به گزارش صنایع پلاستیک، قبادی در نامه ای به روسای بسیاری از سازمانهای دولتی و غیردولتی مهم از برگزاری جلسه ای برای تصمیم گیری پیرامون چگونگی واردات پت و پلی پروپیلن خبر داد. یکی از مصوبات کمیته تخصصی پتروشیمی، برگزاری همین جلسه به صورت مستقل با حضور اعضای ذکر شده می باشد.
همانطور که پیشتر در پستی با عنوان شنیده های ما مصوبات نشست کمیته تخصصی ذکر شد و بعدا در مطلب دیگری تحت عنوان متن کامل صورتجلسه پنجاه و یکمین جلسه کمیته تخصصی پتروشیمی بر آن تاکید شد، اعضای این کمیته در جلسه روز سیزدهم دی ماه خود، بر واردات PET تاکید کرده و در یکی از بندهای مصوبات خود از ورات صمت خواسته اند که زمینه لازم را برای رفع تعهدات پتروشیمی تندگویان هر چه سریع تر فراهم آورد، تا این شرکت نسبت به واردات پلی اتیلن ترفتالات گرید بطری و نساجی اقدام نماید.
البته تصمیم به واردات PET در کنار واردات پلی پروپیلن چند هفته پیش در کمیته تخصصی پتروشیمی گرفته شد و در دفتر توسعه صنایع پایین دستی مورد تایید قرار گرفته و به وزارت صمت ارسال گردید. علت واردات این دو نوع محصول پلیمری هم کمبود آنها در بازار داخل و بحرانی بود که در بازار پلی پروپیلن و PET ایجاد شده بود.
کار به جایی کشیده بود که پلی پروپیلن در انواع گوناگون آن، چه نساجی، چه شیمیایی و چه فیلم بیش از صد در صد در تالار محصولات پتروشیمی مورد رقابت واقع می شد و مورد تایید ناظر هم قرار می گرفت. طبعا وقتی یک کالا، صد در صد و بیشتر نسبت به قیمت پایه اش در بورس کالا مورد معامله قرار گیرد، آن صنعت از حیث تامین مواد اولیه و حفظ بازار فروش خود، با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. چنانچه دیدیم برای مثال، فیلم های پروپیلن رسما بیست درصد و عملا تا ۵۰ درصد افزایش قیمت را در بازار تجربه کرد. اما رقابت های هفته های اخیر پلی پروپیلن ها نشان می دهد که واردات این گروه کالایی انجام شده است و عرضه ها به نسبت تقاضا، رقم مناسبی می باشد. ضمن اینکه با اجرای طرح افق، تا حد زیادی هم دست سفته بازان و دلالان از ایجاد التهاب با نقدینگی بالایشان کاسته شده است.
اما بازار PET خاصه در گرید بطری همچنان التهاب دارد ولازمست که یک پتروشیمی که طبعا تنها پتروشیمی تولیدکننده این ماده پلیمری در کشورست، یعنی پتروشیمی تندگویان اقدام به واردات پت نماید. در همین راستا، نامه ای منتشر شده است با موضوع : برنامه ریزی جهت واردات مواد اولیه پتروشیمی دارای کمبود تولید داخلی.
در راستای تسهیل روند واردات و تامین مواد برای واحدهای تولیدی داخلی، در نامه ای که مخاطبان آن، افراد برجسته و صاحب قدرتی هستند و هر یک سازمانی عریض و طویل را اداره می کنند، برای هفته آتی روز سه شنبه با هدف ارایه راهکارهای اجرایی برای تامین مواد اولیه پتروشیمی که با کمبود تولید در داخل مواجه است، و نیز تعیین چگونگی رفع تعهد ارزی واردکنندگان این مواد، دعوت شده است تا در جلسه ای مشارکت کنند. در متن نامه تاکید شده است که جلسه، جلسه مهمی است و بهترست که افراد شخصا در این جلسه شرکت داشته باشند، اما بعید به نظر می رسد که همه افراد مذکور در این نامه بتوانند، در آن روز خاص در این جلسه حضور به هم رسانند و احتمالا نمایندگانی را راهی جلسه خواهند کرد.
در متن این نامه که توسط عباس قبادی، معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت، نگاشته شده، آمده است:
آقایان بهزاد محمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صمت، تابش مدیر عامل و رییس هیات مدیره سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، پناهی معاون ارزی بانک مرکزی، جعفر ربیعی مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، زادبوم، رییس سازمان توسعه و تجارت، حامد سلطانی نژاد مدیر عامل شرکت بورس کالای ایران، مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، فیض اردکانی مدیرعامل شرکت پلی پروپیلن جم، محسنی مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی
سلام علیکم؛
احتراما با عنایت به مفاد ماده ۹ دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی (موضوع ابلاغیه ۶۰/۲۳۳۹۰۱ مورخ ۹۹/۱۰/۱) و بند ۴ صورتجلسه چهل و هفتمین جلسه کمیته تخصصی پتروشیمی مبنی بر واردات پلی پروپیلن و PET جهت تنظیم بازار و نامه شماره ۱۰۸/۵۳۷۷۷ – ۱ – ص – پ مورخ ۱۳۹۹/۸/۲۷ شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با عنوان معاونت امر صنایع وزارت متبوع در خصوص اعلام نیاز بازار به محصولات پلی پروپیلن و PET از طریق واردات، مقرر است جلسه ای در روز سه شنبه مورخ ۹۹/۱۰/۲۳ راس ساعت ۹ صبح، با دستورجلسه ذیل در محل این معاونت (آدرس: بلوار کشاورز، خیابان نادری، نبش خیابان حجت دوست، ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت، طبقه یازدهم) جهت بررسی و ارایه راهکارهای اجرایی تامین و تنظیم بازار محصولات پتروشیمی از محل واردات به ویژه محصولات پتروشیمی که امکان تولید آنها متناسب با نیاز داخلی فراهم نیست ( دارای کسری داخلی)، با دستور جلسات ذیل برگزار می گردد.
خواهشمندست با توجه به اهمیت موضوع شخصا در جلسه شرکت فرمایید.
۱-برنامه ریزی و تدوین راهکارهای اجرایی برای تامین مواد پتروشیمی دارای کمبود تولید داخل، از محل واردات.
۲-رفع تعهدات ارزی شرکت های پتروشیمی دارای کمبود تولید داخلی
قبادی
در ادامه تصویر این نامه را نیز می توانید مشاهده کرده و یا فایل پی دی اف آنرا از اینجا دانلود کنید: