به گزارش صنایع پلاستبک مووسسه گلوبال دیتا پیشرو در زمینه آنالیز و تحلیل داده ها، اعلام کرد بر اثر افزایش فزاینده تقاضا در زمینه محصولات پلاستیکی و کودهای شیمیایی، عملیات اجرای ۲۲ پروژه پتروشیمی بین سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۵ در اندونزی آغاز خواهد شد. این مووسسه در گزارش خود افزود که مسوولان اندونزیایی بر این باورند که در صورت تکمیل این پروژه ها بخش مهمی از نیاز داخل به انواع پلیمرها و کودهای شیمیایی برطرف خواهد شد.
گلوبال دیتا در گزارش اخیر خود تحت عنوان «اندازه بازار پروژههای جدید و توسعه پتروشیمی، گزارش تحلیل سهم و روند براساس نوع، منطقه، کالاهای کلیدی، و پیشبینیها و تحلیلهای کشورهای کلیدی در بازه زمانی ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵» با تجزیه و تحلیل داده ها، اعلام کرده است که انتظار می رود از این ۲۲ پروژه، چهار پروژه به تولید متانول و سه پروژه برای تولید انواع پلی پروپیلن تخصیص یابند.
بهارگاوی گاندام، تحلیلگر بخش نفت و گاز موؤسسه گلوبال دیتا در این باره گفت: اندونزی، یکی از بزرگترین اقتصادهای آسیای جنوب شرقی، شاهد افزایش تقاضا برای محصولات پتروشیمی، بهویژه محصولات پلاستیکی و کودهای شیمیایی است.
وی ادامه می دهد با توجه به جمیع جهات دولتمردان اندونزیایی تصمیم گرفته اند تا با توجه به روند رو به فزونی تقاضای محصولات پتروشیمی با هدایت سرمایه گذاری ها در این زمینه، وابستگی صنایع پایین دستی این کشور به منابع خام خارجی را تا حد مقدور کاهش دهند.
در میان طرحهای آینده متانول در اندونزی، پروژه کارخانه ایر پروداکتس بنگالون متانول پلنتس (the Air products Bengalon Methanol Plant) با ظرفیت تولید ۲ میلیون تن در هر ساعت پیشروست، انتظار میرود این پروژه در سال ۲۰۲۵ میلادی آغاز بهکار کند.
گلوبال دیتا اعلام کرد که در میان طرحهای پلیپروپیلن آینده، پروژه کارخانه پلیپروپیلن پتروشیمی پیتی ترنس پسفیک ایندوتاما توبان و پروژه کارخانه پلیپروپیلن سلیگون (Cilegon) شرکت لوته کمیکال (Lotte Chemical) با ظرفیت تولید ۰.۶۰ میلیون تن در هر ساعت پیشرو هستند.
انتظار میرود کارخانه پلیپروپیلن پتروشیمی پیتی ترنس پسفیک ایندوتاما توبان (PT Trans Pacific Indotama Tuban) در سال ۲۰۲۴ آغاز بهکار کند، در حالی که کارخانه پلیپروپیلن سیلگون شرکت در سال ۲۰۲۵ فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.
با توجه به حرکت جهانی صنایع پتروشیمی به سمت بازیافت و باز استفاده از پلیمرهای مصرف شده و پرهیز از استفاده از منابع فسیلی جدید در راستای تحقق اقتصاد چرخشی، باید دید آیا این پروژه ها را می توان در راستای توسعه پایدار صنعت پتروشیمی در جنوب شرقی آسیا ارزیابی کرذ!!!