به گزارش صنایع پلاستیک، مهندس هرویک یاری جانیان صاحب یک کسب و کار خانوادگی در تولید و تهیه ماشین آلات فرآیندی پلاستیک است. وی در مطلبی که در سایت اتاق بازرگانی آمده است، ضمن انتقاد از رفتارهای سلیقه ای با صنایع پلیمر ایران به یک نکته مهم در اتباط با واردات ماشین آلات اشاره می کند. در گذشته انجمن صنایع همگن ماشین سازان و تجهیزات پلیمری٬ پروانه ای صادر می کرد که به “عدم ساخت” مشهور بود. گویا حالا، صدور این پروانه به انجمن کارفرمایی تولیدکنندگان ماشین سازان و تولیدکنندگان تجهیزات پلیمری٬ که انجمن تازه تاسیس ماشین سازان پلیمریست، سپرده شده است، در این مطلب مهندس یاریجانیان، مشخص نمی کند چرا و به چه علت “پروانه عدم ساخت” دیگر صادر نمی شود.دریافت پروانه عدم ساخت، به این معنا بود که مشابه این ماشین که فرد قصد واردات آنرا دارد در داخل تولید نمی شود در نتیجه مجوز صادرات صادر می گردد. صنایع پلاستیک در همین زمینه پیگیری هایی را انجام خواهد داد که چه بر سر این مهمترین دستاورد انجمن ماشین سازان آمده است. در ادامه مطالب مهندس یاریجانیان را مطالعه می نمایید:
مقررات وزارت صمت واردات ماشین آلات مورد نیاز صنعت پلیمر را بسیار سخت و در مواردی ممنوع کرده است و این یک آسیب جدی به تولید در صنایع پایین دستی پتروشیمی است. نوسازی خطوط تولید با این مقررات در عمل به تاخیر افتاده و صنایع پایین دستی پتروشیمی از این تصمیم وزارت صمت به طور جدی آسیب دیده اند. ماشین آلاتی که قرار بود با واردات و استفاده از آن زمینه توسعه صادرات صنعت پلیمر به بازارهای مختلف از جمله عراق، افغانستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس فراهم شود، به خطوط تولید نرسیده یا روند واردات آن به کندی انجام می شود.
وزارت صمت واردات ماشین آلاتی را ممنوع کرده که مشابه آن در داخل تولید نمی شود. دلیل عمده این تصمیم دریافت اطلاعات اشتباه، عدم استفاده از نظرات کارشناسی و عدم توجه دقیق به وضعیت کنونی صنایع است. به عنوان ماشین سازانی که شصت سال سابقه کار داریم، عدم واردات بعضی ماشین آلات خارجی و عدم استفاده از آن در صنایع اجحاف در حق مصرف کننده است.
با تصمیم غیرکارشناسی شده وزارت صمت، آب به آسیاب رقیب منطقه ای ما ترکیه ریخته می شود که خطوط تولید را با بهترین ماشین آلات مجهز می کند. هرچند ماشین سازان محلی در این کشور فعالیت می کنند اما وجود این صنایع، مانع واردات از آلمان یا کشورهای آسیای جنوب شرقی نیست.
اصلی ترین مشکل امروز ما بی تفاوتی و بی تدبیری وزارت صمت است. وزارت صمت سلیقه ای عمل می کند و بدون پشتوانه کارشناسی و ذهنیتی درست درباره صنایع تصمیم می گیرد. این نحوه عملکرد وزارت صمت به صنایع کشور آسیب می زند.
کمترین انتظار صاحبان صنایع تشکیل کارگروهی در وزارت صمت است که روند فعالیت و نیازهای صنایع را به درستی درک کند نه اینکه تصمیم گیری درباره بخش عظیمی از صنایع به یک کارمند سپرده شود که هیچ شناختی از وضعیت ما ندارد.