امروز بازهم روزگار دندان زشت شده و ۴٠ سال پوسیده اش را وارد عمق وجودم کرد. نخستین خبر این بود که : فیروز گوران درگذشت که البته اگر تیتر زنی با من بود می نوشتم: “با شهامت ترین روزنامه نگار پیشکسوت ایران هم خورشید ٣٠ خرداد را ندید”. تنها کاری که توانستم انجام دهم، در روزی که تا ٨ بامدادش یکسره کار کرده بودم، این بود که چند خط بنویسم برای همسر مهربانش و دخترش. در توییتر نوشتم:
فیروز گوران، چهره پیشکسوت مطبوعات ایران که از کارگری چاپخانه شروع کرد و به سردبیری روزنامه آیندگان رسید، صبح امروز (۳۰ خرداد ماه) درگذشت. یکی یکی خواهیم رفت. بی صدا اما با کمری خم نشده جلوی هیچ قدرتی. شهامت است یا حماقت، جامعه باید گزینش کند. یاد دوست گرامی ام جاودان.
با فیروز گوران از سال ۶٧ به بعد در تحریریه “صنعت حمل و نقل” آشنا شدم و اندک اندک بعد از نابغه رسانه های ایران “عمید نایینی” و مثل مسعود بهنود و سیروس علی نژاد و مرحوم غلامحسین ذاکری و محمد قائد به یکی از آموزگارانم تبدیل شد. آنها و او شوق رسانه و تخصص پلیمر را در من می دیند اما دلسوزانه می دانستند سالها باید کار کنم تا بشوم روزنامه نگار.
آخرین بار او را در مراسم یادبود مرحوم احمد رضا دالوند (از همکاران گرافیست قدیم ماهنامه” دیدم. سرپا بود و من خوشحال. به همین سبب امروز با اطلاع ازین خبر شوکه شدم و بعد از آن چند سطر به قرصهای خواب پناه بردم. خبر آنلاین در موردش نوشته:
رضا قویفکر، روزنامهنگار پیشکسوت و دبیر انجمن پیشکسوتان مطبوعات این خبر را تایید کرده است.
او همچنین یادداشتی درباره زندهیاد فیروز گوران نوشته که به شرح زیر است: «فیروز گوران در فروردین سال ۱۳۲۰ودر روستایی در مازندران چشم به جهان گشود. در ۱۷ سالگی به تهران هجرت کرد. مدتی دستفروشی کرد و بعد کارگر چاپخانه شد. و همین کار او را با دنیای جذاب و افسونگر مطبوعات آشنا کرد.
گوران سپس در روزنامههای اطلاعات و کیهان کار کرد و فعالیت حرفهای خود را در روزنامه آیندگان ادامه داد تا به آنجا که به سردبیری روزنامه آیندگان رسید. پس از انقلاب مدتی در مجلات صنعت حمل و نقل و جامعه سالم فعالیت کرد، اما پس از چندی از کار بیکار شد.
این روزنامهنگار پیشکسوت و کهنه کار با تمام تجربههای گران سنگش، سالها نتوانست در جایی بنویسد. او که در کوی نویسندکان زندگی میکرد، همواره سرحال و سرزنده لباس مرتب میپوشید و در تمام جلسات و مهمانیهای مطبوعاتیهای قدیمی حضور مییافت.
گوران را در تمام مراسم یاد بود روزنامهنگاران قدیمی و پیشکسوت دیده بودم؛ تا اینکه چشمانش خورشید سی امین روز خرداد ماه ۹۸ را ندید. پیکر فیروز گوران هم اکنون در بهشت زهراست تا مراسم تشییع و تدفینش فردا با حضور همه آنها که فیروز گوران را ارج مینهند، برگزار شود.
انجمن پیشکسوتان مطبوعات ایران ضمن عرض تسلیت به خانواده گرامی گوران و جامعه مطبوعات، در تلاش است تا ترتیب دفن استاد فیروز گوران، در قطعه نام آوران بهشت زهرا داده شود.»
زمان و مکان مراسم تشییع، تدفین و یادبود فیروز گوران متعاقبا اعلام میشود.