به گزارش صنایع پلاستیک، پس از خروج انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پی وی سی از انجمن ملی، به نقل از روابط عمومی انجمن صنایع پروفایل یو پی وی سی دومین تشکلی است که انجمن ملی را ترک خواهد گفت.
ظاهرا این تصمیم در روز پنجم مهرماه و در جلسه مجمع نمایندگان این تشکل گرفته شد. حسین طوسی رییس هیات مدیره انجمن مذکور، ضمن اشاره به وضعیت بحرانی بازار پی وی سی نسبت به عملکرد منفعلانه انجمن ملی پلیمر انتقاد داشت و از تایید بی چون و چرای تصمیمات غیر کارشناسی وزارت صمت، توسط این انجمن به شدت گلایه مند بود.
این نکته مطلبی بود که دیروز می شد از میان خطوط سخنان آقای مهندس قدیمی نیز نسبت به آن آگاهی یافت. هر چند انجمن لوله و اتصالات پی وی سی در بیانیه و موضع رسمی خود، به سیاق سیاستی که دارند، سعی داشتند که این مساله را صرفا جهت تسهیل فضا برای فعالیت انجمن ملی و پیگیری بهتر حقوق اعضایشان تبیین کنند، اما واقع امر اینست که مدتها بود که گلایه هایی به ویژه در مورد در نظر گرفته نشدن نظرات این انجمن در مورد سهمیه های جدید و گرید بندی ها شنیده می شد. در واقع بنا به اطلاعات واصله، عدم حضور نماینده صنعت پی وی سی و صنعت لوله و اتصالات پی وی سی در کمیسیون ها و بدنه کارشناسی انجمن ملی، منجر به تصمیماتی شد که اعضای این انجمن، این تصمیمات را به نفع خود نمی دانستند. از همین رو، به نظر می رسد که انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پی وی سی به این دلیل فعلا راه خود را از انجمن ملی جدا کرده اند.. این خط را به صورت روشن تری می توان در اظهارات آقای طوسی مشاهده کرد.
حال پرسشی که پیش می آید اینست که آیا باید منتظر سلسله ای از خروج تشکل ها از انجمن ملی بود؟ این نخستین پرسشی بود که دیروز با مهندس قدیمی پس از اطلاع رسمی از تصمیمشان در جلسه دیروز پرسیدم. در واقع می شد انتظار داشت، وقتی یکی از قدیمی ترین انجمن ها و یکی از بنیانگذاران انجمن ملی، نتواند خواسته های خود را از طریق انجمن ملی پیگیری کند، احتمالا وضعیت دیگران بهتر نخواهد بود. این پیش بینی ما به سرعت رنگ حقیقتواقعیت به خود گرفت و مطلع شدیم که انجمن تولیدکنندگان پروفایل یو پی وی سی دومین انجمنی است که انجمن ملی را ترک خواهد گفت. قطعا این گام، پس از سلسله نامه هایی که توسط انجمن های گوناگون نسبت به عملکرد انجمن ملی نوشته شد، و بی پاسخ ماند، قابل انتظار بود.
در رابطه با خروج انجمن تولیدکنندگان پروفایل یو پی وی سی، ظاهرا در جلسه ی پنجم مهر اعضای این انجمن، که اولین گردهمایی این گروه پس از شیوع همه کرونا در کشور به شمار می رفت، مهندس طوسی به نمایندگی از اعضا به کاهش و قطع سهمیه تعداد کثیری از واحدهای صنعتی و تولیدکنندگان پایین دستی پتروشیمی و صدور بخشنامه های شبانه وزارت صمت که بدون مشورت با انجمن های تخصصی صورت صورت گرفته اعتراض داشته اند.
