به گزارش صنایع پلاستیک به نقل از وبسایت جهانی پلیمر مدیا، طبیعت اغلب نبوغ خارقالعادهای را در طراحی مواد از خود نشان میدهد، تا جایی که می تواند ساختار، کاربرد مواد و عملکردهای آن را به جویندگان طرح های نو، دیکته کند. به عنوان مثال می توان به ساخت محصولاتی متنوع با ویژگی هایی مثل سختی گل، سفتی بامبو، و رنگ هایی متنوع و روشن که در بال های پروانه دیده می شود،اشاره کرد. این ویژگی ها از ساختارهای هرمی و خودساخته ناشی می شوند.
با این حال، مواد مصنوعی و به ویژه مواد نرم، به ندرت به این سطح از پیچیدگی ساختاری دست می یابند پیشرفتهای اخیر در چاپ سهبعدی، بهویژه چاپ با روش جوهر افشانی مستقیم (تصویر پایین سمت چپ) با دمای کار بالا (HOT-DIW)، اکنون آماده تغییر این چشمانداز است.

محققان دانشگاه پرینستون یک تکنیک چاپ سه بعدی مقیاس پذیر برای تولید پلاستیک های نرم با قابلیت تنظیم ویژگی ها از مواد بازیافتی توسعه داده اند. این نوآوری که جزییات و تشریح موارد کاربردی آن در مجله Advanced Functional Materials منتشر شده است، از الاستومرهای ترموپلاستیک (TPEs)، برای ساخت مواد با خواص مکانیکی قابل برنامه ریزی استفاده می کند. این مواد دسته ای از پلیمرهای نانوساختار هستند که بر خلاف ایران، در کشورهای اروپایی، آمریکا و چین، به صورتی گسترده در دسترس هستند. {جهت آشنایی با تولیدات داخلی این مواد، “اینجا” را کلیک کنید}
امیلی دیویدسون، استادیار مهندسی شیمی و بیولوژیکی، توضیح داده است که: «ما میتوانیم موادی بسازیم که ویژگیهای آن در جهات مختلف می توانند متفاوت باشند.»
این پیشرفت مهندسین را قادر میسازد تا تجهیزاتی را چاپ کنند که به صورت متناوب می توانند در یک جهت کشیده شده و از نرمی برخوردار باشند و در عین حال در جهتی دیگر از استحکامی متفاوت برخوردار گردند. این رویکرد دارای پتانسیل هایی دگرگون کننده است که برای کاربردهایی مثل رباتیک نرم، دستگاه های پزشکی و تجهیزات ورزشی با کارایی بالا، بسیار مفید و مدرن هستند.
+ این مطلب چکیده ای از اصل انتشار یافته آن در سایت جهانی پلیمر مدیا است و اگر به مطالعه ی کل آن علاقه دارید، می توانید با انتخاب “این پیوند” اصل آن را با جزئیات و تصاویر بیشتر مطالعه کنید.