• آخرین
  • Trending
  • All
روند کاهشی بازار پلیمرها مشروط به رعایت فرمول کشف قیمتها

پیش‌بینی رشد جذابیت خرید در بازار پلیمرها و مواد شیمیایی

22 آگوست 2019
درمان زخم های پوستی با استفاده از باندهای پلیمری

درمان زخم های پوستی با استفاده از باندهای پلیمری

20 سپتامبر 2023
ارائه فرآیند تولید پلیمر با کیفیت صنعت کفش توسط شرکت BASF

ارائه فرآیند تولید پلیمر با کیفیت صنعت کفش توسط شرکت BASF

17 سپتامبر 2023
تولید پلیمرهای کراس لینک توسط شرکت کووسترو و تحول در دنیای پلاستیک ها

تولید پلیمرهای کراس لینک توسط شرکت کووسترو و تحول در دنیای پلاستیک ها

13 سپتامبر 2023
تحول دنیای تولید پلاستیک توسط فناوری ADAM

تحول دنیای تولید پلاستیک توسط فناوری ADAM

21 آگوست 2023
شیشه هوشمند یک نوآوری از پلیمرهای کریستال مایع

شیشه هوشمند یک نوآوری از پلیمرهای کریستال مایع

21 آگوست 2023
کاهش فقر در کنیا از طریق زباله های پلاستیک

کاهش فقر در کنیا از طریق زباله های پلاستیک

16 آگوست 2023
استراتژی جالب یکی از سازندگان ماشین آلات تولید پلاستیک برای نسل های آینده

استراتژی جالب یکی از سازندگان ماشین آلات تولید پلاستیک برای نسل های آینده

12 آگوست 2023
شرکت سلف گروپ دانش فنی قالب های چرخشی پلاستیک شرکت آوانتک را به اروپا می آورد

شرکت سلف گروپ دانش فنی قالب های چرخشی پلاستیک شرکت آوانتک را به اروپا می آورد

6 آگوست 2023
معرفی افزودنی جدید بهبود دهنده چسبندگی پلیمرها توسط شرکت Eastman

معرفی افزودنی جدید بهبود دهنده چسبندگی پلیمرها توسط شرکت Eastman

29 جولای 2023
تولید پلیمر مورد استفاده در تجهیزات دامپروری توسط شرکت BASF

تولید پلیمر مورد استفاده در تجهیزات دامپروری توسط شرکت BASF

26 جولای 2023
ظهور یک غول پتروشیمی در جنوب خلیج فارس

ظهور یک غول پتروشیمی در جنوب خلیج فارس

24 جولای 2023
بررسی مشکلات تولیدکننده با بانک ها از دیدگاه یک فعال صنعت پلاستیک

بررسی مشکلات تولیدکننده با بانک ها از دیدگاه یک فعال صنعت پلاستیک

25 جولای 2023
  • Home
چهارشنبه, اکتبر 4, 2023
-18 °c
ماهنامه صنایع پلاستیک
  • صفحه اصلی
  • پلیمر در ایران
    • خبر
    • گالری
    • فیلم
  • پلیمر در جهان
    • خبر
    • گالری
    • فیلم
  • اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • بورس کالای ایران
    • اقتصاد بین الملل
  • پتروشیمی
    • خبر
    • فیلم
    • گالری
  • صنعت ایران
    • مشکلات صنعت پلاستیک ایران
    • موقعیت های صنعت پلاستیک ایران
  • آموزشی
    • آموزش علمی
    • آموزش فنی
    • گالری فیلم
    • گالری تصویر
  • همایش/نمایشگاه
    • نمایشگاههای داخلی
    • همایش های داخلی
    • نمایشگاههای خارجی
    • همایش های خارجی
  • با مسوولیت خودم
    • خاطرات و خطرات
    • یادداشت های ۲۰۲۰ (احمد علی ساعت نیا)
  • PIMI
No Result
View All Result
ماهنامه صنایع پلاستیک
No Result
View All Result
Home اقتصادی بورس کالای ایران

پیش‌بینی رشد جذابیت خرید در بازار پلیمرها و مواد شیمیایی

admin توسط admin
22 آگوست 2019
in بورس کالای ایران, خبر, پتروشیمی ایران
0
روند کاهشی بازار پلیمرها مشروط به رعایت فرمول کشف قیمتها

پیش‌بینی رشد جذابیت خرید در بازار پلیمرها و مواد شیمیاییجرقه‌های رشد قیمتی در بازار پلیمرها هم در بازارهای رسمی و غیررسمی به افزایش جذابیت خرید در بورس کالا منتهی شده است و این شرایط می‌تواند به تداوم جذابیت خرید در بورس منتهی شود که خود معرفی از روزهای خوب در صنعت پلیمرها خواهد بود.

