اشتراک گذاری

اخبار پلیمری, پتروشیمی ایران

کاهش قیمت پلیمرها همسو با روند جهانی پس از چهار هفته

کاهش قیمت پلیمرها همسو با روند جهانی پس از چهار هفته

نوشته شده توسط :admin
مدت زمان مطالعه : 3دقیقه

120

21

کاهش قیمت پلیمرها همسو با روند جهانی پس از چهار هفته امروز سرانجام پس از چهار هفته که قیمت های داخلی بر خلاف قیمت های جهانی با افزایش رو به رو می شد، شاهد روند نزولی قیمت پلیمرها در بازار داخل همسو با بازار جهانی این مواد بودیم.

به گزارش صنایع پلاستیک، از سه هفته گذشته به این سو روند قیمتی پلیمرها در بازارهای جهانی، عموما روندی نزولی بود اما افزایش قیمت دلار نیمایی در شش هفته اخیر سبب می شد، تا بر خلاف روند جهانی قیمت ها، بازار پلیمرها در ایران روندی صعودی را به ثبت برساند. متاسفانه، میزان اثرگذاری دلار نیمایی در کشف قیمت های مواد پلیمری آنقدر بود که قیمت ها در بازار ایران به صورت تصاعدی رشد می کرد و همین موضوع مشکلات فراوانی را برای صنعتگران صنایع پایین دستی ایجاد کرده است.

اما امروز بالاخره پس از شش هفته، ترمز دلار نیمایی کشیده شد و این دلار که مبنای قیمت گذاری مواد پلیمری و شیمیایی است با ۲.۴ درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شد. ۲.۴ درصد کاهش در قیمت دلار نیمایی مبنای کشف قیمت مواد پلیمری یعنی چیزی حدود ۲۶۹ تومان کاهش و این میزان کاهش در دلار پایه اگر در کنار روند نزولی قیمت پلیمرها در سطج جهانی قرار دهیم، طبیعی است که انتظار داشته باشیم قیمت اگر نه همه، ولی اکثر کالاهای پلیمری و گریدهایشان کاهشی گردد.

این کاهش قیمت پایه پلیمرها در بازار داخل، در کنار عوامل دیگری چون پایان ماه رمضان و واقعی شدن دوباره تقاضای موثر بازار، تحریم پتروشیمی ها و احتمال عرضه بیشتر آنها در بازار داخل و … همه و همه خبر از هفته داغ و پر رقابت در بورس کالای ایران، تالار محصولات پتروشیمی می دهد و انتظار می رود این هفته هم حجم معاملات پلیمرها به ویژه نسبت به هفته گذشته { و در کل نسبت به هفته های گذشته } رشد نموده و هم جذابیت مواد پلیمری عرضه شده بالاتر رود.

اورهال سه پتروشیمی تبریز، شازند و پلی نار که از نیمه خرداد به تعطیلات و تعمیرات اساسی رفته اند، در سمت عرضه ممکن است در گریدها و کالاهایی خاص کمبودهایی را ایجاد نماید که باید به انتظار نشست و دید که چه میزان تاثیر بر میزان رقابت ها خواهند گذاشت.البته گفته می شود، عرضه های پتروشیمی تبریز به رغم اینکه به اورهال رفته است، چه به صورت نقدی و چه به صورت سلف مطابق معمول ادامه خواهد داشت ولو که چنین باشد قطعا کمبود پلی استایرن تولیدی پلی نار و نیز گریدهایی مانند CRP100 شازند که یک گرید پلی اتیلن سنگین اکستروژن لوله است و معادل PE 100 وارداتی است قطعا بازار این مواد را دستخوش تحولاتی خواهد نمود.

ترین های هفته:

سویه افزایشی بازار:

به علت اینکه هفته گذشته، هم روند تغییر قیمت پلیمرها در سطح جهانی عموما نزولی بود و هم قیمت دلار نیمایی که مبنای کشف قیمت پلیمرها قرار می گیرد با کاهش مواجه شد، طبیعی است که انتظار افزایش قیمت در کالاهای پلیمری اگر هم وجود داشته باشد، بسیار محدود است. محدود هم به لحاظ تعداد کالاهایی که قیمتشان روند و شوندِ افزایشی داشته و هم در میزان رشد قیمت های آنها.

بر همین اساس، در این هفته تنها دو کالا روندی افزایشی داشتند و میزان افزایش آنها هم بسیار ناچیز بود. استایرن بوتادین رابر ۱۵۰۲ این هفته با ۰.۳۵ درصد افزایش نسبت به هفته گذشته در هر کیلوگرم با ۴۷۲ ریال افزایش قیمت همراه بود . اما دومین کالا هم که افزایش بیشتری را تجربه نمود، گرید دیگری از استایرن بوتادین رابر بود یعنی استایرن بوتادین رابر ۱۷۱۲ که معادل ۰.۶ درصد افزایش را در قیمت پایه خود تجربه نمود و با افزایش قیمتی ۷۵۸ ریالی به نسبت هفته گذشته در هر کیلوگرم به قیمت ۱۳۲.۹۹۹ ریال رسید.

