به گزارش صنایع پلاستیک، این هفته قیمت میانگین دلار نیمایی با رشدی معادل ۱.۴۱ درصد مواجه شد و همین موضوع سبب شد که در برخی موارد میزان کاهش قیمت های جهانی پلیمرها با اهرم دلار نیمایی جبران شده و حتا قیمت ها افزایشی گردند. این هفته قیمت های جهانی نیز، مانند هفته های قبلتر، با افت قیمت مواجه نبوده و روند کاهشی قیمت پلیمرها شیب کمتری داشت. به بیان ساده این هفته شاهد روند افزایشی قیمتهای پایه پلیمرها تحت تاثیر اهرم دلار نیمایی بعد از مدتها بودیم.
با توجه به این مقدمه، و با در نظرداشتن این موضوع که این هفته قیمت دلار نیمایی با ۱.۵۱۴ ریال افزایش به ۱۰۸.۹۹۹ ریال رسید، نگاهی می اندازیم به دو سوی بازار و بیشترین افزایش و کاهش قیمت ها را مورد بررسی قرار می دهیم.
سویه افزایشی:
این هفته به ویژه رقابت در سویه افزایشی بازار، بسیاز نزدیک و تفاوت گروه کالایی که عنوان بیشترین افزایش قیمت ها را از آن خود کردند، در حد صدم درصد بود. با این توضیح به معرفی چند گروه کالایی که بیشترین میزان رشد قیمت پایه را تجربه کردند می پردازیم:
این هفته، مطابق حدس دیروزمان، اکریلونیتریل بوتادین یا همان ABS، گروه کالایی بود که حائز بیشترین میزان افزایش قیمت شد. این گروه کالایی نسبت به هفته گذشته ۲.۱۷ درصد رشد را تجربه کرد و به نرخ کیلویی ۱۳۳.۵۵۸ ریال رسید.
پلی اتیلن سنگین اکستروژن PE 80، با اختلاف ناچیزی نسبت به گروه ABS و با ۲.۱۵ درصد دومین بیشترین افزایش قیمت را به ثبت رساند. در واقع اختلاف این دو گروه کالایی در رشد قیمت تنها ۰.۰۲ درصد بود که حتا می توان از آن اغماض نمود. به هر حال، با رشد ۲.۱۵ درصدی گروه کالایی پلی اتیلن سنگین PE 80 این کالا به قیمت کیلویی ۹۰.۳۴۰ ریال رسید که نسبت به هفته گذشته به ازای هر کیلوگرم ۱.۹۰۲ ریال گرانتر شد.
پلی اتیلن سنگین PE 100، سومین گروه کالایی بود که با بیشترین میزان افزایش ارزش مواجه شد. این گروه کالایی در این هفته رشدی معادل ۲.۱۳ درصد را ثبت کرد و به قیمت کیلویی ۹۶.۲۲۵ ریال رسید. این به معنای افزایش ۲.۰۰۸ ریالی برای هر کیلوگرم از این کالا در قیمت های این هفته نسبت به هفته گذشته می باشد.
پلی پروپیلن شیمیایی و نساجی هم مشترکا در جایگاه چهارم بیشترین میزان افزایش قیمت ها قرار گرفتند. این دو گروه کالایی در قیمتهای امروز نسبت به هفته گذشته با ۲.۰۹ درصد افزایش قیمت مواجه شدند.
کمترین میزان افزایش قیمت در این هفته به استایرن بوتادین رابر روشن تعلق داشت. در واقع این افزایش قیمت آن کم بود، که می توان از آن صرف نظر نمود. این گروه کالایی در این هفته تنها ۰.۰۱ درصد با افزایش قیمت پایه مواجه شد که با توجه به این میزان رشد ناچیز قیمت حتا می توان با اغماض گفت، این گروه کالایی ثبات قیمت داشت. افزایش ۰.۰۱ درصدی باعث شد تا استایرن بوتادین رابر روشن در هر کیلو ۹ ریال نسبت به هفته گذشته گرانتر شود.
سویه کاهشی بازار
گروه پلی اتیلن ترفتالات این هفته با کاهشی گریدهای گوناگونش در دامنه ۲.۶۸ درصد تا ۲.۹۳ درصد بیشترین میزان افت ارزش را ثبت کرد. بیشترین کاهش از آن گرید BG 785 شد که با ۲.۹۳ درصد کاهش قیمت پایه، عنوان کاهشی ترین گرید این هفته را به خود اختصاص داد و نسبت به هفته گذشته به ازای هرکیلوگرم ۲.۷۰۶ ریال ارزانتر شده و به قیمت ۸۹.۶۶۹ ریال رسید.
پلی اتیلن سبک خطی که در اکثر بازارهای جهانی در این هفته، ثبات نسبی را تجربه کرد در قیمت های اعلامی با ۱.۵۸ درصد کاهش در قیمت نسبت به هفته گذشته رو به رو شد و عنوان دومین گروه کالایی را که بیشترین افت ارزش را تجربه نمود، به خود اختصاص داد.
سومین بیشترین کاهش قیمت پایه به پلی اتیلن سبک فیلم تعلق داشت که ۱.۳۳ درصد از ارزش خود را از دست داده و به قیمت کیلویی ۸۶.۷۱۲ ریال رسید.
پلی اتیلن سنگین بادی نیز در این هفته ۰.۶۳ درصد کاهش قیمت پایه را ثبت نمود اما کمترین میزان کاهش قیمت به پلی اتیلن سنگین فیلم تعلق داشت که تنها با ۰.۰۸ درصد افت قیمت پایه رو به رو شد. این میزان کاهش پلی اتیلن سنگین فیلم به معنای ارزان شدن قیمت این کالا به میزان ۶۵ ریال در ازای هر کیلوگرم بود.
سایر گروه کالایی که از آنها نامی برده نشد، در سویه افزایشی بازار قرار داشتند و دوباره مطابق پیش بینی دیروزمان در مجموع می توان گفت که اکثر گروه های کالایی این هفته با افزایش قیمت مواجه شدند و تنها ۴ گروه کالایی از پلیمرها بودند که با افت قیمت مواجه شدند. این هفته قیمت ها با اهرم دلار نیمایی برای سومین هفته پیاپی روندی در مجموع افزایشی داشت.
به نظر نمی رسد. با توجه به شرایط کلان اقتصادی حاکم، میزان تغییرات قیمتی در حجم معاملات این هفته تاثیر معناداری بگذارد، ولی شاید اندکی از حجم معاملات بکاهد که طبیعی است، اما کارشناسان به دلایل متعدد معتقند، همچنان این هفته نیز باید برای سومین هفته متوالی منتظر معاملات پر حجم پلیمرها در بورس کالای ایران بود.