به گزارش صنایع پلاستیک، هفته جاری را می‌توان اولین هفته مهم در بازار پلیمرها در سال جاری به شمار آورد که اغلب فعالان بازار فعالیت خود را یا آغاز کرده یا در ابتدای فعالیت‌های خود هستند. برای هفته جاری شاهد بالابودن نسبی حجم عرضه‌ها هستیم که خود بستر اصلی برای حمایت از بازار و بالابودن حجم معاملات را فراهم کرده است. این در حالی است که در هفته پایانی سال گذشته و دو هفته ابتدایی سال جاری حجم معاملات چنگی به دل نمی‌زد و در نمودارها این عقبگرد نسبی قابل مشاهده است، ولی معاملات این روزها نشان داد که بازار هنوز هم از جذابیت‌های پیشین برخوردار است اگرچه واقعیت‌های مهم این بازار در پایان هفته جاری قابل رهگیری و رصد خواهد بود.

اما در ۳ هفته گذشته که تماما می‌توان این دوره‌های زمانی را نیمه‌تعطیل به شمار آورد؛ بازار پلیمرهای بورس کالا رونق چندانی نداشت و حجم معاملات نزدیک یا کمتر از ۴۰ هزار تن که به معنی رکود در این بازار است. البته این داده معرف کلیت بازار نیست و با توجه به بالابودن حجم معاملات در هفته‌های قبل از آن احتمال بالابودن موجودی انبارها و کاهش حجم تولید در روزهای تعطیلی منطقی به نظر می‌رسد. البته کاهش حجم معاملات در هفته‌های اخیر را شاید بتوان به‌عنوان یک دورخیز معاملاتی به شمار آورد که اثرگذاری اصلی آن در هفته آینده خودنمایی می‌کند. این وضعیت البته در شرایطی غیرطبیعی تجربه می‌شود و داده‌های جانبی بسیاری بر این بازارها اثرگذار هستند. سیل و حواشی آن در کنار نوسان قیمت دلار و نوسان قیمت‌های جهانی از این قبیل موارد به شمار می‌رود.

سیگنال‌های مختلف بازار پلیمرها

مطالب مرتبط

فعالان صنعت پلیمر و پتروشیمی در میان برترین های بورس کالا

اعلام قیمت پایه جدید محصولات پتروشیمی تا نیمه اسفند +لینک دانلود+ جدول مقایسه ای

اعلام قیمت پایه جدید مواد پلیمری و شیمیایی تا ۸ اسفند ۱۴۰۰ +لینک دانلود

وضعیت قیمت‌ها در بازار آزاد پلیمرها زیگزاگی است یعنی یک روز شاهد رشد قیمت‌ها و روز بعد شاهد افت نرخ هستیم. این وضعیت البته در روز گذشته به سمت رشد قیمت‌ها تمایل بیشتری پیدا کرد که این روند افزایشی می‌تواند منطقی‌تر از رفتار رفت و برگشتی قیمت‌ها باشد، زیرا قیمت‌های پایه در بورس کالا برای اغلب گریدها افزایشی اعلام شده و این رشد نرخ به مرور زمان در قیمت تمام شده در بورس کالا و نرخ‌های مورد معامله در بازار آزاد اثرگذار خواهد شد. البته افزایش قیمت‌ها تنها به دلیل رشد قیمت‌های پایه نیست و داده‌های جانبی دیگری هم در این بازار نقش‌آفرینی کرده است. به‌عنوان مثال جریان افزایشی قیمت دلار آزاد در کنار ذهنیت‌هایی از احتمال تداوم این روند افزایشی به محرکی روانی برای بازار بدل شده که خود سیگنالی افزایشی و مهم به شمار می‌آید. این در حالی است که جریان روانی رشد قیمت‌ها در بازار در روزهای ابتدایی سال آن هم در کنار جرقه‌هایی از رشد قیمت دلار آزاد و البته برخی نگرانی‌ها از کاهش حجم تولید در شرکت‌های پتروشیمی و همچنین افزایش تقاضا به دلایل مختلف، می‌تواند داده چندان مساعدی برای تولید نباشد، زیرا یک روند صعودی را آغاز می‌کند که تغییر این فاز به این سادگی‌ها نخواهد بود.

از سوی دیگر تحلیل شرایط با این فاکتورها از هم‌اکنون چندان هم صحیح نیست، زیرا داده‌های اثرگذار بسیاری در آینده بر دورنمای بازار اثرگذار خواهند شد. در مورد قیمت دلار صحیح است که جو روانی حاکم بر بازار از رشد قیمت پلیمرها حمایت می‌کند، ولی چیزی که بیش از این بر جو روانی و هیجان خرید و فروش اثرگذار خواهد بود میزان عرضه در بورس کالا، قیمت دلار نیمایی برای متوسط هفتگی و قیمت‌های جهانی است، آن هم در شرایطی که بالابودن تقاضا از اواخر سال گذشته آغاز شده و شاید برای سال جاری هم تداوم یابد. از هم‌اکنون نمی‌توان در مورد دورنمای تقاضا اظهارنظر قاطعی داشت، ولی حادثه سیل در کنار عدم جذابیت واردات و البته جذابیت بالای صادراتی برای محصولات نهایی این احتمال را مطرح می‌کند که بازار پلیمرها با بالابودن تقاضا برای محصولات نهایی و مواد اولیه روبه‌رو باشد آن هم در شرایطی که اعیاد شعبانیه فرا رسیده و ماه رمضان هم در پیش است و تقاضا در بسیاری از صنایع داخلی همچون سال گذشته افزایش جدی داشته است. تجمیع این موارد از احتمال بالابودن حجم عرضه‌ها حکایت دارد.

