به گزارش واحد ترجمه و تولید محتوی صنایع پلاستیک، ضایعات پلاستیک، امروزه برای کشورها می تواند با توجه به نوع جهان بینی شان، به یک مشکل لاینحل و یا یک فرصت عالی بدل شوند. این موضوع کاملا بستگی دارد، که سیاستگذاران در کشورها از چه موضعی به موضوع ضایعات پلاستیک نگاه کنند. در این بین شاهد هستیم، کشورهایی که کمتر دارای منابع هیدروکربوری هستند، به ضایعات پلاستیک به چشم یک فرصت نگاه می کنند و کشورهای دارای ذخایر نفتی و گازی، و تا حدی کشورهای توسعه یافته بیشتر به شکل یک دردسر به این زباله های ارزشمند می نگرند. تفاوت نگاهها به علت اینست که مواد اولیه برای برخی کشورها، آسان و ارزان و برای برخی دیگر دشوار و گران است.
تفاوت دو نگاه به ضایعات پلاستیک؛ از کره جنوبی تا مالزی؟!
پس از اعمال قانون ممنوعیت ورود ضایعات پلاستیک به چین از آغاز سال ۲۰۱۸ میلادی، ضایعات پلاستیک از سراسر جهان به سمت جنوب شرقی آسیا سرازیر شدند. در این بین دو راه حل برای کشورهای جنوب شرقی آسیا (وتا حد شرق آسیا) ، که حالا مورد هجمه حجم زیادی ضایعات پلاستیک کشورهای پیشرفته و توسعه یافته جهان بودند، وجود داشت.
نخستین راه حل این بود که ورود ضایعات را ممنوع نمایند و سختگیرانه در برابر این امر ایستادگی کنند. یعنی همانکاری که بزرگترین واردکننده ضایعات جهان در طی دهه های اخیر، یعنی چین در پیش گرفته بود. برای مثال، کره جنوبی از جمله کشورهایی بود که بلافاصله قوانین سفت و سختی برای ورادات ضایعات پلاستیک وضع کرد تا مبادا جایگزینی برای چین بدل شود.
رویکرد دوم اما اندکی متفاوت است. رویکردی که مثلا دولت مالزی در پیش گرفت. دولت مالزی، با صدور یک سری دستورالعمل ها و مشخصات، نه تنها از واردات ضایعات جلوگیری نکرد، بلکه شواهد نشان می دهد که استفاده از ضایعات و زباله های پلاستیک را هم مورد پشتیبانی قرار داده است، یعنی عملا از راه حل دوم استفاده کرده است. مسوولان مالزیایی معتقدند، با توجه به تولید مجدد قطعات و مصنوعات پلاستیک از ضایعات پلاستیک، این کشور می تواند به بزرگترین صادرکننده قطعات و ذرات پلاستیک در آینده بدل شود.
اجلاس نوآوری های پردازش و بازیافت پلاستیک ۲۰۱۹
بر اساس همین نگاه آینده نگرانه، مالزی رویداد دو روزه ای را در ارتباط با با پردازش و بازیافت پلاستیک برگزار خواهد کرد. اولین دوره این اجلاس در روزهای ۵ و ۶ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی برابر با ۱۵ و ۱۶ آذرماه ۱۳۹۸ هجری شمسی در کوآلالامپور پایتخت مالزی برگزار خواهد شد.
در این رویداد، سخرانی های مفصل و با جزییات برای کارشناسان و متخصصان صنعت پلاستیک و بحث و گفتگوهای عمیق با شرکت کنندگان در ارتباط با صنایع در حال رشدی نظیر بسته بندی و بازیافت تدارک دیده شده است.
تقریبا ۱۵۰ شرکت کننده از صنایع تولید پلاستیک و صنایع مرتبط با بازیافت تا به حال در این رویداد شرکت کرده اند.
این رویداد همچنین شامل ۱۳ سخنرانی کلیدی و بازدید از کارخانجات محلی است که اهمیت دستیابی موفق به تکنولوژی های پیشرفته و اقتصاد بازیافت در صنعت بازیافت پلاستیک نشان می دهند.
عنواین مهمی که در این رویداد درباره آنها بحث و تبادل نظر خواهد در سه گروه مواد اولیه، فرآیندهای پردازش و بازار دسته بندی شده اند و هر گروه زیر مجموعه هایی دارد که در ادامه آنها را توضیح داده ایم:
مواد اولیه:
- پلی اتیلن ترفتالات موسوم به PET
- پلی اتیلن ترفتالات بازیافتی یا rPET
- پلی لاکتیک اسید یا PLA
- افزودنی ها
- پلاستیک های گرمانرم
- عامل مقاوم در برابر UV یاهمان اشعه ماورا بنفش
- فیلم
فرآیندهایی پردازش:
- فناوری شکل دهی دمشی – بادی
- فناوری اکستروژن فناوری تمیزکاری بازیافت
- فناوری بازیافت
- فنانوری بازیافت پلاستیک
- فناوری گرانول سازی – دانه دانه سازی – پلاستیک
بازار:
- روند بازار در اقتصاد چرخشی
- PET بازیافی در بازرسی قوانین و مقررات مربوطه
- PET بازیافتی مورد استفاده در صنایع خوراکی و آشامیدنی
- روند بازار پلی لاکتیک اسید
این رویداد دو روزه، توسط شرکت نمایشگاهی Ringier، که برگزارکننده بسیاری از نمایشگاههای موفق در شرق و جنوب شرقی آسیاست، تدارک دیده شده است.