گرچه این موضوع ارتباطی با فضای محتوای این سایت ندارد، اما به هر حال هر موضوعی که در رابطه با چالش های میان ایران و آمریکا باشد، برای اکثریت اهل مطالعه جذابیت دارد.
مطلب زیر را دوست قدیمی و رییس مرکز مطالعات ایران معاصر (دکتر رجب صفراوف) امروز ارسال کرده که بدون هیچ اظهارنظر و یا ویرایشی عیناً منعکس می کنیم.
خلیج فارس در واقع شروع به کار می کند
.
نقض قوانین ایمنی در تنگه هرمز که منجر به برخورد با یک قایق ماهیگیری شد.
در پی این اتفاق ، دونالد ترامپ ابتکار عمل برای ایجاد ائتلاف دیگری را مطرح کرد ، این بار برای اطمینان از ایمنی حمل و نقل در خلیج فارس و از اروپایی ها و کشورهای عربی خواست تا به این ائتلاف بپیوندند. به دلایلی ، آمریکایی ها چنین بازیگر مهمی محلی را به عنوان ایران به این ائتلاف دعوت نکردند که با موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود طولانی ترین خط ساحلی در خلیج فارس و عمان و فقط امن ترین و مؤثرترین راه های دسترسی به اقیانوس های جهان را دارد. دقیقاً در قلمرو آن آمریکایی ها همچنین ترکیه ، روسیه و چین را دعوت نکردند.
و مفهوم روسی از امنیت جمعی در خلیج فارس ، برعکس ، با این که امنیت ارائه می شود ، قبل از هر چیز ، امنیت به ضرر خود این منطقه است ، و سایر کشورهای علاقمند ممکن است در رتبه ناظران در این ساختار بین المللی قرار بگیرند.
به گفته سرگئی لاوروف ، مفهوم روسیه به طور عینی وضعیت فعلی و منافع اساسی و مهمتر از همه کشورهای این منطقه را در نظر می گیرد. این اصول مبتنی بر اصول ایجاد یک ساختار ضد تروریستی واحد ، از بین بردن کانونهای تروریسم و افراط گرایی در خاورمیانه ، اتخاذ تدابیری برای ایجاد اعتماد به نفس و ارائه ضمانت نامه های امنیتی متقابل ، با احترام بی قید و شرط به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای منطقه است.
یکی از ایده های اصلی مفهوم روسیه کاربرد واقعی رژیم منع گسترش سلاح های هسته ای در خاورمیانه است که براساس اصول ان.پی.تی ، تبدیل خاورمیانه به منطقه ای عاری از سلاح های کشتار جمعی است. برای این منظور ، برگزاری فوری یک همایش بین المللی امنیت و همکاری در خلیج فارس پیشنهاد شده است.