در کنار تقاضا باید واقعیت‌های عرضه را هم مدنظر قرار داد. عرضه در سال گذشته مخصوصا اواخر سال به شدت مطلوب بوده و رکوردی تاریخی را در عرضه‌های پلیمرها در بورس کالا شاهد بودیم. افزایش ظرفیت تولید و افزایش درصد استفاده از ظرفیت‌های نصب شده از جمله مواردی بود که توان تولید در صنایع بزرگ بالادستی را تقویت کرد و البته سختگیری‌های صادراتی در کنار تحریم‌ها هم به کاهش جذابیت صادرات مواد اولیه منتهی شد. این مطلب هم به معنی تزریق بیشتر کالا به بازار آزاد بود که رکورد تاریخی معاملات پلیمرها در بورس کالا را جابه‌جا‌ کرد و البته به دوره‌ای به شدت پررونق در صنایع تکمیلی هم بدل شد. برای سال جاری هم تغییری در این شرایط ایجاد نشده و برای پتروشیمی‌های بزرگ در منطقه عسلویه هم خطری وجود ندارد. البته آتش‌سوزی در خط اتیلن غرب یک واقعیت غیرقابل انکار است آن‌هم در شرایطی که این خط ارتباطی را می‌توان شاهرگ حیاتی پلی‌اتیلن‌سازهای غرب کشور به شمار آورد بنابراین نگرانی برخی از اهالی بازار از کاهش عرضه در این شرکت‌ها غیرمنطقی نیست. اما این داده به تنهایی نمی‌تواند خلل مهمی در بازار پلیمرها ایجاد کند. شرکت‌های تولیدکننده پلیمرها در خط اتیلن غرب اغلب مدت زمان طولانی در فرآیند تولید حضور نداشته‌ و البته جایگاه این شرکت‌ها در تغذیه بازار هم چندان برجسته نبوده است، ولی نمی‌توان گفت که هیچ اهمیتی برای بازار نداشته‌اند. به‌صورت دقیق‌تر سهم بازار این شرکت‌ها آن قدر بزرگ نیست که موجودی انبارهای آنها نتواند حداقل‌های بازار را تامین کند یعنی با کاهش جدی عرضه‌ها روبه‌رو نخواهیم بود. این در حالی است که واحدهای پتروشیمی به زودی به فاز تولید باز می‌گردند و شرایط متعادل خواهد بود. البته در همین خصوص مرضیه طهماسبی سرپرست دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی درگفت‌وگو با «نیپنا» با اشاره به اینکه آسیب دیدگی خط لوله اتیلن غرب ناشی از سیل اخیر، مشکلی در تامین نیاز بازار داخل ایجاد نخواهد کرد، گفت: با توجه به موجودی محصولات پتروشیمی‌های خط اتیلن غرب و با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، کمبود احتمالی پلی‌اتیلن با همیاری سایر پتروشیمی‌ها تامین خواهد شد. طهماسبی عنوان کرد: با توجه به تولید مازاد نیاز داخل پلی‌اتیلن‌ها توسط مجتمع‌های پتروشیمی در کشور، توقف مقطعی تولید محصولات پلی‌اتیلنی درچند پتروشیمی غرب کشور بر اثر سیلاب شدید تاثیر خاصی در تامین بازار داخلی این محصول ایجاد نخواهد کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

برچسب ها : آسیب دیدن خط لوله اتیلن غربافزایش تقاضا در هفته سوم سالبورس کالای ایرانرکورد تاریخی معاملات پلیمرهاسیگنال های مختلف بازار پلیمرهاکاهش عرضه

مفهومی تازه برای کابین هواپیما

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/04/Dettachable-Cabin.mp4

نصب چمن مصنوعی

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/03/Artificial-Grass_x264.mp4

کلاه ایمنی عایق صدا ساخته شده از کامپوزیت فایبرگلاس

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/01/video_2019-01-14_11-17-06.mp4

تزريق پليمر جهت ازدياد برداشت نفت

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/09/video_2019-09-05_00-03-54.mp4

تولید سوخت اتومبیل از فیلم های پلیمری

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/08/Automotive-fuel-from-plastic.mp4

تمام حقوق این سایت متعلق به ماهنامه صنایع پلاستیک است. هرنوع برداشت غیر مجاز حتا به صورت اقتباس با تغییر کمتر از ۷۰ درصد متن مشابه به هر صورت، مشمول قانون حقوق مولفین و مصنفین و طرح شکایت خواهد شد.  © ۱۹۹۸-۲۰۲۲

ماهنامه صنایع پلاستیک

 بالاتر از میدان ونک، خ گاندی شمالی، خ برادران شریفی، شماره ۴٢، برج اداری خشایار، واحد ٣٠٣.

تلفن مرکزی: ٢٢۵١ ٨٨٧٧

روابط عمومی: ۶٨٣٨ ۶٧٢ ٠٩١٢

No Result
View All Result
  • Home

Copyright © 2017 JNews.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In