به گزارش گروه ترجمه و تولید محتوی صنایع پلاستیک، تقاضای پلیمر بازار هند با اجرای محدودیت های سفر به دلیل قرنطینه ۲۱ روزه این کشور جهت جلوگیری از شیوع کرونا، با کاهش شدیدی مواجه شده است. کاهش قیمت پلیمرها در بازارهای جهانی تحت تاثیر قرنطینه هند در حالی صورت می گیرد که برخی از کارشناسان اثر این اقدام دولت هند را برای جلوگیری از شیوع کرونا ناچیز ارزیابی می کنند.
این کاهش در یکی از بزرگترین بازارهای مصرف کننده مواد اولیه پلیمری به حدی است که موجب سقوط قیمت انواع پلیمرها نظیر پی وی سی در بازارهای جهانی، به دلیل مازاد عرضه شده است.
با توجه به اینکه حداقل ۸۵ درصد از صنایع پایین دستی پتروشیمی هندوستان در اثر اجرای این طرح بسته هستند، کاهش شدید تقاضا برای رزین های پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پی وی سی، پلی استایرن و … کاملا طبیعی است. حالا، روزانه میلیون ها تن از مواد اولیه پلیمری وخوراک های پتروشیمی که به ویژه از خاورمیانه به سوی هند می رفته است، روانه سایر بازارها می گردد و این سبب به وجود آمدن مازاد عرضه حتا بیشتر از قبل شده است.
به علت شیوع کرونا و کاهش فعالیت کسب و کارها و خانه نشین شدن نیمی از جمعیت فعال جهان در اروپا و آمریکا به ویژه، جهان با کاهش تقاضا و در نتیجه مازاد عرضه از پیش مواجه بودند و حالا اثرات قرنطینه هند در حال نشان دادن عوارض خود، در قالب افت شدید قیمت پلیمرها در بازارهای جهانی است.
مقامات در هند اجازه تولید برای کالاهای ضروری را می دهند، اما تحویل محموله های پلیمری به کارخانه های پلاستیک به دلیل محدودیت های حمل و نقل هنوز یک چالش به شمار می رود.
شرکت های بازرگانی و توزیع کنندگان در هند اعلام کرده اند، انتظار دارند دوباره به میزان مصرف پیش از قرنطینه بازگردند اما این مهم تا ۱۴ آوریل که آخرین روز قرنطیه است، این مساله بعید می نماید.
هر چند برخی از کارشناسان بهداشت عمومی اعتقاد دارند که قرنطینه هند به علت شرایط زندگی نزدیک به هم و فضای کم و جمعیت بالا و بهداشت ضعیف هند اثرگذار نبوده و باید در آن تجدید نظر کرد.