سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ضمن انتقاد از طبقه بندی صادرکنندگان توسط بانک مرکزی، این کار را نوعی خودتحریمی و تنبیه شرکتهای خصوصی ضعیف تر نسبت به سایرین بر شمارد.
به گزارش صنایع پلاستیک، احسان باقریان سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: طبقه بندی صادرکنندگان توسط بانک مرکزی، تنبیه شرکت هایی است که بیش از ۱۰ میلیون دلار صادرات داشته اند؛ زیرا در صورت صادرات کمتر از این مقدار، می توانستند از امتیازاتی برخوردار شوند.
سیاستهای مختلف ارزی باعث کاهش صادرات شده است.
باقریان با انتقاد از سیاست های مختلف و گاها متضاد ارزی بانک مرکزی، گفت : متاسفانه بخشنامه بانک مرکزی عطف به ماسبق شده که برخلاف رویه های جاری است؛ با وجود اینکه این بخشنامه در آبان ماه امسال ابلاغ شده، بر صادراتی که از ۲۲ فروردین امسال انجام شده، تسری یافته است.
وی تصریح کرد: صادرکنندگان غیر پتروشیمی هیچگاه ارز خود را به نرخ ۳۸۰۰ تومان و یا سایر نرخ های دولتی دریافت نکردند که بتوان اکنون آنها را مجبور کرد که ارز حاصل از صادرات را در سامانه نیما عرضه کنند.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده نفت، گاز و پتروشیمی، با اشاره به موضوع قیمت خوراک ادامه داد: این دسته از صادرکنندگان خوراک را به نرخ بازار آزاد و یا سامانه نیما دریافت کرده اند، اما ناچار شده اند که درآمد ارزی خود را به نرخ سامانه نیما عرضه کنند که عادلانه نیست.
باقربان ضمن اشاره به مشکلاتی که تحریم های ثانویه ایالات متحده آمریکا برای صادرکنندگان به خودیِ خود ایجاد کرده اند، گفت : تحریم، هزینههای صادرات از جمله در بخش حمل و نقل، بیمه و نقل و انتقال پول را به شدت افزایش داده است و این قبیل تصمیمات که بیایند و صادرکنندگان را دسته بندی کنند عملا نوعی خود تحریمی است.
وی در انتنها افرود: شیوه و فرایندهایی که در گذشته برای صادرات در زمان تحریم مورد استفاده قرار می گرفت، امروز دیگر کارایی ندارد و باید به سراغ روش ها و بازارهای جدید رفت؛ در گذشته، روش هایی مانند خاموش کردن رادار کشتی در زمان صادرات کارساز بود، اما امروز این روش ها قابل ردیابی است.در گذشته هزینه نقل و انقال پول سه تا چهار درصد بود اما اکنون بسیار افزایش یافته است.