انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پی وی سی که در روزهای گذشته، قیمت لوله و اتصالات PVC را بین ۱۸ تا ۲۰ {حداکثر} افزایش داده بود، حالا در نامه نگاری با دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی، نسبت به میزان و نحوه عرضه ها، به ویژه در گرید S-57 اعتراض کرده است و در مورد تعطیلی واحدهای تولیدی زیر مجموعه خود در صورت ادامه این وضعیت هشدار داده است. لازم به ذکرست که در هفته های اخیر، پس از سالها، شاهد رقابت های شدید بر سر گریدهای گوناگون پی وی سی در بورس کالا بودیم و رقابت ها اعدادی چون ۴۳ و ۳۹ درصد بیش از قیمت پایه را در تالار محصولات پتروشیمی به ثبت رساند.
به گزاررش صنایع پلاستیک به نقل از روابط عمومی انجمن لوله و اتصالات پی وی سی، میزان عرضه PVC S57 از ابتدای سال جاری بار دیگر تولیدکنندگان را دچار چالش کرده است. تجربه نشان داده است می توان با مدیریت صحیح و عرضه متوازن این گرید و راه هایی چون عرضه گرید های مشابه، قدم های اثرگذاری را برداشت.
عباسعلی متوسلیان رئیس هیات مدیره انجمن در نامه ای خطاب به مرضیه طهماسبی رئیس دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی، با تشریح وضعیت فعلی عرضه PVC S57 و بهم خوردن تعادل بازار و ایجاد مشکلات جدی برای تولیدکنندگان به ویژه در بخش اتصالات، راهکارهای برون رفت از این وضعیت را ارائه داد.
متن کامل نامه به همراه پیوست ها در ادامه ادامه است :
سرکار خانم مهندس مرضیه طهماسبی
ریاست محترم دفتر توسعه صنایع پایین دست پتروشیمی
و ریاست محترم کارگروه تنظیم بازار محصولات پتروشیمی
موضوع: بی توجهی به نیاز واقعی تولیدکنندگان و اعتراض به عرضه نامتوازن مواد پی وی سی
با سلام
همانگونه که استحضار دارید صنایع ایران به واسطه تحریم های ظالمانه و دشواری های تولید، روزهای سختی را پشت سر می گذارند و نظر به اینکه سال جاری از سوی مقام معظم رهبری سال «رونق تولید» نامگذاری شده و دولت محترم نیز در این مسیر قدم هایی برداشته، ضروری است مدیران پر تلاش دفتر توسعه صنایع پایین دست پتروشیمی به همراه مدیران و نمایندگانی از تشکل های صنعتی مرتبط، بتواند به زبان و نظم مشترکی در حوزه تنظیم بازار مواد و آرامش بخشیدن به وضعیت عرضه و تقاضا برسند.
در حال حاضر با نگاهی به آمار عرضه های انجام شده از ابتدای سال جاری تا کنون، متاسفانه شاهد بهم خوردن دوباره ی نظم عرضه مواد پی وی سی (اس ۵۷) که برای تولید لوله و اتصالات به کار می رود، هستیم که زنگ خطری برای رفع نیاز واقعی تولیدکنندگان و بهم خوردن آرامش بازار است.
به گواه آمار رسمی بورس کالا، از ابتدای سال ۹۸، که سال رونق تولید نامگذاری شده است، عرضه پی وی سی گرید اس ۵۷، به میزان هفتگی حدود ۲۰۰ تن رسیده در حالی که حجم تقاضا دو تا سه برابر میزان عرضه کنونی است. (تصویر پیوست یک)
تصویر شماره ۱
از سوی دیگر «درصد رقابت نسبت به کف قیمت» از ابتدای سال جاری تا کنون درصدهایی مانند ۲۲، ۲۳ و در آخرین مورد ۴۳ درصد را ثبت کرده اند. همچنین بررسی روند عرضه و تقاضا در بورس کالا در طول سال گذشته نشان می دهد امکان هفتگی عرضه ۵۰۰ تن گرید مواد پی وی سی (S 57) وجود داشته که این توزیع متوزان با واکنش مثبت تولیدکنندگان همراه بوده و توانسته بازارراتا پایان سال مدیریت کند( تصویر پیوست دو و سه)
تصویر شماره ۲
تصویر شماره ۳
اما بهم خوردن بازار عرضه از ابتدای سال جاری ( مستندات در تصاویر پیوست) بار دیگر تولیدکنندگان را دچار چالش کرده است. در صورتی که تجربه نشان داده است می توان با مدیریت صحیح و عرضه متوازن این گرید و راه هایی چون عرضه گرید های مشابه مانند اس ۶۰ بندر امام و اس ۵۸ غدیر و ثبات در عرضه هفتگی بین ۸۰۰ تا هزار تن (که به میزان تقاضای تولیدکنندکان نزدیک تر است)، در جهت رسیدن به نیاز واقعی صنایع و تولیدات به صرفه تر خصوصا در حوزه های صادراتی قدم های اثرگذاری را برداشت.
در نظر داشته باشید که عرضه نامتوازن کنونی در چند بخش آسیب های جدی را به صنعت پی.وی.سی و دیگر صنایع زیرساختی وارد می کند. در واقع صنعت پی.وی.سی تامین کننده نیازهای زیرساختی در بخش های عمرانی و کشاورزی است و حتی مواد اولیه «اس ۵۷ » و کمبود آن می تواند توازن عرضه و تقاضا در حوزه مواد «اس۶۵» را هم تحت شعاع قرار دهند و آسیب هایی چون تعطیلی واحد های صنعتی را نیز در پی داشته باشد.
بر همین اساس پیشنهاد می شود در اسرع وقت از ظرفیت و ضرورت هماهنگی و همگرایی در این برهه بهره ببریم و دستور فرمایید ، موضوع در جلسه کارگروه تنظیم بازار مواد پتروشیمی طرح وبرای حل مساله راهکاری پایدار اندیشیده شود. این انجمن آمادگی خود را جهت حضور در جلسه مذکور و توضیحات لازم اعلام می دارد.
با احترام
عباسعلی متوسلیان
رئیس هیات مدیره