به گزارش صنایع پلاستیک، پانزدهمین دوره نمایشگاه صنایع پلاستیک و لاستیک تهران، موسوم به ایران پلاست از دوشنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۰ آغاز به کار کرد. این رویداد، به مدت چهار روز تا ۲۱ بهمن ماه به کار خود ادامه خواهد داد.
بنا به ادعای برگزارکنندگان این رویداد، ایران پلاست بزرگترین نمایشگاه پلیمری منطقه خاورمیانه است. هر چند ما نیز چنین آرزو می کنیم، اما با وضعیت فعلی و با وجود انواع و اقسام تحریم ها و همه گیری کووید ۱۹ به نظر نمی رسد که چنین ادعایی چندان مقرون به واقع باشد، هر چند در ادوار گذشته به حق می توانستیم چنین ادعا کنیم. حتا از نظر تعداد غرفه گذاران نیز این دوره، به جز دوره قبل جزو ادوار درجه یک برگزاری ایران پلاست به شمار نمی رود و با توجه به دو موضوع فوق الذکر، باید گفت علی رغم شعار این نمایشگاه که کسب و کار جهانی است، آنچه بیش از هر چیز به چشم می آید، وسعت بخش داخلی و شرکت های ایرانی این نمایشگاه بین المللی است.
به هر روی، ما امید داریم که ایران پلاست دوباره جایگاه پیشین خود را به دست آورده و به بهترین و با کیفیت ترین نمایشگاه صنایع پایین دستی خاصه صنعت پلاستیک در منطقه بدل شود و باعث افتخار کشور باشد.
این نمایشگاه با حضور ۴۳۰ شرکت داخلی و خارجی و با هدف توسعه صنایع پایین دستی و افزایش تولید محصولات پتروشیمی، در محل نمایشگاههای دائمی تهران آغاز به کار کرده است. این چیزیست که مسوولان و برگزارکنندگان این رویداد هر ساله در ابتدای این رویداد به رسانه ها می گویند، اما ما پس از سالها شرکت فعال و حتا حضور در اجرای این رویداد می توانیم با قدرت مدعی شویم که این رویداد، دستاورد آنچنانی برای صنایع پایین دستی ندارد و بیشتر این پتروشیمی ها هستند که بازارهای خارجی بیشتری را در این رویداد به دست می آورند. اما عملا به جز شاید خرید و فروش چند ماشین تزریق و فرآیندی پلاستیک، شاید قراردادهایی در حیطه ی محصولات دانش بنیان مواد افزودنی و … چیز بیشتری عاید صنایع پایین دستی نمی شود. امید اینکه روزی، واقعا صنایع پایین دستی، متنفع اصلی این رویداد باشند.
شاید بین المللی ترین بخش نمایشگاه ایران پلاست در سنواتی که کشور تحت تحریم های ظالمانه قرار دارد، بخش میزبانی از هیات های خارجی و منطقه ای است. ایران پلاست پانزدهم میزبان شرکتها و هیاتهای سیاسی و تجاری کشورهای چین، برزیل، مجارستان، پرتغال، قزاقستان، آذربایجان، پاکستان، افغانستان، ترکیه، سوریه، تایوان، تاجیکستان و عراق خواهد بود.
گفته می شود که ظرفیت تولید انواع محصولات پلیمری در صنعت پتروشمی کشور، حدود ۸ میلیون تن برآورد می شود و قرارست که تا پایان سال ۱۴۰۴ این عدد به بیش از ۱۲ میلیون تن نیز برسد. لذا، امید آنست که فارغ از همه حقایقی که پیش از این گفته شد، ایران پلاست در نهایت به سمت و سوئی برود که صنعت پلاستیک ایران، که پتانسیل زیادی برای رشد و توسعه دارد، روزی خود عنان اجرای این رویداد تخصصی را در دست خود بگیرد و جایگاه حقیقی خود را به دست آورد.
اینکه پتروشیمی ها هم از قبل این رویداد و سایر رویدادها سود ببرند، هیچ مشکلی نیست. مشکل زمانی پیش می آید که صاحبان اصلی نمایشگاهی چون ایران پلاست به حاشیه رانده می شوند و گروه هایی که چندین و چند نمایشگاه دیگر برای ارائه توانمندی ها و بستن قراردادهای تجاری دارند، به متنفعان اصلی ایران پلاست بدل می شوند. به تازگی در حیطه صنعت پلیمر، از مواد گرفته تا ماشین آلات، از محصولات تمام شده تا نیم ساخته تا افزودنی ها، کارهای بسیار خوبی صورت گرفته است، که امیدواریم ایران پلاست، بتواند جایگاه مناسبی برای نمایش و عرضه این قبیل محصولات باشد.
با همه این نکات، گزارش کامل ما از این رویداد بماند پس از دیدار ما از ایران پلاست پانزدهم.