به گزارش صنایع پلاستیک، با به پایان رسیدن نوروز ۱۳۹۹ و از روز شنبه شانزدهم فروردین ماه، دولت سعی در بازگشایی تدریجی مشاغل دارد. برای تحقق این امر در شرایط شیوع همه گیری کرونا، باید مقررات فاصله گذاری صنایع، واحدهای تولیدی و خدماتی مو به مو اجرا شود، و الا بازگشایی کسب و کارها به سرنوشت تلخی خواهد انجامید.
در گام نخست، از روز شانزدهم فروردین ماه ۹۹ آغاز کسب و کارهای تولیدی بلامانع اعلام شد. این به آن معناست که شرکت های تولیدی می توانند، شروع به تولید نمایند. هر چند، پرسش هایی نظیر اینکه برای کدام بازار تولید صورت گیرد؟ یا اینکه مواد اولیه برای بسیاری از صنایع وجود ندارد، همچنان بی پاسخ است.
از نظر عمده کارشناسان، بهتر می بود که دولت تا پایان فروردین ماه، قرنطینه نصفه و نیمه ای که به راه انداخته بود، با جدیت بیشتری ادامه می داد، و در عوض از ابتدای اردیبهشت ماه با یک آمادگی نسبی کسب و کارها گشوده می شد، خاصه آنکه فروردین ماه و هفته های اول پس از نوروز معمولا هفته های رکود در اکثر کسب و کارهاست.
لیکن از آنجایی که کشور ما در شرایط خاص تحریم به سر می برد، و دولت امکانات مالی گسترده ای برای پوشش دادن نیازهای مردم در دوران قرنطینه ی نسبی را هم ندارد، این تصمیم گرفته شده است. هر چند اتاق اصناف در اطلاعیه ای که امروز منتشر نمود، اعلام کرد برای هیچ یک از اصنافی که ممنوعیت فعالیت صادر شده است، هیچ تغییروضعیتی صورت نگرفته است و عملا تنها یک سوم کارکنان دولت و برخی از تولیدی ها، کسب و کارشان را آغاز نموده اند.
با همه این اوصاف؛ بالاخره روزی خواهد رسید که دولت همه کسب و کارها را آزاد خواهد کرد، در چنین شرایطی باید پروتکلی جامع وجود داشته باشد که واحدهای اقتصادی، چه کلان و چه خرد و متوسط آن را الگوی کار خود قرار دهند و به این وسیله از رشد شیوع و ابتلای شاغلین به کووید – ۱۹ جلوگیری نمایند. این پروتکل توسط ستاد ملی مدیریت و مبارزه با کرونا منتشر شده و در لینک زیر در دسترس است.
توجه داشته باشید، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و موارد مذکور در این پروتکل، صرفا مقرراتی حداقلی است و اگر بنا باشد که صاحبان کسب و کار از کارمندان و کارگران خود به خوبی محافظت نمایند، به آنها پیشنهاد می گردد تا دو هفته دیگر، شرایط قرنطینه را برای کارمندان خود اعمال نمایند.
لینک دانلود مقررات فاصله گذاری صنایع، واحدهای تولیدی و خدماتی
لینک دانلود مقررات فاصله گذاری صنایع، واحدهای تولیدی و خدماتی – قسنت دوم
مقررات مندرج در لینک های فوق به سفارش ستاد مدیریت و مبارزه با کرونا و توسط مرکز سلامت بهداشت حرفه ای تهیه شده است.
همچنین یک دستورالعمل هفت مرحله ای هم توسط خانه صنعت و معدن استان تهران برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده است، که می توانید از آن نیز نکاتی برای بهینه سازی فضای کسب و کار خود، جهت جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا مطالبی بیاموزید. برای مطالعه این مطلب اینجا کلیک کنید.