مهندس طوسی در این جلسه، ضمن اشاره به ماده دو و سه قانون بهبود محیط کسب و کار که مشارکت تمام تشکل های بخش های خصوصی اعم از کارفرمایی و کارگری را برای تدوین قوانین و بخشنامه ها تضمین می کند، ابزار نموده اند: باید قبل از ابلاغ بخشنامه کاهش سهمیه پی وی سی نظرات تمام انجمن های مرتبط را جویا می شدند، اما در اقدامی ضربتی سهمیه بهین یاب پی وی سی را گاها تا صد در صد کاهش دادند.
وی در ادامه ضمن ابزار تاسف از همراهی و تایید این تصمیم ناشیانه وزارت صمت توسط انجمن ملی صنایع پلیمر افزود: انجمن ملی به جای حمایت تمام قد از این تصمیم ناشیانه وزارت صمت، باید مطالبه گری و احقاق حقوق حقه انجمن های عضو خود را در پیش می گرفت اما متاسفانه تمام تلاش خود در راستای اجرایی نمودن تصمیمات وزارت صمت به کار گرفت.
وی در پایان از ریاست اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران درخواست کرد تا نمایندگی انجمن ملی صنایع پلیمر در مجامع، کارگروه ها و کمسیون هایی که باید از حقوق تولیدکنندگان صنایع پایین دست پتروشیمی دفاع شود را به دست گرفته و از حقوق آنها دفاع نماید تا فرصت مکفی جهت تصحیح رویکرد، تددوین اساسنامه جدید و … انجمن ملی صنایع پلیمر به وجود آید.
باید به انتظار روزهای آتی بود و دید آیا این موج تسری خواهد یافت. لازم به ذکرست که بسیاری از اعضا، نسبت به نوع برخورد برخی از اعضا دلخور بودند و احساس می کردند که نظرات آنها در انجمن شنیده نشده است، در واقع زمینه ساز مکاتبه دهها انجمن با وزارت صمت در انتقاد از عملکرد انجمن ملی نیز موضوعاتی نظیر موارد مذکور بوده است. به هر حال، برعهده انجمن پلیمرست، که دست کم به شبهات و ابهامات پیش آمده میان صنعتگران و اصحاب رسانه پاسخ مقتضی را بیان نمایند.
همه می دانیم که وضعیت کشور، وضعیت خاصی است و در این شرایط چند دستگی و تفرقه نمی تواند کارساز باشد، اما در عین حال اگر گروهی که به هدف تامین منافع جمعی در ائتلاف با دیگران به سر می برد، این احساس را داشته باشد که سخنان آنها شنیده نمی شود، طبیعی است که نسبت به اتئلاف خود بازبینی انجام خواهند داد و این موضوع قابل درک است. بحران تامین مواد اولیه، در کشور بحرانی جدی است که بسیاری از صنعتگران قدیمی را تا مرز ورشستگی پیش رانده است، هم اکنون که این مطلب را می نگاریم، قیمت پی وی سی در بازار آزاد به کیلویی بیش از ۳۳ هزار تومان رسیده است و بحران در صنعت پلی پروپیلن به ابطال همه معاملات این گروه در هفته جاری انجامید. همانطور که بارها در مطالب گوناگون خواستار اصلاح فرمول کشف قیمت پایه مواد اولیه پلیمری شدیم، همچنان معتقدیم، اگر انجمن ملی تمام توان خود را مصروف حذف دلار از این فرمول می کرد، امروز می توانستیم شاهد وضعیت بهتری برای این صنایع باشیم. به نظر می رسد که عدم در نظر گرفتن نظرات اعضا، تمایل به سمت وزارت صمت و عدم پاسخگویی در این نهاد،موجبات نارضایتی های فردی و گروهی را ایجاد کرده است. امید آنکه، که این رشته همینجا متوقف گردد، و شاهد از هم پاشیدن انجمن ملی به عنوان یک نهاد فراگیری کشوری که بنا بود مدعی منافع صنعت پلیمر کشوردر همه شئون باشد، نباشیم. این مهم میسر است، هر چند به نظر می رسد که به علت سابقه موجود، راه دشواری پیش روی باشد.