رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: بانکهای دو کشور ملزم هستند که خدمات مالی را به صورت دینار و ریال ارائه دهند.
به گزارش صنایع پلاستیک به نقل از ایلنا، یحیی آل اسحاق رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق در خصوص تاثیرگذاری بخشنامه بانک مرکزی عراق مبنی بر ممنوعیت مبادلات بین ایران و عراق به صورت دلاری گفت: ما هیچ وقت به صورت دلاری با عراق کار نکردیم بر همین اساس فکر نمیکنم مشکلی به وجود آمده باشد، تاجران ایرانی فقط با ریال و دینار کار میکنند البته در موارد خاص ما دلار را مدنظر قرار میدادیم اما هیچ مشکلی به وجود نیامده است و ما از این بابت نگرانی نداریم.
آل اسحاق ادامه داد: مذاکرات خوبی بین بانک مرکزی ایران و عراق در حال انجام است و پایه پولی دو کشور بر روی ریال و دینار خواهد بود تا هیچ مشکلی به وجود نیاید و به طور کلی دلار از معاملات دو کشور حذف خواهد شد؛ ضمن اینکه بانکهای دو کشور نیز ملزم هستند که خدمات مالی را به صورت دینار و ریال ارائه دهند.
آل اسحاق در خصوص صادرات ایران به عراق و اثرگذاری ممنوعیتهای یک شبه و صادرات اقلام کشاورزی گفت: وضعیت بازار عراق به گونهای است که از جدول کنار خیابان تا صنایع غذایی در آنجا مشتری دارد و ما میتوانیم تمام تولیدات خود را به این کشور صادر کنیم.
وی تاکید کرد: در بخش مواد غذایی این کشور احتیاجات بیشتری دارد اما سیاستگذاران ما بر این نکته تاکید خاصی دارند که صادرات اقلام باعث نشود که در بازار داخل کمبودی به وجود آید و سبب بالا رفتن قیمتها شود. آن چیزی که امروز از صنایع غذایی و کشاورزی صادر میشود تماماً مازاد بر نیاز و مصرف کشور است.
************
پیشینه خبر:
کشور عراق، همسایه غربی ایرانست که از نظر فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و … مشترکات فراوانی بین دو ملت وجود دارد و همین مشترکات زمینه را برای همکاری های اقتصادی و توسعه ی آن بیشتر می کند. اتاق بازرگانی ایران و عراق، به منظور حمایت به تجارت فی مابین دو کشور تاسیس شده است.
واحد پول عراق “دینار عراق” است. از زمانی که تحریم های فلج کننده آمریکا علیه کشورمان دوباره به اجرا گذاشته شده است، درباره نوع تعاملات اقتصادی بین دو کشور سخنان فراوانی گفته شده است. نخست وزیر پیشین عراق، حیدرالعبادی بیشتر همراستا با دولت آمریکا بود و از همین رو بانک مرکزی عراق در آن دوره مبادلات دلاری بین دو کشور را ممنوع کرد. اما عادل عبدالمهدی که حالا بر سریر قدرت این کشور همسایه نشسته است، رابطه بهتری با کشور ما دارد و علاقمند است که مبادلات تجاری فی مابین حفظ شود. خاصه آنکه در این بین طرف عراقی بیشتر به محصولات ایرانی نیازمند است. از همین رو، هیاتی را راهی واشینگتن کرده است تا بلکه بتواند عراق از تحریم ها مستثنی کند.
به ویژه برای عراقی ها واردات گاز از ایران، که برای تولید برق کاربرد دارد از اهمیت استراتژیک و امنیت ملی برخوردارست.