به گزارش صنایع پلاستیک، یکشنبه ۱۷ شهریورماه ۹۸ در مجموع ۷۴.۶۰۰ تن مواد پلیمری از سوی پتروشیمی ها عرضه شد، که از این بین ۴۵.۸۰۰ تن به معامله انجامید. با توجه به اینکه تمام عرضه ها این هفته در یک روز صورت می گرفت، این عدد هر چند با کاهش نسبت به هفته قبل مواجه بود، اما در مجموع با توجه به شرایط بازار، عدد قابل قبولی است. در این مطلب نگاهی به معاملات بهین یاب این هفته پلیمرها در بورس کالای ایران انداخته ایم که شما را به مطالعه آن دعوت می کنیم. تحلیل ما از بازار، پس از تجمیع معاملات بهین یاب و غیر بهین یاب پلیمرها در بورس کالای ایران در روز چهارشنبه یا پنجشنبه منتشر خواهد شد.
این هفته به دلیل تعطیلات مذکور، قیمت های پایه هم یک روز زودتر ازروال همیشگی آن، یعنی شنبه ۱۶ شهریورماه اعلام شد و تنها معیاری که دفتر توسعه صنایع پایین دستی برای کشف قیمت های این هفته منظور کرد، تغییرات دلار نیمایی بود. این موضوع سبب شد، همه گروه های کالایی پلیمری به صورت یکنواخت با کاهشی معادل ۱.۹ درصد، که در واقع کاهش قیمت میانگین دلار نیمایی نسبت به هفته گذشته بود، مواجه گردند.
پس از حدود یک ماه معاملات زیر ۴۰.۰۰۰ تن و در منطقه رکود جدی و سخت، از هفته گذشته، حجم معاملات با بهبود نسبی مواجه شد و به حدود ۴۸.۰۰۰ تن رسید. این هفته نیز با توجه به روند کاهشی قیمت های پایه، انتظار بر این بود که اگر عرضه های بهین یاب در روزهای خود و به روال همیشگی صورت می گرفت دست کم همان میزان حجم معاملات دوباره ثبت شود، اما تعطیلات روزهای دوشنبه و سه شنبه چنین اجازه ای را نداد.اما نهایتا می توان گفت، با توجه به جمیع جهات از جمله احتمال ادامه روند کاهشی قیمت های جهانی به دلیل ادامه روند کاهشی قیمت خوراک پتروشیمی ها و ادامه جنگ تعرفه ها و …. و نیز روند کاهشی قیمت دلار نیمایی، که هر دو نشان دهنده ادامه افت قیمت پلیمرها در قیمت های پایه هفته آتی است، باید از این این حجم معاملات هم رضایت داشت. در شرایط کنونی بازار، متاسفانه این رقم، به نسبت رقم خوبیست و امید اهالی صنعت اینست که روند افزایش حجم معاملات ادامه داشته باشد..
ضمن اینکه توجه داشته باشید، دیروز عرضه های بهین یاب پتروشیمی مارون هم صورت نگرفت و این عرضه ها روز چهارشنبه ۲۰ شهریورماه صورت خواهد گرفت که حجم معاملات آن هم باید به عدد ۴۵.۸۰۰ تن افزوده شود.
بیشترین حجم معاملات و گروه های کالایی:
در معاملات دیروز، بیشترین حجم معاملات به گروه کالایی پی وی سی تعلق گرفت که خریداران بیش از ۸.۷۵۰ تن از انواع گریدهای این کالا را به انبارهایشان بردند. توجه داشته باشید، محبوب ترین گرید پی وی سی ها، یعنی S 57 پتروشیمی آبادان که به صورت یک هفته در میان و در هر نوبت عرضه ۲۰۰ تن عرضه می شود، دیروز به رینگ محصولات پتروشیمی آورده نشده بود. اما یک گرید دیگر پتروشیمی آبادان، دیروز با رقابت ده درصدی خود، باعث شگفتی همگان شد که در بخش رکورد دارن رقابت ها به آن اشاره خواهیم کرد.
پس از گروه پی وی سی ها، پلی پروپیلن نساجی که معمولا رکوردار بیشترین فروش روزهای دوشنبه هر هفته است، در جایگاه دوم بیشترین حجم معاملات قرار گرفت. دیروز ۶.۲۰۰ تن پلی پروپیلن نساجی در بورس کالا فروخته شد که نسبت به هفته های گذشته، افت چشمگیری داشت. هر چند عرضه های مارون هنوز انجام نشده است و این پتروشیمی چند گرید نساجی و شیمیایی پرهوادار دارد، اما حتا با وجود افزودن عرضه های مارون هم نمی توان از حجم معاملات این گروه کالایی راضی بود. بازار به معاملات پلی پروپیلن ها در احجامی بیش از ۱۰.۰۰۰ تن در روزهای دوشنبه عادت دارد و طبیعی است که رقم ۶.۲۰۰ تن رقمی پایینی ارزیابی گردد.
پلی اتیلن سبک خطی با ۴.۶۳۰ تن سومین بیشرین حجم معاملات مواد پلیمری یکشنبه ۱۷ شهریورماه را به ثبت رساند. این گروه کالایی تنها به میزان ۳۰ تن بیش از گروه کالایی پلی اتیلن سبک فیلم، معامله را به ثبت رساند. پلی اتیلن سبک فیلم در این هفته ۴.۶۰۰ تن فروش داشت و با اغماض می توان گفت همراه با پلی اتیلن سبک خطی، جایگاه سوم بیشترین عرضه ها را این دو کالا از ان خود کردند.
پلی اتیلن سبک تزریقی، استایرن بوتادین رابر و پلی استایرن معمولی نیز سه کالایی بودند که کمترین حجم معاملات ۱۷ شهریورماه را به ثبت رساندند.
رکورد داران رقابت ها در معاملات ۱۷ شهریورماه :
در معاملات دیروز، هیچ کالایی بیش از ۲۰ درصد رقابت را تجربه نکرد. ۶ کالا در بازه ۱۱ تا ۲۰ درصد رقابت را تجربه کردند، که در میان آنها، بیشترین رقابت صورت گرفته، بازهم به گرید ZR230C پتروشیمی نوید زرشیمی تعلق گرفت که ۱۹۰۵ درصد رقابت نسبت به قیمت پایه اش را به ثبت رساند.
پس از این کالا، در عین ناباوری کارشناسان، پی وی سی گرید S 70 پتروشیمی آبادان، در غیاب گرید S 57 این پتروشیمی با ۱۹ درصد رقابت در جایگاه دوم رکورداران بیشترین میزان رقابت قرار گرفت.
پلی استایرن انبساطی ۲۰۰ پتروشیمی تبریز که در هفته ها و ماههای اخیر، رکورد دار بی چون و چرای رقابت های معاملات سه شنبه هاست، دیروز با ۱۸ درصد رقابت نسبت به قیمت پایه اش، سومین بیشترین رقابت را تجربه کرد.
دیروز ۱۱ کالای پلیمری هم رقابتی بین ۱ تا ۱۰ درصد را به ثبت رساندند، که در این بازه رقابتی هم، یک کالای پتروشیمی نوید زرشیمی موفق ترین بود. پلی پروپیلن شیمیایی گرید ZB332C با ۱۰ درصد رقابت نسبت به قیمت پایه عنوان رکوردار بیشترین میزان رقابت در این بازه رقابتی (۱ تا ۱۰ درصد) را از آن خود کرد.
در معاملات ۱۷ شهریورماه ۷۴ گرید پلیمری هم با قیمت پایه معامله شدند و میزان تقاضا برای آنها به میزان عرضه شان نبود، تا رقابتی شکل بگیرد.
۲۵ کالا هم اصولا هیچ متقاضی ای نداشت و بدون ثبت تقاضا، در انبار پتروشیمی ها باقی ماند.