شرکتی به نام کور فارماکیوتیکالز دولوپمنت (Cour Pharmaceuticals Development) توسط دو محقق دانشگاه نورث وسترن به ثبت رسیده تا تجاریسازی فناوری نانوذرات پلیمری را برای درمان زخمهای وارد شده بر نخاع انجام دهند.
به گزارش واحد ترجمه و تولید محتوی وبسایت صنایع پلاستیک، دو محقق از محققان دانشگاه نورث وسترن(North Western)، روشی مبتنی بر نانوذرات برای درمان زخمهای وارد شده بر نخاع ارایه نموده اند، که با استفاده از آن می توان شرایطی را ایجاد نمود که افراد جراحت دیده ی نخاعی، بعد از درمان بتوانند بهتر راه بروند. نکته ی ویژه ای که در این روش درمانی باید مورد اشاره قرار بگیرد، کاهش آسیب های ثانویه به نخاع است. باید توجه داشت آسیب های ثانویه معمولا در اثر التهاب و زخم های درونی به وجود می آیند.
این تیم تحقیقاتی از دانشگاه نورث وسترن، نانوذرات زیستتخریبپذیری ساختند که میتواند به زخمهای موجود روی نخاع تزریق شود تا مانع از التهاب در این بخش شود. به وسیله ی این تزریق بسیار حساس، نانو ذرات زیست تخریب پذیر مورد اشاره، موجب تسکین التهاب گردیده و پروسه ی التیام آسیب های ثانویه را به مراتب راحت تر و در نتیجه سرعت بهبودی را افزایش می دهند.
جنس این نانو ذرات از پلیمر زیستتخریبپذیری به نام “پلی لاکتیک کو گلیکولیک اسید” می باشد. از نظر نحوه ی عملکرد، این نانو ذرات پلیمری، به سلولهای عصبی متصل می شوند و موجب می گردند تا منوسایتهای التهابی به آنها بچسبند.
دو محقق یا پژوهشگر اصلی این پروژه، این نانوذرات پلیمری را روی موش های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار دادند و با انجام این امتحانات دریافتند که زخم های روی نخاع موشهای مورد آزمایش سریعتر التیام یافته و در نتیجه موشها با سهولت بیشتری راه می روند.
استفان میلر از محققان این دانشگاه میگوید که این روش میتواند به درمان سریعتر زخمهای نخاعی کمک شایانی کند. وی میافزاید: «ما زخم نخاعی را با استفاده از این نانوذرات التیام دادیم. بعد از ۲ یا ۳ ساعت از آسیب وارد شده بر نخاع این نانوذرات میتوانند کار خود را شروع کنند. در حال حاضر کار زیادی از دست پزشک برای درمان زخمهای نخاعی برنمیآید، اما این روش میتواند برای درمان این زخمها بسیار مفید باشد».
باید روی این موضوع تاکید کرد که این یک روش درمانی کامل نیست و زخم روی نخاع همچنان وجود دارد. این روش درمانی تنها مانع از التهاب و آسیب های ثانویه ی روی نخاع می شود که البته در این ضایعات بسیار شایع می باشد. علت این است که پس از آسیب دیدن نخاع، سلولهای خونی که در حالت قادر نبودند وارد سیستم عصبی شوند، به این بخش وارد شده و مواد شیمیایی را آزاد می کنند که موجب التهاب در این نقطه می شود و این التهاب خود موجب آسیب های دیگری می گردد که از آنها تحت عنوان آسیب ثانویه یاد شد.
کسلر و میلر دو محقق کلیدی و اصلی این پروژه، شرکتی به نام کور فارماکیوتیکالز دولوپمنت ((Cour Pharmaceuticals Development را بنیان نهاده اند، تا به وسیله ی آن بتوانند دستاورد اکتشافی خود را برای به کار گیری در ابدان انسانی، تجاری سازی کرده و محصول نهایی آنرا به بازار دارویی جهان ارایه کنند تا به این شکل بتوانند از آلام بیماران دارای صدمات و ضایعات نخاغی بکاهند.
منبع: Nanoparticles Used to Help Treat Spinal Cord Injuries
برای کسب اطلاعات بیشتر از صنعت پلاستیک کشور، با کلیک روی آیکون تلگرام ذیل، به عضویت کانال ماهنامه در آیید.