به گزارش صنایع پلاستیک، کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، طی نامه ای خطاب به مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران، حامد سلطانی نژاد از وی خواستند تا با توجه به شرایط خاصی که در کشور وجود دارد، در نحوه عرضه ها تغییراتی را ایچاد نماید. مهمترین پیشنهاد از میان این پیشنهادات ۱۲ گانه عرضه و تعیین دو هفته یکبار قیمت پایه می باشد که پیش از این نیز قبل از اینکه قیمت ها به صورت هفته ای تعیین شوند، روال بورس کالا بوده است.
حال باید دید که بورس کالای ایران و عرضه کنندگان به این نقطه نظرات منطقی که در راستای کاهش رفت و آمد و کمک به جلوگیری از شیوع کرونا صورت گرفته، چگونه خواهد بود و آیا آنها زیر ساخت کافی برای عملی کردن نظرات کارگزاری ها دارند یا خیر؟
در این نامه آمده است:
جناب آقای حامد سلطان نژاد؛
مدیر عامل بورس کالای ایران
با سلام و احترام ؛
ضمن تشکر بابت اقدامات و تلاش های پیشگیرانه آن شرکت محترم تا کنون، خواهشمندست با توجه به شرایط فعلی و لزوم مبارزه با شیوع ویروس کرونا در تمام ابعاد در کشور، برای جلوگیری از حضور کارمندان و مدیران شرکت های عرضه کننده، خریدار، کارگزار، کارمندان بانک و … و همچنین جلوگیری از افزایش نقل و انتقالات بانکی، به عرضه کنندگان محترم توصیه می گردد، عرضه بورس کالا پس از تعطیلات عید نوروز نیز به صورت دو هفته یکبار انجام شود.
در همین راستا اقدامات زیر نیز پیشنهاد می گردد:
۱- اطلاع رسانی کامل و لازم به خریداران محترم و سایر ذینفعان در خصوص زمان عرضه توسط هر عرضه کننده در مورد هر کالا انجام پذیرد.
۲. قیمت پایه کلیه محصولات، دو هفته یکبار تعیین شود.
۳. عرضه ها به صورت سلف باشد تا در خصوص مباحث حقوقی تحویل یا تاخیر، مانعی برای فروشنده ایجاد نگردد. اما فروشنده با بیشترین تلاش و همکاری کالای خود را به صورت فوری تحویل خریدار نماید.
۴. مقدار عرضه کالاها حداقل دو برابر کف عرضه باشد ولی در یک هفته عرضه گردد.
۵. کالاها ترجیحا به اندازه ای عرضه گردد که وارد سیستم مچینگ (مازاد عرضه) شود و با همکاری عرضه کننده و بورس کالا، مچینگ به اندازه دو هفته جهت دسترسی خریدار معتبر باشد.
۶. کالاهایی که برای مبارزه با این بیماری مصرف خاص دارند، به صورت عرضه اختصاصی عرضه شوند و از این قاعده پیشنهادی با توجه به شرایط مستثنا باشند.
۷- تمام عملیات Post trade مبتنی بر وب باشد و به صورت دورکاری امکان انجام آن ها میسر باشد.
۸- در صورتی که امکان عرضه کالاها در دو هفته یکبار میسر نباشد، عرضه ها تنها در روزهایی زوج هفته برگزار شود و عملیات تسویه نیز تنها در روزهای زوج ممکن باشد.
۹- در صورت خرید کالا، پیش پرداخت خریداران مستقیما به حساب اتاق پایاپای واریز گردد و به حساب کارگزار واریز نگردد.
۱۱- مدارک مورد نیاز کاغذی توسط بورس کالا نظیر فرم تسویه و نامه های پایاپای و نامه های کمیت و کیفیت و تحویل، مدارک پذیریش و … به صورت الکترونیکی وبا امضای دیجیتال ( مشابه سامانه کارا در شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه ) در حال حاضر دریافت گردد.
۱۲- کالاهایی که در شرایط فعلی عرضه های آن ها ضرورتی ندارد حتما با اعلام قبلی، در بازه های زمانی طولانی تر عرضه گردد.
با تشکر
سید روح الله میر صانعی
دبیرکل
رونوشت:
جناب آقای خدابخش مدیریت محترم نظارت بر بورس هاس سبا
شرکت های کارگزاری عضو کانون
تصویر این درخواست های دوازده گانه در ادامه درج شده است: