• آخرین
  • Trending
  • All
کاهش حجم معاملات به علت جو روانی ناشی از روند کاهش قیمت دلار نیمایی

احتمال بازگشت بازار پلیمرها به فاز رکودی با جهش در قیمت های پایه

22 آگوست 2019
درمان زخم های پوستی با استفاده از باندهای پلیمری

درمان زخم های پوستی با استفاده از باندهای پلیمری

20 سپتامبر 2023
ارائه فرآیند تولید پلیمر با کیفیت صنعت کفش توسط شرکت BASF

ارائه فرآیند تولید پلیمر با کیفیت صنعت کفش توسط شرکت BASF

17 سپتامبر 2023
تولید پلیمرهای کراس لینک توسط شرکت کووسترو و تحول در دنیای پلاستیک ها

تولید پلیمرهای کراس لینک توسط شرکت کووسترو و تحول در دنیای پلاستیک ها

13 سپتامبر 2023
تحول دنیای تولید پلاستیک توسط فناوری ADAM

تحول دنیای تولید پلاستیک توسط فناوری ADAM

21 آگوست 2023
شیشه هوشمند یک نوآوری از پلیمرهای کریستال مایع

شیشه هوشمند یک نوآوری از پلیمرهای کریستال مایع

21 آگوست 2023
کاهش فقر در کنیا از طریق زباله های پلاستیک

کاهش فقر در کنیا از طریق زباله های پلاستیک

16 آگوست 2023
استراتژی جالب یکی از سازندگان ماشین آلات تولید پلاستیک برای نسل های آینده

استراتژی جالب یکی از سازندگان ماشین آلات تولید پلاستیک برای نسل های آینده

12 آگوست 2023
شرکت سلف گروپ دانش فنی قالب های چرخشی پلاستیک شرکت آوانتک را به اروپا می آورد

شرکت سلف گروپ دانش فنی قالب های چرخشی پلاستیک شرکت آوانتک را به اروپا می آورد

6 آگوست 2023
معرفی افزودنی جدید بهبود دهنده چسبندگی پلیمرها توسط شرکت Eastman

معرفی افزودنی جدید بهبود دهنده چسبندگی پلیمرها توسط شرکت Eastman

29 جولای 2023
تولید پلیمر مورد استفاده در تجهیزات دامپروری توسط شرکت BASF

تولید پلیمر مورد استفاده در تجهیزات دامپروری توسط شرکت BASF

26 جولای 2023
ظهور یک غول پتروشیمی در جنوب خلیج فارس

ظهور یک غول پتروشیمی در جنوب خلیج فارس

24 جولای 2023
بررسی مشکلات تولیدکننده با بانک ها از دیدگاه یک فعال صنعت پلاستیک

بررسی مشکلات تولیدکننده با بانک ها از دیدگاه یک فعال صنعت پلاستیک

25 جولای 2023
  • Home
پنج‌شنبه, اکتبر 5, 2023
-18 °c
ماهنامه صنایع پلاستیک
  • صفحه اصلی
  • پلیمر در ایران
    • خبر
    • گالری
    • فیلم
  • پلیمر در جهان
    • خبر
    • گالری
    • فیلم
  • اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • بورس کالای ایران
    • اقتصاد بین الملل
  • پتروشیمی
    • خبر
    • فیلم
    • گالری
  • صنعت ایران
    • مشکلات صنعت پلاستیک ایران
    • موقعیت های صنعت پلاستیک ایران
  • آموزشی
    • آموزش علمی
    • آموزش فنی
    • گالری فیلم
    • گالری تصویر
  • همایش/نمایشگاه
    • نمایشگاههای داخلی
    • همایش های داخلی
    • نمایشگاههای خارجی
    • همایش های خارجی
  • با مسوولیت خودم
    • خاطرات و خطرات
    • یادداشت های ۲۰۲۰ (احمد علی ساعت نیا)
  • PIMI
No Result
View All Result
ماهنامه صنایع پلاستیک
No Result
View All Result
Home اقتصادی بورس کالای ایران

احتمال بازگشت بازار پلیمرها به فاز رکودی با جهش در قیمت های پایه

admin توسط admin
22 آگوست 2019
in بورس کالای ایران, خبر, پتروشیمی ایران
0
کاهش حجم معاملات به علت جو روانی ناشی از روند کاهش قیمت دلار نیمایی

امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ماه ۱۳۹۷، دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی قیمت های پایه جدید مواد پلیمری و شیمیایی را پس از دو هفته، برای معاملات هفته نخست اسفندماه در بورس کالای ایران اعلام کرد.

به گزارش صنایع پلاستیک، پس از اینکه در یکشنبه دوهفته گذشته قیمت دلار مبنای محاسبه و کشف قیمت های پایه مواد پلیمری به شکل عجیب {ولی در تصمیمی درست،} تغییر کرد ابهام در تعیین قیمت دلار این هفته، باعث شده بود تا بازار آزاد مواد پلیمری در یکی دو روز اخیر حالتی ایستا به خود بگیرد و معاملات در آن متوقف گردند.

اگر قرار بود تا دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی، با توجه به روال خود در ۱۴ هفته ی قبل از ۱۴ بهمن عمل نماید، امروز فقط در نرخ دلار مبنای محاسبات و کشف قیمت های پایه، بیش از ۱۶ درصد رشد را شاهد بودیم که به معنای افزایش افسانه وار قیمت ها بود. اما به هر حال امروز، این دفتر قیمت دلار مبنای محاسبات قیمت های پایه را حدود ۴۰۰ تومان افزایش داد و به رقم ۸۶۹۱۵ ریال رساند. این خود به تنهایی به مفهوم اعمال افزایش ۴.۸ درصدی فقط از ناحیه تغییر قیمت دلار بر کالاهای پلیمری است و به تنهایی کافیست تا قیمتها با یک رشد جهشی مواجه گردند. اما ظاهرا علاوه بر این آیتم، تغییرات جهانی نرخ مواد پلیمری نیز در نظر گرفته شده است تا برخی کالاها حتا بیش از ۴.۸ درصد افزایش قیمت را تجربه نمایند.

در تعیین نرخ دلار مبنای محاسبات و کشف قیمت های پایه قبل، میانگین هفتگی نرخ فروش در سامانه نیما مدنظر قرار گرفت و این در حالی بود که تا آن موقع میانگین نرخ خرید در کشف قیمت های پایه لحاظ می شد. در این هفته نیز دفتر توسعه صنایع تکمیلی میانگین هفتگی نرخ فروش دلار را در سامانه نیما مبنای کشف قیمت های پایه قرار داده است که برابر با ۸۶۹۱۵ ریال بود و نسبت به مبنای قبلی افزایش ۳۹۸۷ ریالی (حدودا ۴۰۰ تومانی) را تجربه کرده است

مطالب مرتبط

اعلام قیمت پایه جدید محصولات پتروشیمی تا نیمه اسفند +لینک دانلود+ جدول مقایسه ای

اعلام قیمت پایه محصولات پتروشیمی تا ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۰ + لینک دانلود

اعلام قیمت پایه مواد پلیمری و شیمیایی تا ۳ بهمن ماه ۱۴۰۰ + لینک دانلود + جدو ل مقایسه ای

به هر حال جدول مقایسه ای این هفته قیمت مواد پلیمری نسبت به قیمت های دو هفته گذشته، کاملا سبز رنگ بود و باید دید این افزایش قیمت ها، بازار پلیمرها که رونق خوبی را در هفته های گذشته تجربه کرده بود، دوباره به فاز رکود باز خواهد گرداند یا این افزایش قیمت تنها باعث می شود تا خریداران در رقابت بر سر تصاحب برخی گریدهای محبوب تجدیدنظر کرده و تا درصدهای بالای رقابت پیش نروند و به این ترتیب حتاالمقدور حجم معاملات از هرگونه آثار رکودی در امان باشد.

ذیلا نگاهی انداخته ایم به رشد قیمت های پایه مواد پلیمری و بیشترین و کمترین میزان رشدها را رصد کرده و به اطلاع شما می رسانیم :

بیشترین میزان رشد:

گروه PET بطری با ۷ درصد افزایش نسبت به قیمت پایه دو هفته گذشته خود، مواجه گردید. این موضوع سبب گشت تا این کالا در ارزان ترین گرید خود حدود ۷۴۰ و در گران ترین گریدش حدود ۷۸۰ تومان افزایش قیمت در هر کیلوگرم را تجربه نماید. حال با این افزایش قیمت و نزدیک شدن اوج تقاضای پلی اتیلن ترفتالات بطری { یعنی تقاضای فصلی بهار و تابستان } باید دید، معمولا دلالانی که از انتهای سال شروع به خریداری و دپوی این کالا می کردند، امسال نیز حاضرند رویه سالهای گذشته خود را حفظ نمایند یا بازار در این بخش با رکود مواجه خواهد شد.

