• آخرین
  • Trending
  • All
عدم کشش و ضعف تقاضا؛ واقعیت بازار پلیمرها

لزوم بازنگری و اصلاح در فرمول کشف قیمت مواد پلیمری و شیمیایی

24 آگوست 2019
درمان زخم های پوستی با استفاده از باندهای پلیمری

درمان زخم های پوستی با استفاده از باندهای پلیمری

20 سپتامبر 2023
ارائه فرآیند تولید پلیمر با کیفیت صنعت کفش توسط شرکت BASF

ارائه فرآیند تولید پلیمر با کیفیت صنعت کفش توسط شرکت BASF

17 سپتامبر 2023
تولید پلیمرهای کراس لینک توسط شرکت کووسترو و تحول در دنیای پلاستیک ها

تولید پلیمرهای کراس لینک توسط شرکت کووسترو و تحول در دنیای پلاستیک ها

13 سپتامبر 2023
تحول دنیای تولید پلاستیک توسط فناوری ADAM

تحول دنیای تولید پلاستیک توسط فناوری ADAM

21 آگوست 2023
شیشه هوشمند یک نوآوری از پلیمرهای کریستال مایع

شیشه هوشمند یک نوآوری از پلیمرهای کریستال مایع

21 آگوست 2023
کاهش فقر در کنیا از طریق زباله های پلاستیک

کاهش فقر در کنیا از طریق زباله های پلاستیک

16 آگوست 2023
استراتژی جالب یکی از سازندگان ماشین آلات تولید پلاستیک برای نسل های آینده

استراتژی جالب یکی از سازندگان ماشین آلات تولید پلاستیک برای نسل های آینده

12 آگوست 2023
شرکت سلف گروپ دانش فنی قالب های چرخشی پلاستیک شرکت آوانتک را به اروپا می آورد

شرکت سلف گروپ دانش فنی قالب های چرخشی پلاستیک شرکت آوانتک را به اروپا می آورد

6 آگوست 2023
معرفی افزودنی جدید بهبود دهنده چسبندگی پلیمرها توسط شرکت Eastman

معرفی افزودنی جدید بهبود دهنده چسبندگی پلیمرها توسط شرکت Eastman

29 جولای 2023
تولید پلیمر مورد استفاده در تجهیزات دامپروری توسط شرکت BASF

تولید پلیمر مورد استفاده در تجهیزات دامپروری توسط شرکت BASF

26 جولای 2023
ظهور یک غول پتروشیمی در جنوب خلیج فارس

ظهور یک غول پتروشیمی در جنوب خلیج فارس

24 جولای 2023
بررسی مشکلات تولیدکننده با بانک ها از دیدگاه یک فعال صنعت پلاستیک

بررسی مشکلات تولیدکننده با بانک ها از دیدگاه یک فعال صنعت پلاستیک

25 جولای 2023
  • Home
یکشنبه, سپتامبر 24, 2023
-18 °c
ماهنامه صنایع پلاستیک
  • صفحه اصلی
  • پلیمر در ایران
    • خبر
    • گالری
    • فیلم
  • پلیمر در جهان
    • خبر
    • گالری
    • فیلم
  • اقتصادی
    • اقتصاد ایران
    • بورس کالای ایران
    • اقتصاد بین الملل
  • پتروشیمی
    • خبر
    • فیلم
    • گالری
  • صنعت ایران
    • مشکلات صنعت پلاستیک ایران
    • موقعیت های صنعت پلاستیک ایران
  • آموزشی
    • آموزش علمی
    • آموزش فنی
    • گالری فیلم
    • گالری تصویر
  • همایش/نمایشگاه
    • نمایشگاههای داخلی
    • همایش های داخلی
    • نمایشگاههای خارجی
    • همایش های خارجی
  • با مسوولیت خودم
    • خاطرات و خطرات
    • یادداشت های ۲۰۲۰ (احمد علی ساعت نیا)
  • PIMI
No Result
View All Result
ماهنامه صنایع پلاستیک
No Result
View All Result
Home پليمر در ايران اخبار پلیمری

لزوم بازنگری و اصلاح در فرمول کشف قیمت مواد پلیمری و شیمیایی

admin توسط admin
24 آگوست 2019
in اخبار پلیمری, پتروشیمی ایران
0
عدم کشش و ضعف تقاضا؛ واقعیت بازار پلیمرها

اعلام قیمت های پایه مواد پلیمری در این هفته و رشد ۷.۵ درصد برخی گریدها در حالیکه در سطح بین المللی همین گریدها با کاهش قیمت مواجه بودند، یکبار دیگر ضرورت اصلاح در فرمول کشف قیمت های مواد پلیمری و شیمیایی را مطرح کرد.

