به گزارش صنایع پلاستیک، رشد دو اهرم تاثیرگذار در معادله کشف نرخهای پایه محصولات پتروشیمیایی موجب شد که روز گذشته رشد محسوس قیمتهای پایه در بورس کالا را شاهد باشیم. اگر هر هفته تیتر می زدیم که رشد قیمت پایه پلیمرها به کمک اهرم دلار نیمایی، این هفته چاره ای نبود جز اذعان به این موضوع نبود که جهش قیمت های پایه با یاری دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی صورت گرفت. انشالله که این دفتر به ریاست سرکار خانم طهماسبی نسبت به این نوع عملکرد خود، شفاف نمایی کند.
میانگین ماهانه بهای دلار نیمایی به نسبت هفته گذشته ۵۶/ ۴ درصد رشد را تجربه کرد و با قیمت ۲۳۶ هزار و ۷۳۳ ریال در محاسبات بهای نرخهای پایه ظاهر شد. درکنار اثرگذاری این محرک حاشیهساز این روزها، که سکاندار رشد قیمتهای پایه تاکنون به شمار میرود، قیمت تعداد زیادی از گروههای کالایی صعودی بیش ازاین رشد را به ثبت رساندند.
از این رو نقش قیمتهای جهانی در تعیین قیمتهای پایه هفته جاری برجسته شده است و رشد این قیمتها نیز محرک دیگری است که سبب بالا رفتن قیمتهای پایه پتروشیمیاییها شده است.
بنابراین اثر هر دو محرک اصلی یعنی بهای نیمایی ارز و قیمتهای جهانی در کشف نرخهای پایه هفته جاری همجهت و صعودی بوده که نتیجه آن سبزپوش بودن و رشد قابل توجه نرخهای پایه محصولات پتروشیمیایی برای هفته جاری به حساب میآید
نرخ پایه مواد اولیه پلیمری در بورس کالا هفته جاری را در حالی پشت سر خواهد گذاشت که بازه افزایشی ۵/ ۴ تا ۶/ ۹ درصد را برای بهای کلیه پلیمرها در بر دارد.رشد نرخهای پایه محصولات شیمیاییبورس کالا نیز در بازه حدود ۲ تا ۱۴ درصدی به ثبت رسید. استایرن منومر با افزایش ۱۸ هزار و ۲۸۷ ریال در رده بیشترین رشد قیمتی قرار گرفت و زایلین مخلوط در پایینترین رده جدول جای گرفت و کمترین رشد قیمت را طی این هفته تجربه کرد.
از آنسو محصولاتی که با خوراک بوتادین و استایرن منومر تولید می شوند نیز حائز بیشترین رشد قیمت در میان پلیمرها بودند. استایرن معمولی و مقاوم، استایرن بوتادین رابر و اکریلیونیتریل بودتادین استایرن یا همان ABS، دیروز ۹ تا ۹.۶ درصد افزایش قیمت پایه را به ثبت رساندند. پس از آنها، گروه پی وی سی با ۸.۲ درصد رشد نرخ پایه، حائز جایگاه بعدی در سویه افزایشی بازار شد.
کمترین میزان رشد قیمت هم دیروز در میان پلیمرها به میزان افزایش قیمت دلار نیمایی { میانگین ماهیانه دلار نیمایی } کاهش یافت. دیروز دو گرید PE 100 و PE 80 که از گروه پلی اتیلن سنگین اکستروژن هستند و برای تولید لوله های گاز و آب، کاربرد فراوان و استراتژیک دارند، ۴.۵۶ درصد به ارزششان افزوده شد که این به معنای اثرگذاری قیمت میانگین ماهیانه دلار نیمایی بر این گروه کالایی بود. به نظر می رسد که از نظر دفتر توسعه صنایع پایین دستی، قیمت این گروه کالایی در بازارهای جهانی بدون تغییر نسبت به هفته قبل قرار داشته و ثبات قیمتی را حفظ کرده بوده است.
اگر روز یکشنبه ۲۷ مهرماه، همانطور که پیشتر گفته شد قیمت پلیمرها و مواد شیمیایی اعلام می شد، به علت تعطیلی روز شنبه تنها قیمت میانگین ماهیانه منتهی به روز یکشنبه می بایست مبنای محاسبات قیمت ها واقع می شد. در واقع این مصوبه کمیته تخصصی پتروشیمی است، اما بنا به دلایلی که برای ما روشن نیست، دفتر توسعه تصمیم گرفت که روز دوشنبه و با محاسبه میانگین دلار نیمایی منتهی به آن روز یعنی ۲۸ مهرماه و نیز در نظر گرفتن رشد قیمت میانگین جهانی قیمت پلیمرها، قیمت پایه پلیمرها را اعلام نماید. چرایی این موضوع همچنان بر ما پوشیده است. {؟}