پس از گروه PET، گروه پلی استایرن های انبساطی با بیشترین رشد قیمت پایه مواجه شدند. پلی استایرن انبساطی که در سه هفته اخیر و در اوج رونق بازار پلیمرها، تبدیل به یکی از جذاب ترین گروه ها شده بود، حالا با رشد چشمگیر ۶.۹ درصدی در قیمت پایه جدید خود مواجه گردیده است. پلی استایرن انبساطی ۲۰۰ و ۳۰۰ با ۶.۹ درصد رشد در قیمت پایه به ازای هر کیلوگرم ۶۵۴ تومان گران تر شده و به ازای هر کیلوگرم ۱۰۱۵۵۹ ریال قیمت خوردند. همچنین پلی استایرن انبساطی گرید ۴۰۰ نیز با افزایش ۶۳۵ تومانی در هر کیلوگرم به قیمت ۹۸۶۳۰ ریال رسید. حال پرسش اساسی اینست که خریداران این کالا حاضرند با وجود این میزان رشد قیمت پایه بازهم دست به رقابت هایی ۴۰ و ۵۰ درصدی بزنند؟ آنچه بیش از هر چیز محتمل است اینست که این کالا همچنان از کالاهای مورد علاقه خریداران باشد، لیکن آنها دیگر حاضر نباشند برای به دست آوردن محموله های پلی استایرن پتروشیمی های تبریز، انتخاب و … به رقابت های بالایی دست بزنند.

سومین کالایی که با بیشترین نرخ رشد در قیمت پایه خود مواجه گردید، پلی اتیلن اکستروژن PE 80 بود که نسبت به آخرین قیمت پایه اعلامی خود ۶.۲ درصد رشد را تجربه نمود. این کالا، در هر کیلوگرم نزدیک به ۵۰۱ تومان گران تر شده و در به قیمت ۸۵۹۶۷ ریال رسید.

پلی استایرن مقاوم ۷۲۴۰ نیز تنها یک دهم درصد کمتر از پلی اتیلن سنگین اکستروژن با افزایش در قیمت پایه خود رو به رو شد. این کالا با ۶.۱ درصد جهش قیمت پایه به کیلویی ۱۰۸۴۸۵ ریال رسید.

کمترین میزان رشد قیمت:

دو کالای پلی اتیلن سنگین دورانی و پلی اتیلن سنگین تزریقی با ۱.۹ درصد افزایش در قیمت پایه خود، به صورت توامان کمترین میزان رشد قیمت پایه را در لیست قیمت های پایه این هفته به ثبت رساندند. پلی اتیلن سنگین تزریقی با این میزان رشد در هر کیلوگرم ۱۴۲ تومان و پلی اتیلن سنگین دورانی نیز در هر کیلوگرم ۱۴۵ تومان گرانتر شدند.

پلی اتیلن سبک خطی ۲۰۹AA نیز با ۴.۳ درصد افزایش قیمت پایه در رده دوم کمترین رشد قیمت پایه قرار گرفت. این کالا به ازای هر کیلوگرم ۷۹۷۳۸ ریال قیمت خورد که ۳۲۷ تومان بیش از قیمت پایه اش در دوره قبل اعلام قیمت های پایه بود.

پلی اتیلن سبک فیلم نیز با ۴.۵ درصد رشد نسبت به قیمت پایه دوره گذشته اعلام قیمت ها، در رده سوم کمترین میزان رشد قیمت قرار گرفت. این کالا در هر کیلوگرم با ۳۵۰ تومان رشد قیمت به رقم ۸۱۰۹۷ ریال رسید.

به جز کالاها ی مذکور، یعنی پلی اتیلن سنگین تزریقی، پلی اتیلن سنگین دورانی، پلی اتیلن سبک خطی و پلی اتیلن سبک فیلم بقیه مواد پلیمری حداقل با رشدی معادل رشد قیمت دلار مبنای محاسبات و کشف قیمت های پایه مواجه شدند. گروه پی وی سی ها، پلی اتیلن سنگین اکستروژن PE 100، پلی استایرن معمولی ۱۵۴۰ و استایرن بوتادین رابر روشن ۱۵۰۲ از جمله کالاهایی بودند که دقیقا ۴.۸ درصد به قیمت پایه شان افزوده شد. یعنی دقیقا به میزان رشد قیمت دلار مبنای محاسبات، با رشد در قیمت پایه مواجه شدند.

