اشتراک گذاری

اخبار پلیمری, مشکلات صنعت ایران

گذر پی وی سی رام نشدنی از مرز ۲۰ هزار تومان!!

گذر پی وی سی رام نشدنی از مرز 20 هزار تومان!!

گذر پی وی سی رام نشدنی از مرز ۲۰ هزار تومان!!

نوشته شده توسط :admin
مدت زمان مطالعه : 2دقیقه

255

38

گذر پی وی سی رام نشدنی از مرز 20 هزار تومان!!

به گزارش صنایع پلاستیک، رشد بهای آزاد ارز به تحریک تقاضا در بازار داخلی منجر شده اگرچه برای بازار PVC التهاب قیمتی اخیر نشانه‌ای از کاهش جدی واردات و جایگزینی تولید داخلی است.

هفته گذشته تقاضای PVC در مقایسه با عرضه آن ۲/ ۲ برابر شد که بالاترین رکورد در تاریخ این معاملات به شمار می‌رود. در این هفته همزمان رقابت ۷۶/ ۳۸ درصدی قیمتی هم به ثبت رسید. این موارد از دگرگونی‌های عمیقی در این بازار حکایت دارد. هفته گذشته هر کیلوگرم PVC در بازار آزاد ۲۰ هزار تومان معامله شده اما قیمت پایه این محصول در بورس کالا کمتر از ۱۱ هزار تومان بوده؛ ضمن اینکه برای متوسط معاملات، هرکیلوگرم گرید S۶۵، به‌عنوان پرکاربردترین گروه کالایی پی وی سی، ۱۵هزار تومان نرخ‌گذاری می‌شود.

بازار خاص پلیمری

این روزها، عجیب‌ترین و خاص‌ترین بازار در حوزه بورس کالا، بازار PVC است. این بازار نه تنها میل به آرامش ندارد، بلکه تلاش‌ها برای مدیریت بازار هم به فوران آتش‌فشان التهاب قیمتی منجر شده است. ثبت بیشترین رقابت قیمت در تاریخ معاملات بورس کالا، به‌صورت ممتد و مستمر، نگرانی از استمرار رشد قیمت‌ها در کنار آرامش موضعی در حجم معاملات، آن‌هم در شرایطی که کف عرضه‌ها در بورس کالا رعایت شده، از پیچیدگی‌های مهم این بازار است.

پیش‌تر «دنیای اقتصاد» در گزارش ۳۱ خردادماه خود با عنوان سیگنال ارزی به بازار پلیمرها نوشته بود؛ باگ اطلاعاتی مهم در بورس کالای ایران وجود دارد که همین ضعف، فضای چندانی برای مدیریت بازار باقی نگذاشته است.

در بازارمعاملات PVC چه می‌گذرد

هفته گذشته متوسط رقابت برای خرید در بازار PVC بورس کالا ۷۶/ ۳۸ درصد بود که با کمی اغماض بالاترین رقم ثبت شده در تاریخ معاملات بورس کالا به شمار می‌رود.

در هفته‌های اخیر رقابت بالاتر از ۶۵ درصد هم در این بازار به ثبت رسید ولی به عدم تایید معاملات منتهی شد ولی در هفته گذشته به وضوح انفجار قیمت‌ها را شاهد بودیم. این رشد قیمت‌ها اما در شرایطی ثبت شد که هفته‌هاست کف عرضه در بورس کالا رعایت می‌شود یعنی به‌صورت ناخودآگاه پتانسیل ثبت این التهاب قیمتی به‌صورت تئوریک وجود ندارد؛ ولی اوضاع در عمل متفاوت است.

از همه مهم‌تر آنکه این روند افزایشی در هفته‌های اخیر ادامه یافته و بی‌توجهی به این بازار به معنی احتمال رشد بیشتر قیمت‌ها در بازار داخلی و بورس کالا خواهد بود. از سوی دیگر میزان رقابت در بورس کالا در هفته گذشته برای داد و ستد ۹ هزار و ۶۱۹ تن از انواع پی‌وی‌سی ۴۱ میلیارد تومان بود که رخدادی غیرمنتظره و رکورد رقابتی عجیبی به شمار می‌رود که تاکنون سابقه نداشته است.

از ابتدای امسال تاکنون رقابت برای خرید موجب شده ارزش کل معاملات ۲۶۰ میلیارد تومان افزایش یابد؛ یعنی این رقم از صنایع مصرف‌کننده به صنایع تولیدکننده منتقل شده است. به عبارت ساده‌تر با احتساب نوسان قیمت‌های جهانی و همچنین تغییر بهای نیمایی ارز، ۲۶۰ میلیارد تومان بالاتر از قیمت‌های پایه رقابت صورت گرفته که ادامه این شرایط احتمالا امکان تولید را از صنایع مصرف‌کننده دریغ خواهد کرد. پرسش اصلی را می‌توان باز هم تکرار کرد؛ چه اتفاقی افتاده که به رغم رعایت کف عرضه‌ها، رقابتی تاریخی در این بازار به ثبت رسیده است؟

هر چند پاسخ به این پرسش نمی تواند کار دشواری باشد؛ اما به دلیل وجود چند احتمال صنایع پلاستیک، تحلیل خود را پس از تکمیل اطلاعات دریافتی در این حوزه به سمع و نظر همراهان و مخاطبان آگاه و دیرینه اش خواهد رساند. فقط در حال حاضر به این نکته اشاره می کنیم که این بازی، چند بازیگر مشخص دارد، نخست پتروشیمی ها هستند که به نظر می رسد، که کف عرضه را رعایت می کنند، بازیگر دیگر صنایع مصرف کننده پی وی سی هستند که عملا از این اتفاق متضرر می شوند، سازمانها، بورس کالا و انجمن ها هم یک سوی معادله قرار دارند که نقشِ سازنده ای بازی نکرده اند و دلالان و سفته بازان این بازار، به همراهی و همدستی گروه دیگری که فعلا نامی از آنها نمی بریم، آخرین ضلع این مربع بحران هستند.

و نکته پایانی اینکه این هفته قیمت های جهانی پی وی سی سوسپانسیون، بدون تغییر باقی ماند. یعنی انتظار اینست که به میزان افزایش قیمت دلار نیمایی قیمت پایه این گروه کالایی تغییر کند و افزایش یابد. این به خودیِ خود تنها یکی دو درصد افزایش قیمت است.که رقم قابل توجهی نیست، آنجایی مشکل پیش می آید که رقابت هایی وحشتناک برای پی وی سی ها صورت می گیرد و مدیریت خاصی هم برای این بازار سازی و تقاضای کاذب صورت نمی گیرد… نهایت امر هم بازنده اصلی صنعتگر و مصرف کننده نهایی است. در این مورد بیشتر خواهیم نوشت.

این خبر از دنیای اقتصاد اقتباس شده و پس از افزودن نکاتی به آن منتشر گردیده است.

Click the following banner, and find your Italian Made Machinery in 8 languages.

مطالب مرتبط برای شما