به گزارش گروه ترجمه و تولید محتوی صنایع پلاستیک به نقل از CSIRO، فناوری انقلابی، به نام دریچه قلب Tria، از یک بیوپلیمر اختصاصی CSIRO برای ایجاد دریچه ای که قادر به ماندگاری چندین دهه بدون رسوب، خطر لختگی یا آسیب به گلبول های قرمز است، استفاده می کند. این برای نخستین بارست که با استفاده از یک بیوپلیمر برای تولید دریچه آئورت مصنوعی اقدام می شود.
این اولین بار است که یک دریچه قلب آئورت که از پلیمر ساخته شده است در بدن و قلب بیماری کار گذاشته می شود. خوشبختانه بیمار پس از عمل در ماه ژوئیه روند رو به بهبودی داشته است. بیماری که این دریچه آئورت پلیمری را دریافت کرده است در بیمارستانی در میشیگان مورد جراحی قرار گرفته است. [برای اطلاعات بیشتر در مورد بیمار و بیمارستان کلیک کنید].
بیماری دریچه آئورت یک بیماری مادرزادی یا وابسته به سن است که در آن دریچه بین محفظه پمپاژ اصلی قلب و شریان اصلی بدن به درستی کار نمی کند. سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند که بیماری دریچه قلب سالانه حدود ۳۰ میلیون نفر را در جمعیت جهان مورد خطر قرار می دهد. در گزارش این سازمان بیشترین مبتلایان به بیماری دریچه آئورت عموما در کشورهای صنعتی زندگی می کنند و نوع زندگی (لایف استایل) آنها، یکی از عوامل ابتلای آنها به این مشکل قلبی است.
دکتر Thilak Gunatillake ، رهبر پروژه CSIRO، می گوید: “دریچه قلب Tria با استفاده از مواد بیوپلیمر LifePolymer ، طراحی و ابداع شده است. این ماده پلیمری زیستی در CSIRO تولید شده است.”
وی می افزاید: “این یک نمونه واقعی از نوآوری جهانی است، و تیم ما در ملبورن پلیمر جدید را طراحی نموده و توسعه داده است.”
مدیر پروژه می گوید: “پس از کسب موفقیت های اولیه، شرکت Foldax اکنون دریچه قلب Tria را برای بیماران در سراسر جهان به صورت انبوه تولید می نماید. این شرکت در سالت لیک سیتی ایالات یوتا، واقع شده به تولید می پردازد.”
وی این دریچه و عمل انجام شده را یک انقلاب در این زمینه می داند و می افزاید: “دریچه های قلب تریا، صنعت را به عنوان اولین و تنها پلت فرم دریچه قلب بیوپلیمر با استفاده از مواد LifePolymer متحول می کند و من بعد ما را از استفاده از بافت حیوانات بی نیاز می سازد.”
پیش از این از بافت حیواناتی نظیر خوک برای طراحی این دریچه استفاده می شد، که الزاما نمی توانستند با بدن سازگار شده و گهگاه توسط بدن به اصطلاح پزشکان پس زده می شدند.
رهبر این تحقیقات مهمترین مزیت این دریچه آئورت قلب را، امکان خصوصی سازی کردن آن می داند. وی می افزاید: “این روش ا تولید دریچه های قلبی علاوه بر بی نیاز کردن ما از بافت حیوانات و خطراتی که دارند، می تواند به طور کامل با نیازها و شرایط هر فرد سازگار شده و برای هر شخص خصوصی سازی گردد و به این ترتیب احتمال عدم پیوند به حداقل ممکن می رسد. ”
ورای استفاده در دریچه های قلب، پلیمر نسل بعدی دارای کاربردهای بالقوه دیگری همچون پوشش هایی برای استنت، پیوند عروقی یا غشاهای مصنوعی برای ترمیم پارگی بخش استوانه ای (درام) گوش است.
معاون ساخت شرکت CSIRO ، دکتر پاول سویج می گوید:”دریچه قلب Tria آخرین مورد از لیست بلند بالای پلیمرهای نوآورانه است که توسط CSIRO تولید شده است.”
وی می افزاید: ” CSIRO از اسکناس های پلیمری گرفته تا لنزهای تماسی چشمی و کاربردهای زیست پزشکی که در حال تغییر زندگی ماست.
پیش از این CSIRO با همکاری محققانی در استرالیا و انگلیس و با استفاده از چاپگرهای سه بعدی، جناغ سینه پلیمری ویژه ای تولید کرده بود که از جنس تیتانیوم است. این جناغ سینه پلیمری را با موفقیت در بدن یک بیمار ۶۱ ساله انگلیسی قرار داده و کاشته شده است.
تیم CSIRO در حال گفتگو با صنعت و شرکای بالقوه تحقیقاتی است تا این فناوری را به کاربردهای بعدی تبدیل کند.