• آخرین
  • Trending
  • All
پلیمرها راهی برای تبدیل ریال به دلار توسط واسطه ها و دلالان

پلیمرها راهی برای تبدیل ریال به دلار توسط واسطه ها و دلالان

1 مارس 2020
درمان زخم های پوستی با استفاده از باندهای پلیمری

درمان زخم های پوستی با استفاده از باندهای پلیمری

20 سپتامبر 2023
ارائه فرآیند تولید پلیمر با کیفیت صنعت کفش توسط شرکت BASF

ارائه فرآیند تولید پلیمر با کیفیت صنعت کفش توسط شرکت BASF

17 سپتامبر 2023
تولید پلیمرهای کراس لینک توسط شرکت کووسترو و تحول در دنیای پلاستیک ها

تولید پلیمرهای کراس لینک توسط شرکت کووسترو و تحول در دنیای پلاستیک ها

13 سپتامبر 2023
تحول دنیای تولید پلاستیک توسط فناوری ADAM

تحول دنیای تولید پلاستیک توسط فناوری ADAM

21 آگوست 2023
شیشه هوشمند یک نوآوری از پلیمرهای کریستال مایع

شیشه هوشمند یک نوآوری از پلیمرهای کریستال مایع

21 آگوست 2023
کاهش فقر در کنیا از طریق زباله های پلاستیک

کاهش فقر در کنیا از طریق زباله های پلاستیک

16 آگوست 2023
استراتژی جالب یکی از سازندگان ماشین آلات تولید پلاستیک برای نسل های آینده

استراتژی جالب یکی از سازندگان ماشین آلات تولید پلاستیک برای نسل های آینده

12 آگوست 2023
شرکت سلف گروپ دانش فنی قالب های چرخشی پلاستیک شرکت آوانتک را به اروپا می آورد

شرکت سلف گروپ دانش فنی قالب های چرخشی پلاستیک شرکت آوانتک را به اروپا می آورد

6 آگوست 2023
معرفی افزودنی جدید بهبود دهنده چسبندگی پلیمرها توسط شرکت Eastman

معرفی افزودنی جدید بهبود دهنده چسبندگی پلیمرها توسط شرکت Eastman

29 جولای 2023
تولید پلیمر مورد استفاده در تجهیزات دامپروری توسط شرکت BASF

تولید پلیمر مورد استفاده در تجهیزات دامپروری توسط شرکت BASF

26 جولای 2023
ظهور یک غول پتروشیمی در جنوب خلیج فارس

ظهور یک غول پتروشیمی در جنوب خلیج فارس

24 جولای 2023
بررسی مشکلات تولیدکننده با بانک ها از دیدگاه یک فعال صنعت پلاستیک

بررسی مشکلات تولیدکننده با بانک ها از دیدگاه یک فعال صنعت پلاستیک

25 جولای 2023
  • Home
چهارشنبه, اکتبر 4, 2023
-18 °c
ماهنامه صنایع پلاستیک
  • صفحه اصلی
  • پلیمر در ایران
    • خبر
    • گالری
    • فیلم
  • پلیمر در جهان
    • خبر
    • گالری
    • فیلم
  • اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • بورس کالای ایران
    • اقتصاد بین الملل
  • پتروشیمی
    • خبر
    • فیلم
    • گالری
  • صنعت ایران
    • مشکلات صنعت پلاستیک ایران
    • موقعیت های صنعت پلاستیک ایران
  • آموزشی
    • آموزش علمی
    • آموزش فنی
    • گالری فیلم
    • گالری تصویر
  • همایش/نمایشگاه
    • نمایشگاههای داخلی
    • همایش های داخلی
    • نمایشگاههای خارجی
    • همایش های خارجی
  • با مسوولیت خودم
    • خاطرات و خطرات
    • یادداشت های ۲۰۲۰ (احمد علی ساعت نیا)
  • PIMI
No Result
View All Result
ماهنامه صنایع پلاستیک
No Result
View All Result
Home پليمر در ايران اخبار پلیمری

