اشتراک گذاری

خبر, مواد اولیه, پتروشیمی ایران

آماده باش پتروشیمی تندگویان برای تولید تخت گاز PET

آماده باش پتروشیمی تندگویان برای تولید تخت گاز PET

نوشته شده توسط :admin
مدت زمان مطالعه : [get_reading_time]دقیقه

323

46

آماده باش پتروشیمی تندگویان برای تولید تخت گاز PETبا افزایش تولید ۷۵۰ هزار تن «پارازایلین» در سال ۹۸، انتظار می رود تا پتروشیمی شهیدتندگویان که انحصارا تولیدکننده محصول کلیدی PET در کشورست، بتواند در سال آتی میزان بیشتری از این محصول را روانه بازار نماید و کمی از بازار ملتهب این ماده بکاهد.

به گزارش صنایع پلاستیک، اگر دیدید «دونالد ترامپ» رئیس جمهور مغرور آمریکا تا چند روز آینده دست از تحریم صنعت نفت ایران برداشت اصلا تعجب نکنید زیرا این صنعت اصلا نیازی به تحریم‌های خارجی ندارد و آن قدر فشار خودتحریمی، جنگ و جدال‌های داخلی بالاست که برای زمین زدن این صنعت استراتژیک نیازی به تحریم و محدودیت‌های بین‌المللی و آمریکایی نیست.

صنعتی که جای تمرکز بر روی تولید و کاهش آثار تحریم باید تمام فکر و ذهن خودش را بر روی تیترهای جنجالی روزنامه کیهان با کلیدواژه حقوق‌های نجومی بگذارد یا نماینده مجلسی که برای استعفای وزیر نفت شیرینی می خرد و گاو قربانی می‌کند یا نماینده دیگری که در روز جشن سبقت گازی ایران از قطر در پارس جنوبی «پوز» بانکی رو می‌کند، اصلا نیازی به تحریم خارجی ندارد.

درست در روزهایی که ترامپ‌های وطنی و آمریکایی برای زمین زدن صنعت نفت ایران به یک ادبیات مشترک دست یافتند و رسانه نماها هم به امید شیرین شدن کام شان توسط دلالان و کاسبان تحریم اصلا خیال کم فروشی و خدای ناکرده عقب نشینی ندارند اما صنعت نفت یکی پس از دیگری جشن تولید برگزار می‌کند از جشن توقف و بی نیازی از واردات بنزین بگیرید تا جشن افزایش تولید گاز در پارس جنوبی و حالا امروز افزایش تولید پارازایلین تا اثبات شود در روزهایی که اخلاق بزرگترین قربانی کاسبان تحریم شده هم می‌توان صنعت نفت و پتروشیمی ایران را زنده نگه داشت.

با این مقدمه کوتاه، یکی از مهمترین ضعف‌‌های صنعت ۵۵ ساله پتروشیمی ایران عدم توسعه پایدار زنجیره‌های آروماتیکی بوده و حتی افزایش ظرفیت تولید میعانات گازی هم تاکنون نتوانسته منجر به شکل گیری طرح‌های خوراک مایع در این صنعت ارزش آفرین شود و پتروشیمی نوری آخرین بازمانده از نسل طلایی مجتمع‌های خوراک مایع پتروشیمی ایران است.

زمانی‌که به سبد محصولات پتروشیمی نوری نگاه می‌کنید در کنار بنزن، یک محصول کلیدی به نام «پارازایلین» بدجوری عرض اندام می‌کند محصولی که مهمترین خاصیت او تامین خوراک پتروشیمی شهید تندگویان است، پتروشیمی که بزرگترین و تنها تولیدکننده محصول پرطرفدار PET است، محصول پتی که در افزایش ظرفیت تولید آن در کنار استایرن منومر، اتیلن اکساید و … در طول دو دهه گذشته با یک غفلت بزرگ روبرو بوده است.

پتروشیمی نوری از ظرفیت تولید سالانه حدود ۷۵۰ هزار تن «پارازایلین» برخوردار بوده و به عبارت ساده تر روزانه باید ۲۰۰۰ تن از این محصول کلیدی توسط غول آروماتیک ایران تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی شود اما به دلیل منسوخ شدن تاریخ مصرف برج‌های جذب و مولکولارسیوها عملا هیچ وقت امکان تولید روزانه بیش از ۱۲۰۰ تن «پارازایلین» در پتروشیمی نوری فراهم نشد.

در دوره برجام مذاکراتی با شرکت اکسنس فرانسه برای احیا و بازسازی برج‌های جذب پتروشیمی نوری انجام شد اما با بازگشت تحریم ها این شرکت فرانسوی هم مثل توتال و شل صنعت نفت ایران را تنها گذاشت اما به همت مردان صنعت پتروشیمی با اجرای یک پروژه ۱۲۰ روزه پروژه بازسازی، تعویض و به روزرسانی برج‌های جذب انجام شد تا هم شاخ غول لایسنس «پارازایلین» جهان شکسته شود و هم امکان تولید ۷۵۰ هزار تن «پارازایلین» در سال ۹۸ فراهم شده باشد.

مهمترین دستاورد بهره برداری از این طرح حدود ۹۰۰ میلیارد تومانی که به اندازه ساخت و اجرای چندین طرح اوره، آمونیاک و متانول ارزش برای صنعت پتروشیمی کشور دارد افزایش تخت گاز تولید PET پتروشیمی تندگویان در سال ۹۸ خواهد بود.

در همین حال، «تقی صانعی» مدیرعامل پتروشیمی نوری با بیان اینکه در حال حاضر تنها دو شرکت فرانسوی و آمریکایی صاحبان لیسانس واحد تولید پارازایلین در جهان هستند، گفته است: مهرماه امسال شرکت اروپایی صاحب لایسنس «پارازایلین» از حضور در این پروژه انصراف داد اما با اجرای پروژه ای ۱۲۰ روزه از شب گذشته تولید «پارازایلین» با استاندارد و ظرفیت بالا در پتروشیمی نوری آن هم بدون کوچکترین حادثه ای آغاز شده است.

منبع: انرژی نیوز 

Click the following banner, and find your Italian Made Machinery in 8 languages.

مطالب مرتبط برای شما