سویه کاهشی بازار:

اما در سویه کاهشی بازار،پلی اتیلن سنگین اکستروژن PE 100 با ۵.۹ درصد افزایش قیمت پایه نسبت به هفته گذشته جایگاه نخست بیشترین کاهش قیمت را در میان پلیمرها از آن خود نمود. این کالا در هر کیلوگرم بیش از ۷۱۰ تومان افت قیمت را به ثبت رساند و به قیمت کیلویی ۱۱۳.۰۴۸ ریال رسید.

پس از پلی اتیلن سنگین اکستروژن PE 100، پلی اتیلن سنگین اکستروژن PE 80 و اکریلونیتریل بوتادین استایرن موسوم به ABS با ۵.۵ درصد کاهش قیمت پایه، در جایگاه دومین بیشترین کاهش قیمت قرار گرفتند. PE 80 در هر کیلوگرم حدود ۶۴۰ تومان و ABS در هر کیلوگرم بیش از ۸۰۰ تومان ریزش قیمت را تجربه کردند.

جایگاه سوم بیشترین افزایش قیمت نیز مشترکا به دو کالای پلیمری رسید. پلی اتیلن سنگین فیلم و پلی استایرن معمولی ۱۵۴۰ هر کدام با ۵ درصد کاهش در قیمت پایه خود نسبت به قیمت های هفته گذشته، به ترتیب ۵۳۸ و ۶۳۰ تومان کاهش را در هر کیلوگرم به ثبت رساندند.

پلی اتیلن ترفتالات گرید نساجی {با اندکی تفاوت در گریدهای گوناگون} به طور متوسط ۴ درصد افت قیمت پایه را به ثبت رساند. انواع گریدهای پلی اتیلن ترفتالات بطری نیز با اندک تفاوت در گریدهای گوناگونش به طور متوسط حدود ۲ درصد افت قیمت را تجربه نمودند.

در میان سایر کالاها پلیمری کمترین میزان کاهش قیمت همانطور دیروز حدس زدیم به گروه پی وی سی سوسپانسیون تعلق گرفت و گریدهای گوناگون این کالای پلیمری تنها ۰.۶۱ درصد با کاهش قیمت پایه مواجه شدند. این کاهش قیمت پایه در حالی بود که قیمت پی وی سی سوسپانسیون در هیچ یک از بازارهای چهارگانه ای که دیروز مورد واکاوی و بررسی قرار دادیم، بر خلاف سایر پلیمرها، تغییری نداشت و ثابت مانده بود.

هر چند این هفته، به علت افت قیمت دلار نیمایی با روند نزولی در قیمت پلیمرها مواجه بودیم و این روند همسو با جهت جهانی قیمت پلیمرها در این هفته بود، اما واقعیت اینست که بازار ارز و به ویژه دلار در کشور ما بازار متلاطمی است – خاصه وقتی اینچنین در تحریم هستیم – و نمی توان به این دلخوش کرد که در هفته های آتی نیز جریان قیمت گذاری پلیمرها در ایران همسو با جریان بین المللی باشد، چرا که یک تکانه سیاسی، یک توییت ساده ترامپ یا یک جمله روحانی در یک سخنرانی یا …. کافیست تا دوباره بازار ارز را افزایشی نموده و روند قیمت گذاری پلیمرها در کشور و جهان را در تضاد با یکدیگر قرار دهد، از همین رو با وجود اینکه این هفته از لحاظ قیمت گذاری پلیمرها،  بازار بورس در مسیر و ریل درستی قرار گرفت اما در مجموع اصلاح فرمول کشف قیمت های پایه پلیمرها امری ضروری و اجتناب ناپذیر می نماید.

نکته آخر اینکه، در این هفته شاید شاهد باشیم که آیا تحریم پتروشیمی ها سبب افزایش عرضه پتروشیمی ها در بازار داخل خواهد شد و یا همچنان مدیریت عرضه ها در دستور کار پتروشیمی ها قرار دارد. البته این سخن نیز درست که اثر تحریم پتروشیمی ها در ایران و خاصه هلدینگ خلیج فارس و زیرمجموعه های آن، آنی نیست و شاید چند هفته ای طول بکشد تا بتوان نشانه های تحریم را در عرضه ها مشاهده کرد.

Click the following banner, and find your Italian Made Machinery in 8 languages.

مطالب مرتبط برای شما