پلیمرها راهی برای تبدیل ریال به دلار توسط واسطه ها و دلالان

پلیمرها در حال حاضر تبدیل به کالای سرمایه ای شده اند و بسیاری برای حفظ ارزش ریال خود، تحت عنوان دلال و سفته باز از شکاف ها و گپ های سیستم توزیع پلیمرها در بورس کالا سواستفاده کرده و با خرید پلیمرها و ایجاد تقاضای کاذب، قیمت این مواد در بازار داخل را به شدت بالا می برند.

admin توسط admin
1 مارس 2020
in اخبار پلیمری, مشکلات صنعت ایران
0
پلیمرها راهی برای تبدیل ریال به دلار توسط واسطه ها و دلالان

به گزارش صنایع پلاستیک، در حالی بازار جهانی پلیمرها تحت تاثیر ویروس کرونا و افت تقاضا در چین قرار گرفته است که بازار پلیمر ایران در جهتی کاملا عکس بازار جهانی و بدون ترس از کرونا با تیکه بر رشد قیمت دلار همچنان پیش می رود. در واقع در ایران،  پلیمرها راهی برای تبدیل ریال به دلار توسط واسطه ها و دلالان شده اند که همین موضوع سبب ایجاد تقاضای کاذب گردیده و قیمت پلیمرها را به شدت بالا برده است.

به گزارش “پتروتحلیل”، یکی از راههای تبدیل نقدینگی “تومان” به ارز در چند سال اخیر خرید پلیمر در بورس کالا و قاچاق بخش عمده این کالاها به مرور زمان از مرزهای افغانستان و عراق و تبدیل به دلار بوده که به نظر می رسد این موضوع نیازمند نظارت و کنترل بیشتری است.

این در حالی است که میزان مصرف صنایع پایین دست در بازار ایران کاملا مشخص است و با رصد حجم عرضه های پتروشیمی ها در بورس و خرید در زمانهایی که نرخ دلار افزایش می یابد؛ واقعیت تلخی عیان می شود و آن تبدیل “تومان” به ارز پس از خرید از بورس کالا و قاچاق پلیمر به کشورهای افغانستان و عراق است.

مسیری که در سالهای گذشته همواره در زمان رشد قیمت دلار توسط دلالان با حمایت افرادی که عرضه ها را به بازار داخل هدایت می کنند، شکل گرفته و برخلاف بازارهای آسیایی به روال خود ادامه داده است.

مطالب مرتبط

بازگشت نمایشگاه پلاستیک و لاستیک چین به Shenzhen

برگزاری ایران پلاست با دور زدن آمیکرون؛ باز هم شعار تکمیل زنجیره ارزش!

برگزاری نمایشگاه و کنفرانس PLASTIMAGEN مکزیک در اسفندماه ۱۴۰۰

این مسیر قاچاق، تبدیل تومان به دلار و سرمایه گذاری در خارج از کشور همواره در زمان نوسانات رو به بالای دلار در ایران توسط گروه های خاص تقویت شده است.

بازار پلیمرهای ایرانی را دلالان هدایت می کنند

در هفته گذشته هم بازار پلی اتیلن ایران پس از شروع کرونا در چین، افت قیمت های پلیمر و کاهش حجم تولیدکنندگان در چین، با آغاز روندی مثبت در بازار ارز ایران رفتاری عجیب در پیش گرفت و آن افزایش روزانه و شیب رو به بالای قیمت پلیمرها است.

از سویی دیگر اکثر تحلیل گران در روزهای اخیر از پیش بینی بازار پلیمر ایران عاجز شده و ابراز نگرانی می کنند.

با افزایش روزانه قیمت دلار و عقب نشینی تولیدکنندگان صنایع پایین دست، واسطه های بازار پتروشیمی پررنگ شده و به میدان آمده اند تا تومان های خود را به دلار تبدیل کنند. این گروه به خوبی می دانند که افزایش نرخ دلار و کاهش ورود دلار به ایران متاثر از کاهش صادرات و ورود ایران به لیست سیاه FTAT می تواند همچنان به رشد قیمت دلار کمک کند.

با این حال نگاهی به بازار پتروشیمی ایران رفتار عجیب فعالان این حوزه را در روزهای اخیر نشان می دهد.