به گزارش صنایع پلاستیک، شیوه محاسبه قیمت پایه مواد پلیمری و شیمیایی که هر یکشنبه اعلام می گردد، مدتهاست از سوی کارشناسان مورد بحث و محل اشکال است. یکی از مواردی که اصلاح فرمول کشف قیمت های پایه مواد پلیمری را ضروری می نماید، اتفاقی است که در هفته هایی نظیر هفته جاری رخ می دهد. به این شکل که قیمت مواد پلیمری در سطح بین المللی شیبی به شدت نزولی دارد، اما در بازار داخل ما با جهش کم سابقه مواد پلیمری و شیمیایی مواجه می شویم.

گاهی اوقات دفتر توسعه صنایع پایین دستی، بدون دادن توضیحی خاص برای خروج از این دوگانگی به صورت سلیقه ای ضریب دخالت عناصر رسمی و اعلام شده کشف قیمت مواد پلیمری را دستکاری می کند و سعی می کند تا روندی  همسو با قیمت های جهانی در قیمت گذاری نرخ پایه مواد پلیمری لحاظ نماید، گاه هم مثل این هفته، چنین اعمال نظری صورت نمی گیرد، و روند قیمتی پلیمرها در ایران درست مخالف و متضاد روند جهانی قیمت هاست. یعنی در حالیکه مواد پلیمری به صورت عام در جهان ارزان می شوند، در کشور ما که دارای منابع بیکران هیدروکربوریست، همان مواد با کیفیت {احتمالا} پایین تر با جهش قیمت مواجه می شوند!

عناصر کشف قیمت مواد پلیمری

مطالب مرتبط

اعلام قیمت پایه جدید محصولات پتروشیمی تا نیمه اسفند +لینک دانلود+ جدول مقایسه ای

اعلام قیمت پایه جدید مواد پلیمری و شیمیایی تا ۸ اسفند ۱۴۰۰ +لینک دانلود

اعلام قیمت پایه محصولات پتروشیمی تا ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۰ + لینک دانلود

در حال حاضر دو فاکتور اصلی برای کشف و تعیین قیمت پایه محصولات پتروشیمی و از جمله پلمیرها وجود دارد. اولین عنصر تعیین کننده میزان تغییرات قیمتهای جهانی است که به نظر می رسد ضریب اثر و نفوذ کمتری در فرمول کشف قیمتهای پایه مواد پلیمری و شیمیایی، نسبت به عامل دیگر دارد.

دومین فاکتور اما قیمت دلار نیمایی است که خود تابع شرایط خاصی است. به این مفهوم که بین قیمت خرید و فروش دلار نیمایی در روزهای شنبه و یکشنبه هر کدام که پایین تر بود، به عنوان نرخ دلار مبنای کشف و تعیین قیمت ها در نظر گرفته می شود. به نظر می رسد که حالا و تا اطلاع ثانوی، وضعیت بازار دلار – چه نیمایی چه غیر – به صورت تصاعدی باشد.

از آنجایی که عوامل سیاسی در تعیین قیمت دلار دخیل است، و تنش های سیاسی و تهدیدهای نظامی بین تهران و واشنگتن این روزها بالاست، دست کم در کوتاه مدت و میان مدت افق روشنی برای کاهش قیمت دلار دیده نمی شود. اما همین قیمت دلار، با رشد خود هر هفته سبب می شود که قیمت پلیمرها در کشور افزایشی شوند حتا اگر نرخ این مواد در سطح جهانی با سقوط همراه بوده باشد که این خود عوارض مهمی در بر دارد که ذیلا به یکی دوتای آنها اشاره می کنیم.

نخست اینکه افزایش قیمتهای پایه تحت تاثیر دلار، سبب می شود تا هر هفته پیامی به بازار آزاد فرستاده شود مبنی بر اینکه مجوز افزایش قیمت وجود دارد { فارغ از اینکه افزایش قیمت واقعا در بازار آزاد محقق شود یا نشود، مثلا همین هفته روند قیمت ها بر خلاف تصور در بازار آزاد چندان افزایشی نبود و در مواردی هم کاهشی بود} اما بازار نیز تا جایی کشش افزایش قیمت را دارد. از یک جایی به بعد، برای تولیدکننده صرف نمی کند تا هر قیمتی را برای خرید مواد بپردازد و این نقطه همان جایی است که تولید از حرکت می ایستد و توانایی خرید را از دست می دهد. برای نمونه، هفته گذشته با افزایش قیمت های پایه به میزان میانگین حدود ۲.۵ درصد مواجه بودیم و به جز اپوکسی رزین همه کالاهای پلیمری نیز با افزایش قیمت مواجه شدند، چرا که قیمت دلار ۲.۸۹ درصد نسبت به هفته گذشته افزایش یافته بود، اما به دلیل کمبود تقاضای ناشی از ماه رمضان و نیز عدم تمایل تولیدکننده به خرید با این قیمتهای گزاف، روند قیمتها را در بازار آزاد کاهشی گردید.

