به گزارش صنایع پلاستیک، هیات مدیره انجمن صنایع همگن پلاستیک استان تهران، در اولین جلسه رسمی خود، نامه ای را خطاب به معاون اول ریاست جمهور نگاشت و از یکی از مشکلات اساسی تولیدکنندگان صنعت پلاستیک در تامین مواد اولیه پلیمری سخن گفت و خواستار پیش بینی تمهیداتی در راستای حل این معضل شد. درخواست انجمن همگن برای واقعی کردن سهمیه بهین یاب واحدهای تولیدی با استفاده از روشهایی مانند احیای ضریب محموله ها، مشخص کردن تکلیف فاکتورهای خرید از بازار آزاد و … به همراه طرح برخی دیگر از مشکلات واحدهای تولیدی در این نامه ذکر شده است.
نخستین جلسه هیات مدیره انجمن همگن پلاستیک با حضور آقایان صادقی نکو، باستان فر، حیدری، قنداقساز و شمسایی برگزار شد و همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، موضوع مورد بحث یکی از معضلات اساسی صنایع پلیمری کشور در تامین مواد اولیه شان بود. شایان ذکرست، در سی و یکمین جلسه کمیته تخصصی محصولات پتروشیمی یا همان ستاد تنظیم بازار محصولات پتروشیمی، یک مصوبه وجود دارد که وضعیت تامین مواد را از گذشته نیز پیچیده تر و دشوارتر می کند و اعتراض به همین مساله، دستمایه نگارش نامه به معاون اول ریاست جمهوری شده است.
متن نامه انجمن صنایع همگن پلاستیک استان تهران در ادامه آمده است:
جناب آقای اسحاق جهانگیری
معاون اول رییس جمهور
با سلام
احتراما با بذل عنایت به اعتراضات متعدد اعضا این انجمن در مورد تصمیمات اتخاذ شده غیرمنطقی در سی و یکمین نشست کارگروه تنظیم بازار محصولات پتروشیمی که گرد کردن تقاضا به محموله های ۲۲ تنی یا همان ضرایب محموله حذف شده است. این موضوع نه تنها برای فعالین واقعی صنایع تکمیلی که در راستای تهیه مواد اولیه مورد نیاز خود ایجاد مشکل نموده، بلکه باعث گرانی محصولات تولیدی آنها در این شرایط خاص شده است.
لازم به توضیح است که از اوخر سال ۱۳۹۷ بخاطر برخوردهای تعزیراتی و قانونی، واحدهای تولیدی برای تهیه مواد اولیه مورد نیاز خود به بهین یاب و متعافب آن به بورس برای خرید مراجعه نموده اند.
با توجه به تصمیمات اخذ شده در تعیین سهمیه های واقعی برای تولیدکنندگان در وزارت صمت و سازمانهای استانی مربوطه خرید کسری مواد اولیه از بازار آزاد بخاطر تعزیراتی بودن، بدون فاکتور رسمی توسط فروشندگان انجام می شود و قطعا تولیدکنندگان مدرکی برای ارایه به ارزش افزوده ندارند، اما با خرید از بورس منابع مالیاتی دولت نیز به راحتی تامین می گردد منجر شد تا حتی واحدها سهمیه ظرفیتهای تعیین شده در پروانه ها و مجوزهای قانونی خود را نیز دریافت نکنند. اما ضریب محموله ها با همان گرد کردن باعث گردیده بود تا این قبیل واحدها ۳۰ درصد ظرفیت های صادره را دریافت دارند.با حذف این ضریب در کارگروه مربوطه و از طریقی تعزیراتی و غیرقانونی بودن خرید مواد اولیه پلیمری از بازار آزاد سردرگمی واحدهای تولیدی و کاهش ظرفیت تولید و تعدیل نیروی کار را در بر داشته است.
لذا تقاضامندست با صدور دستورات لازم ضریب محموله مجددا احیا شودیا ظرفیت های واقعی تولیدکنندگان بدون در نظر گرفتن میانگین ۲۴ ماهه فروش اعلام شده در ارزش افزوده تامین گردد و سهمیه های حذف شدهدر این رابطه در ماه های آینده توسط این قبیل واحدهای تولیدی که مستحق آن بوده اند قابل خرید از بورس باشد.
در آخر با تشکر از بذل عنایت شما و صدور دستورات مثبته