به گزارش گروه ترجمه و تولید محتوی صنایع پلاستیک، ایالات متحده و چین با امضای اولین مرحله از توافقنامه تجاری که می تواند به کاهش فشار بر اقتصاد جهانی کمک کند، گامی در جهت پایان دادن به جنگ تجاری خود برداشته اند. در این مطلب به اختصار تاثیر فاز اولیه توافق تجاری چین و آمریکا بر صنعت پلاستیک بررسی شده است.
در این توافق نامه، چین متعهد شده است که واردات ایالات متحده را بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار نسبت به سال ۲۰۱۷ افزایش داده و قوانین مالکیت معنوی را تقویت نماید، در حالی که آمریکا موافقت کرده است که برخی از تعرفه های خود را برای محصولات چینی نصف کند.
با افزایش واردات ایالات متحده از چین، خرید محصولات کشاورزی ۳۲ میلیارد دلار ، تولید با ۷۸ میلیارد دلار، انرژی با ۵۲ میلیارد دلار و خدمات ۳۸ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
ایالات متحده تا ۲۵ درصد تعرفه را برای حدود ۳۶۰ میلیارد دلار کالای چینی حفظ خواهد کرد، و انتظار می رود چین اکثر تعرفه های جدید خود را که در حدود ۱۰۰ میلیارد دلار محصولات آمریکایی حفظ کند.
این توافق نامه، یک توافق نخستین است و بناست که توافقات اصلی در مرحله دوم صورت پذیرد. مرحله دوم این توافق نامه می تواند به طور تئوری تمام تعرفه ها را از بین ببرد ، که این امر می تواند یک رونق اساسی برای اقتصاد جهانی باشد.
توافق فعلی جنبه هایی مانند ابتکار عمل موسوم به چین ۲۰۲۵ و موضوعات مربوط به هواوی را در بر نمی گیرد، اما این امیدواری را فراهم می کند که جنگ تجاری می تواند در آینده به طور کامل برطرف شود.
تونی رادوسوزسکی، مدیر عامل انجمن پلاستیک آمریکا گفت: “این توافق نامه گامی در جهت درست است و امیدواریم که این دو کشور راه را برای کاهش یا حذف تعرفه ها، افزایش دسترسی به بازار و موانع کمتر در تجارت آزاد هموار کند.. رابطه بین دو اقتصاد بزرگ جهان می بایست به سمت حذف تعرفه ها حرکت کند که موجب رشد جهانی اقتصاد می شود.. ”
وی افزود: “صنعت پلاستیک عامل مهمی در رشد جهانی است و اشتغال بیشتر کارگران به روابط تجاری آزاد و پایدار متکی است.”
مدیر عامل PIA اظهار داشت: “ما مشتاقانه منتظر مذاکرات بیشتر هستیم که زمینه را برای شرکت های پلاستیک ایالات متحده برای رقابت در تجارت جهانی فراهم کند.”
جنگ تجاری ناشی از وضع تعرفه های از سوی آمریکا بر مقادیر زیادی از واردات چین، جهت ایجاد تعادل در بازرگانی خارجی ایالات متحده و در دوران ریاست جمهوری ترامپ صورت گرفت. این موضوع سبب شد، تا صادرات بسیاری از کالاهای پلیمری از جمله پلی اتیلن ارزان قیمت آمریکا با وجود تعرفه های بیست و پنج درصدی، عملا برای تولیدکنندگان توجیه اقتصادی برای خرید نداشته باشد و در سوی مقابل، محصولات پلاستیکی که معمولا از چین به آمریکا صادر می شد نیز با اخلال مواجه گشت. همچنین با امضای این توافقنامه اولیه، به نظر می رسد که زمینه برای دسترسی صنعتگران چینی به گاز و سایر خوراکهای پتروشیمی ارزان قیمت آمریکا مهیا شود.
به نظر می رسد با برداشتن گام نخست از تنش زدایی بین دو اقتصاد بزرگ دنیا، شاهد بهبود در شرایط داد و ستد بین چین و آمریکا باشیم و با کاهش تعرفه های واردات به چین، تولیدکنندگان چینی بار دیگر به واردات مواد اولیه به چین و صادرات محصولات پلاستیکی به آمریکا روی آورند.
در مجموع هر چند، در گام نخست از کاهش تعرفه ها از سوی آمریکا، عملا این تعرفه ها از بین نمی رود و یا به مقدار ناچیزی کاهش نمی یابد، اما همین موضوع می تواند موجب ایجاد یک رشد آرام به ویژه از نظر روانی برای بازار پلیمرها گردد که مثبت ارزیابی می گردد.