با وجود انتشار اخبار سیاه درباره کرونا، بسته شدن اکثر مرزهای زمینی با همسایگان ایران، و با وجود افت قیمت پلی اتیلن ها در چین و ترکیه حتی تا مرز ٧۴۵ دلار برای پلی اتیلن های سنگین تزریقی چین شاهد رشد قیمت پلی اتیلن ها در بازار ایران هستیم.

پلی اتیلن های سبک خطی که پیش تر در بازار ایران در مرز حدودا ١٢ هزار تومانی قرار داشتند به رقم ١۶ هزار تومان برای گرید ٢٠٩ پتروشیمی امیرکبیر در این هفته رسیدند. پلی اتیلن های سبک هم از مرز ١٢ هزار تومان به ١۶ هزار و ٢١ هزار تومان برای گرید ٠٠٧۵ و ٠٢٠ پتروشیمی بندرامام در بازار تهران رسیدند.

پلی اتیلن های سنگین و تزریقی هم مرز ١١ هزار تومان را شکسته و با افزایش به ١٣ هزار تا ١۴ هزارتومان در هر کیلو رسیدند.

پلی پروپیلن ها هم به مرز ١٨ تا ١٩ هزارتومان رسیده اند و پلی اتیلن های ترفتالات بطری هم با رکورد شکنی یک روزه از مرز ١٣ هزار تومان به ١٧ هزار و ۵٠٠ تومان رسیده اند.

به نظر می رسد کاهش تقاضا متاثر از کرونا بر بازار پلیمر ایران هیچ گونه تاثیری نداشته است، بازار داخلی ایران همواره متاثر از نوسانات دلار و پیش روی قیمت دلار در بازار ارز با هجوم دلالان مواجه است. قیمت پایه محصولات پتروشیمی ابتدای هفته با دلار ١٢ هزار و٩۵۵ تومان تعیین شد، مبنایی که هفته قبل از آن ١٢ هزار و ٧۴۵ تومان بود و در این هفته پس از اعلام نرخ ها دلار نیمایی دوباره رشد کرد و در صرافی بانک ملی ١۵ هزار و ۶٠٠ تومان نرخ گذاری شد و اکثر خریداران در بازار پتروشیمی از پیش روی نرخ دلار در هفته های آتی مطمئن و جواز رقابت های بیشتر را در بورس کالا صادر کرد.

صنایع پایین دست، آب می روند!

این موضوعات نشان می دهد بازار پلی اتیلن ها در ایران وابستگی به نرخ دلار دارد، به طوری که نرخ های جهانی محصولات و وضعیت قاره آسیا و همچنین بحران های داخلی مانند کرونا نمی تواند از تغییرات آن جلوگیری کند.

از سوی دیگر دلالان مسیری یافته اند برای قاچاق محصولات پلیمری و تبدیل تومان به دلار و سرمایه گذاری در کشورهای دیگر که می تواند به مرور زمان سبب دگرگونی بازار پتروشیمی در ایران شود.

همچنین بزرگترین معضل بازار پلی اتیلن ها در ایران ورود دلالان به این حوزه است، با رشد دلار و افزایش قیمتهای محصولات پتروشیمی اکثر تولیدکنندگان به حاشیه رانده می شوند و تنها دلالان هستند که قادر به خرید و ذخیره محصولات و فروش آنها در زمان مناسب با حاشیه سود بالا هستند، پس انتظار تقویت صنایع پایین دست در زمان نوسانات قیمتی دلار و همچنین بدون داشتن قراردادهای بلندمدت بین تولیدکنندگان مواد اولیه و صنایع پایین دست، تنها رویایی بیش نیست! این چرخه تنها به فربه شدن دلالان بازار پتروشیمی و کوچک شدن صنایع پایین دست ختم می شود.

در واقع همچنان ضعف و کمبود نقدینگی در میان تولیدکنندگان، خاصه تولیدکنندگان خرد و متوسط، باعث می شود تا دلالان و واسطه ها در بورس کالای ایران و تالار محصولات پتروشیمی، رقابت ها را تشدید کنند و به این صورت تولیدکنندگان صنایع پایین دستی و از جمله صنعت پلاستیک، قادر به رقابت نبوده و به این ترتیب محموله پلیمرها به صورت انحصاری در اختیار دلالان و واسطه ها قرار می گیرد.