اما مهمترین آسیبی که وابسته کردن و تابع قراردادن قیمت های پایه مواد پلیمری به صنعت پلاستیک می زند، در واقع این مورد نیست. دیروز، گفتگویی را از ریاست انجمن هیات مدیره تولیدکنندگان ظروف یکبارمصرف، آقای حمید صمدی منتشر نمودیم {برای مطالعه این گفتگوی خواندنی اینجا کلیک کنید} که ایشان در این گفتگو تصریح کرده بودند که خرید مواد اولیه پلیمری و به صورت کلی محصولات پتروشیمی های ایرانی در خارج ۲۰ تا ۳۰ درصد به نفع تولیدکنندگانست یا به به زبان ساده تر، مواد پلیمری و شیمیایی { محصولات پتروشیمی های وطنی} در بازار داخل ۲۰ تا ۳۰ درصد، گرانتر نسبت به قیمتهای همین مواد در خارج از کشور به فروش می رود. یکی از دلایل اصلی این فاجعه، یعنی گران فروشی پتروشیمی ها در داخل و ارزان فروشی { اگر نه مفت فروشی} همین مواد در بازارهای نظیر ترکیه، هندوستان، افغانستان، چین و … همین مساله وابسته بودن قیمت های پایه به قیمت دلارست.

متاسفانه بنا به دلایلی که در این مجال نمی گنجد، و هم سیاسی است و هم به ضعف مدیریتی مرتبط است، ریال به صورت مداوم در حال از دست دادن ارزش خود در مقابل دلار آمریکاست. طبعا، وقتی که قیمت گذاری مواد پلیمری و شیمیایی را به دلار وابسته می کنیم، این سبب می شود تا قیمت مواد در داخل که با ریال معامله می شوند، افزایش یافته و در خارج از کشور که همین مواد با دلار به فروش می روند، کاهش یابند! اینطور می شود که مثلا یک تولیدکننده ایرانی ظروف یکبار مصرف که پلی استایرن خود را از پتروشیمی تبریز می خرد، در مقابل رقیب ترک خود، که آن هم مواد اولیه اش را از همین پتروشیمی ایرانی خریدارای می کند، در بازارهای هدف صادراتی {مثلا عراق} شکست می خورد و نمی تواند از نظر قیمتی رقابت نماید، چرا که در همان بدو امر، و در مرحله نخست، زمانی که هنوز هیچ یک از دو کارخانه شروع به کار نکرده اند، مواد اولیه شرکت ترک ۲۰ تا ۳۰ درصد به تخمین آقای حمید صمدی در مصاحبه دیروز، ارزان تر از شرکت ایرانی باشد. این موضوع، از بس دردناک است که شاید باعث خنده شود!! پتروشیمی های ایرانی که از مزیت نسبی گاز و نفت و در مجموع منابع هیدروکربوری کشور بهره مند هستند، منابعی که به یکایک آحاد ملت { و از جمله تولیدکننده ایرانی } تعلق دارد، استفاده کرده، رشد نموده و دارای صادرات شده است و بعد اینطور زیر پای صنایع پایین دستی را می کشند. یک از روشهایی که گاهی تولیدکنندگان از آن استفاده می کردند، این بود که مواد فلان پتروشیمی  را در ترکیه خریداری می کردند و سپس به کشور انتقال داده و مصرف می کردند و عجیب اینکه با وجود کرایه رفت و برگشت، عوارض و همه هزینه های دیگر باز هم قیمت مواد اولیه ارزان تر در می آمد!!!! البته شاید هنوز در بازارچه های مرزی، این رویه ادامه داشته باشد.

متاسفانه، چون پتروشیمی ها به دومین تامین کننده ارز کشور هم بدل شده اند، زورشان در چانه زنی های سیاسی بالاتر هم رفته است. به ویژه در مقاطعی نظیر امروز که ما با مشکلات تحریم خاصه تحریم صنعت نفت مواجه هستیم و به گزارش منابع مطلع، در ماه گذشته میلادی کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه نفت فروخته ایم!! در چنین شرایطی دولت برای تامین ارز مورد نیاز تهیه اقلام اساسی به پتروشیمی ها وابسته تر شده است، و این وابستگی قدرت سیاسی پتروشیمی ها را افزایش می دهد و همین افزایش قدرت به معنای وجود مشکلات و موانع فراوان بر سر راه اصلاح این روند غلط است.