بقیه مواد پلیمری :

باقی کالاهای باقی مانده در دامنه ۴.۹ تا ۶ درصد رشد را در قیمت پایه خود ثبت کردند. پلی اتیلن سنگین فیلم ۴.۹ درصد، پلی اتیلن سبک بادی ۵ درصد، پلی پروپیلن شیمیایی ۵.۵ درصد و پلی پروپیلن نساجی ۵.۶ درصد نسبت به قیمت پایه گذشته خود با افزایش مواجه شدند.

نتیجه گیری:

به نظر می رسد که پس از اینکه دفتر توسعه صنایع پایین دستی، در روز ۱۴ بهمن ماه ۱۳۹۷ با در نظر گرفتن مصلحت بازار پلیمرها، از افزایش جهشی قیمت ها جلوگیری کرد و اکثر کالاها زیر یک درصد رشد را ثبت کردند، این هفته فشار پتروشیمی ها در کنار رشد وحشتناک قیمت دلار نیمایی ( حدود ۱۶.۵ درصد ) سبب شد تا بالاخره این دفتر به رشد قیمت ها تا ۷ درصد تن در دهد با این امید که افزایش جهشی قیمت ها تا این حد هم پتروشیمی ها را راضی کند و هم از طرف دیگر بازار پلیمرها را که در انتهای سال قرار دارد، در فاز رونق نگاه دارد. چرا که بسیاری به علت چشم انداز منفی موجود در سال آتی، برای سود بیشتر یا جلوگیری از ضرر افزون، حاضرند حتا با این قیمت های رشد یافته و حهش یافته نیز اقدام به خرید بنمایند چرا که معتقدند اوضاع در سال آتی بدتر خواهد بود و امکان خرید با این قیمت ها نیز میسر نیست.

تنها می توان امیدوار بود که این رشد جهشی قیمت های پایه، در معاملات این هفته پلیمرها اثر رکودی نداشته باشد و تنها در شدت رقابت ها اثر بگذارد و یا اگر هم در حجم معاملات اثرگذار بود، دوباره حجم معاملات را به زیر ۵۰.۰۰۰ تن در هفته که فاز رکودی معاملات است بازنگرداند.

برچسب ها : آنالیز قیمت های پایهبازار آزاد پلیمرهاتحلیل بازار پلیمرهاتحلیل قیمت های پایهتحلیل قیمت های پایه مواد پلیمریدفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمیرشد جهشی PETرشد جهشی قیمت پایه پلیمرهارشد در قیمت دلار مبنای محاسباتفرمول محاسبه قیمت های پایهپتروشیمی ها

مفهومی تازه برای کابین هواپیما

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/04/Dettachable-Cabin.mp4

نصب چمن مصنوعی

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/03/Artificial-Grass_x264.mp4

کلاه ایمنی عایق صدا ساخته شده از کامپوزیت فایبرگلاس

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/01/video_2019-01-14_11-17-06.mp4

تزريق پليمر جهت ازدياد برداشت نفت

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/09/video_2019-09-05_00-03-54.mp4

تولید سوخت اتومبیل از فیلم های پلیمری

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/08/Automotive-fuel-from-plastic.mp4

تمام حقوق این سایت متعلق به ماهنامه صنایع پلاستیک است. هرنوع برداشت غیر مجاز حتا به صورت اقتباس با تغییر کمتر از ۷۰ درصد متن مشابه به هر صورت، مشمول قانون حقوق مولفین و مصنفین و طرح شکایت خواهد شد.  © ۱۹۹۸-۲۰۲۲

ماهنامه صنایع پلاستیک

 بالاتر از میدان ونک، خ گاندی شمالی، خ برادران شریفی، شماره ۴٢، برج اداری خشایار، واحد ٣٠٣.

تلفن مرکزی: ٢٢۵١ ٨٨٧٧

روابط عمومی: ۶٨٣٨ ۶٧٢ ٠٩١٢

No Result
View All Result
  • Home

Copyright © 2017 JNews.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In