اگر همین حالا تدبیری اندیشیده نشود، در سال آتی به علت افزایش افسارگسیخته قیمت مواد اولیه، اگر تولیدکنندگان باشند که قادر به خرید مواد اولیه باشند، قیمت محصولات و مصنوعات نهایی آنها به شدت افزایش می یابد. همین موضوع سبب می شود که خریداران نهایی کالاها، اولویت های دیگر را در صدر لیست خود قرار دهند و تولیدات پلیمری – مگر آنها که کاربرنهایی راهی جز خرید آنها ندارد – عملا به فروش نخواهند رفت و این مساله صنعت پلاستیک کشور را با بحران های شدیدتری دست به گریبان خواهد کرد. به عبارت ساده، ادامه این روند به معنای تعطیلی کارگاهها و کارخانجات در سال آتی و بیکاری بخش عمده ای از کارگران خواهد بود.

همه این ها در شرایطی رخ می دهد که میزان تولید و عرضه در بازار داخل به دلایل گوناگون می بایست در سال جاری افزایش می یافت و تا حدی هم افزایش یافته است. اما افزایش عرضه، به علت اینکه پلیمرها به یک کالای سرمایه ای بدل شده اند، باعث کاهش قیمت نشده است و واسطه ها و دلالان به بازار و بورس هجوم آورده و ریال خود را به پلیمر بدل می کنند. اگر بتوانند بعدها این پلیمر را قاچاق کنند که هیچ، عملا توانسته اند ریال خود را به دلار تبدیل کنند و از سرمایه شان حفاظت کنند. اگر هم نتوانند، با سودهای آنچنانی در بازار آزاد، مواد اولیه پلیمری را خواهند فروخت و سودهای کذایی خواهند کرد!!! این اتفاقات به واقع فجیع در حالی رخ می دهد که همین حالا دهها پرونده فساد در پتروشیمی، در جریان بحران سال ۹۷ در جریانست اما هننوز GAP ها و شکاف های موجود در سامانه بهین یاب، که عامل اصلی ورود دلالان به عرضه خرید و فروش مواد پلیمریست، بسته نشده اند و امکان سواستفاده از این سامانه ادامه دارد.

بخشی از این از پتروتحلیل گرفته شده و پس از افزودن مطالبی به آن  منتشر شده است.

برچسب ها : FATFاصلاح بهین یاببازار سیاهبحران صنایع تکمیلیبسته شدن مرزها بر اثر کروناتبدیل ریال به دلارحذف دلالان از بهین یابرفع اشکالات بهین یابرکود صنایع تکمیلیشیوع کروناقاچاق مواد پلیمریلیست سیاه FATFمقابله با دلالان مواد پلیمریواحدهای تولیدیواسطه هاویروس کروناپلیمر کالای واسطه ایکاهش تقاضا در اثر شیوع کروناکاهش تقاضای جهانیکاهش تقاضای چینکروناکمبود نقدینگی

مفهومی تازه برای کابین هواپیما

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/04/Dettachable-Cabin.mp4

نصب چمن مصنوعی

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/03/Artificial-Grass_x264.mp4

کلاه ایمنی عایق صدا ساخته شده از کامپوزیت فایبرگلاس

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/01/video_2019-01-14_11-17-06.mp4

تزريق پليمر جهت ازدياد برداشت نفت

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/09/video_2019-09-05_00-03-54.mp4

تولید سوخت اتومبیل از فیلم های پلیمری

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/08/Automotive-fuel-from-plastic.mp4

تمام حقوق این سایت متعلق به ماهنامه صنایع پلاستیک است. هرنوع برداشت غیر مجاز حتا به صورت اقتباس با تغییر کمتر از ۷۰ درصد متن مشابه به هر صورت، مشمول قانون حقوق مولفین و مصنفین و طرح شکایت خواهد شد.  © ۱۹۹۸-۲۰۲۲

ماهنامه صنایع پلاستیک

 بالاتر از میدان ونک، خ گاندی شمالی، خ برادران شریفی، شماره ۴٢، برج اداری خشایار، واحد ٣٠٣.

تلفن مرکزی: ٢٢۵١ ٨٨٧٧

روابط عمومی: ۶٨٣٨ ۶٧٢ ٠٩١٢

No Result
View All Result
  • Home

Copyright © 2017 JNews.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In