فرض کنید، اصلا بحث ارزان فروشی پتروشیمی ها در خارج و گران فروشی شان در داخل که به قصد جبران بخشی از ضرری که از ناحیه ارزان فروشی هایی که می کنند، نیز در میان نبود. { به ویژه حالا که خریداران محصولات پتروشیمی ایران، با توجه به شایعات موجود در ارتباط با تحریم پتروشیمی ایران، برای خرید مواد ایرانی شرط و شروط می گذارند و خواستار تخفیف های آنچنانی هم هستند، درست مانند شرایط نفت در دوران تحریم } در همین هفته، قیمت مواد پلیمری وشیمیایی در بازارهای شرق، جنوب شرق و جنوب آسیا با کاهش جدی مواجه بود و در بازار خلیج فارس موسوم به GCC نیز با ثبات قیمتها رو به رو بودیم، اما در کشور ما به علت استفاده از فرمول خاصی برای کشف قیمت ها، پلیمرها با افزایش قیمت مواجه شدند!! به راستی صنایع پایین دستی و صنعت پلاستیک به طور ویژه، با چنین وضعیتی در مورد مواد اولیه می توانند در بازارهای منطقه ای و جهانی با رقبای خود از نظر قیمتی – بر فرض که از نظر کیفیت مشکلی نیست – رقابت نمایند!!؟! پاسخ به این سووال نه تنها منفی است، بلکه واقعیت اینست که در شرایط نرمال، آنها بازار داخل را نیز از دست خواهند داد. اگر امروز واردات بسیاری از مصنوعات پلیمری به کشور، آسان بود شک نکنید که بسیاری از تولیدکنندگان صنعت پلاستیک کشور، که محصولات و مصنوعات پلاستیک تولید می کنند، ورشکست می شدند.

به نظر می رسد، وقتی قیمت فلان پلیمر در همه دنیا نسبت به هفته گذشته اش مثلا ۵ درصد کاهش می یابد و در کشور ما همان گرید و ماده پلیمری با جهش ۷.۵ درصدی رو به روست، یک جای کار می لنگد!! اما مسوولان امر چه زمانی دست از رویه جاری می کشند و به اصلاح امور مبادرت می ورزند؟ بر ما که روشن نیست، شاید تا آن زمان دیگر صنعت پلاستیک ایران، به چند واحد بزرگ و ویژه خوار خلاصه شده باشد و در سال رونق تولید، تولید در صنعت پلاستیک به صفر نزدیک شده باشد.

توجه داشته باشید، ما قصد نداریم که همه مشکلات و موانع تولید صنعت پلاستیک را بر سر نوع قیمتگذاری خراب کنیم، مسلما بحث خصولتی بودن پتروشیمی ها، عدم استفاده صحیح از مزایای نسبی، ضعف مدیریت، عدم تشکلِ واقعی صنعت پلاستیک و دهها عامل دیگر، همه و همه در کنار هم صنعت پلاستیک کشور را در نقطه ای که در آن هست، قرار داده اند. لیکن باید مدنظر داشته باشید که فرمول کشف قیمت ها یا قیمت گذاری مواد پلیمری و شیمیایی {محصولات شیمیایی} در کشور دچار اشکال جدیست و می بایست اصلاح شود.

برچسب ها : اصلاح فرمول کشف قیمت های پایهدفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمیصادرات محصولات پتروشیمیفرمول کشف قیمت های پایهقیمتگذاری مجصولات پتروشیمیقیمتگذاری محصولات پتروشیمی

مفهومی تازه برای کابین هواپیما

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/04/Dettachable-Cabin.mp4

نصب چمن مصنوعی

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/03/Artificial-Grass_x264.mp4

کلاه ایمنی عایق صدا ساخته شده از کامپوزیت فایبرگلاس

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/01/video_2019-01-14_11-17-06.mp4

تزريق پليمر جهت ازدياد برداشت نفت

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/09/video_2019-09-05_00-03-54.mp4

تولید سوخت اتومبیل از فیلم های پلیمری

https://pimw.ir/wp-content/uploads/2019/08/Automotive-fuel-from-plastic.mp4

تمام حقوق این سایت متعلق به ماهنامه صنایع پلاستیک است. هرنوع برداشت غیر مجاز حتا به صورت اقتباس با تغییر کمتر از ۷۰ درصد متن مشابه به هر صورت، مشمول قانون حقوق مولفین و مصنفین و طرح شکایت خواهد شد.  © ۱۹۹۸-۲۰۲۲

ماهنامه صنایع پلاستیک

 بالاتر از میدان ونک، خ گاندی شمالی، خ برادران شریفی، شماره ۴٢، برج اداری خشایار، واحد ٣٠٣.

تلفن مرکزی: ٢٢۵١ ٨٨٧٧

روابط عمومی: ۶٨٣٨ ۶٧٢ ٠٩١٢

No Result
View All Result
  • Home

Copyright © 2017 JNews.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In