به گزارش صنایع پلاستیک، در پنجمین نشست کمیسیون بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید اتاق بازرگانی تهران، ادامه بررسی قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی در دستور کار قرار گرفت. همچنین در این جلسه حضار به انتقاد از عملکرد قهری تامین اجتماعی در رابطه با تولیدکنندگان و کارگران پرداختند.
در این نشست، محمدرضا نجفیمنش رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید، یکی از مشکلات مالیاتی فعالان اقتصادی را مطرح و با اشاره به ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم اظهار کرد: فعالان اقتصادی برای هرگونه فعالیتی باید مفاصاحساب مالیاتی دریافت کنند؛ در حالی که مطالبه ما این است که این گواهی برای یک دوره زمانی ۶ماهه یا یک ساله اعتبار داشته باشد که فعالان بخش خصوصی مجبور نباشند برای هر فعالیتی پروسه دریافت مفاصا را طی کنند.
نجفیمنش همچنین به یکی از مسائل بیمهای بنگاههای اقتصادی اشاره کرد و گفت: کارفرمایان به دلیل مشکلات اقتصادی، در مقاطعی ممکن است قادر به پرداخت حق بیمه کارگران خود در وقت مقرر نباشند. سازمان تامین اجتماعی نیز به محض عدم پرداخت حق بیمه، دفترچه بیمه کارگر را به حالت تعلیق درمیآورد. کارگری که سالها، حق بیمه پرداخته و ناگهان با این چالش مواجه میشود.
حال آنکه چالشهای اقتصادی باعث عدم ایفای تعهدات از سوی کارفرما شده و در نهایت نیز آنان حق بیمه کارگران را میپردازند. او با بیان اینکه این اقدام سازمان تامین اجتماعی غیرقابل توجیه است، به مدیر امور بیمه و تامین اجتماعی اتاق تهران نیز ماموریت داد که نامهای برای حل این مساله تهیه کند تا برای نهادهای ذیربط ارسال شود.
انتقاد از عملکرد قهری تامین اجتماعی در رابطه با تولیدکنندگان و کارگران نه تنها به این یک مورد خلاصه می شود و نه برای اولین بارست که مطرح می شود، جرایم مکرر به علت دیرکرد در پرداخت حق بیمه، عدم ارایه خدمات مناسبت در مقابل بیمه پرداخت شده، بوروکراسی شدید، مشکل رشا و ارتشا در نظارت ها و حتا مشکلات بی پایان سایت این سازمان عریض و طویل و … همه و همه از موانع رونق تولید به شمار می روند.