این ترتیب می توان گفت، در آغاز سومین دهه از هزاره سوم میلادی، شاهد برگزاری سبز ترین المپیک در یکی از پیشروترین کشورها در بهره گیری از انرژی ها و تکنولوژی های سبز خواهیم بود.
این خبر از فارس اقتباس شده است.