امروز یکشنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی پس یک هفته وقفه – به دلیل تعطیلی نیمه شعبان در هفته گذشته – قیمت های پایه جدید مواد پلیمری و شیمیایی ( پتروشیمیایی) را اعلام نمود. با توجه به افزایش ۳.۸ درصد نرخ دلار پایه محاسبه و کشف قیمت های مواد پلیمری و شیمیایی، همه کالاهای پلیمری به صورت دسته جمعی با افزایش های نسبتا زیادی مواجه شدند.
به گزارش صنایع پلاستیک، امروز قیمت های پایه مواد پلیمری تحت تاثیر رشد ۳.۸ درصدی قیمت دلار مبنای محاسبات و کشف قیمت پایه مواد قرار گرفت و به صورت دسته جمعی افزایشی شد.
در این بین بیشترین افزایش با ۴.۳ درصد به کالای پلی اتیلن سبک فیلم تعلق گرفت. این کالا نسبت به قیمت پایه گذشته خود به ازای هر کیلوگرم ۳.۶۷۵ ریال افزایش را تجربه نمود.
پس از پلی اتیلن سبک فیلم، چندین و چند کالا با ۳.۸ درصد افزایش نسبت به قیمت پایه دو هفته گذشته خود مشترکا مکان دوم بیشترین رشد قیمت را از آن خود کردند. این مواد پلیمری عبارتند از پلی اتیلن سنگین اکستروژن PE 80، پلی اتیلن سنگین اکستروژن PE 100، پلی اتیلن سنگین بادی، پلی اتیلن سنگین تزریقی، پلی اتیلن سنگین دورانی، پلی پروپیلن شیمیایی یا تزریقی و نهایتا پلی پروپیلن نساجی.
نکته جالب در مورد کالاهای فوق الذکر اینست که به نظر می رسد که قیمت های جهانی آنها، در تغییر قیمت یا افزایش آنها اثر چندانی نداشته است و این کالاهای پلیمری دقیقا به میزان رشد قیمت دلار مبنای محاسبه شان، با افزایش رو به رو شده اند.
سومین بیشترین میزان افزایش در قیمت پایه با رشد ۳.۵ درصدی نسبت به هفته گذشته، به گروه پلی استایرین های انبساطی تعلق گرفت. پلی استایرن های انبساطی ۲۰۰، ۳۰۰ و ۴۰۰ با ۳.۵ درصد افزایش به ازای هر کیلوگرم حدود ۳۶۲ تا ۳۷۳ تومان { بسته به هر گرید } جهش قیمتی را به ثبت رساندند.
اما در سوی دیگر کمترین میزان افزایش با ۲ درصد به پلی استایرن مقاوم ۷۲۴۰ تعلق داشت.این دو درصد افزایش باعث شد تا این کالا به ازای هر کیلوگرم حدود ۲۲۴ تومان گرانتر شود.
پس از پلی استایرن مقاوم دو گرید ۸۲۱ و ۷۸۱ PET بطری کمترین رشد قیمت پایه را به ثبت رساندند و به این ترتیب گرید ۸۲۱، ۲۶۰ و گرید ۷۸۱، به میزان ۲۵۱ تومان گرانتر شدند.
رده سوم کمترین میزان افزایش قیمت با ۲.۳ درصد افزایش قیمت پایه به PET گرید نساجی تعلق داشت. این کالا نیز به ازای هر کیلوگرم ۲۶۳ تومان رشد را به ثبت رساند.
سایر مواد پلیمری نیز رشد بین ۲.۳ تا ۳.۱ درصد نسبت به قیمت پایه گذشته خود را تجربه نمودند.
در مجموع می توان گفت این هفته قیمت ها بیش از هر چیز تحت تاثیر افزایش قابل توجه نرخ دلار مبنای محاسبات و کشف قیمتهای مواد پلیمری بود و قیمت میانگین جهانی کمتر بر قیمت کالاها اثر مستقیم داشتند. با توجه به در پیش بودن ماه رمضان و نیز پر بودن انبارهای تامین کنندگان بازار آزاد، باید دید که در روزهای آتی { دوشنبه و سه شنبه به ویژه که عرضه های بهین یاب صورت می گیرد.} خریداران بورس کالا تا چه میزان حاضرند تا برای مواد پلیمری جهش قیمت یافته با یکدگیر به رقابت بپردازند. به نظر می رسد این هفته با توجه به جمیع جهات، به جز برخی گریدهای خاص نظیر پلی پروپیلن نساجی یا پلی اتیلن ترفتالات بطری که همواره رقابت هایی بالا را به علت کمبود عرضه به ثبت می رساننند، ، شاهد رقابت ها با شدت و حدت کمتری باشیم و بورس کالای ایران و تالار محصولات پتروشیمی روزهای آرامتری را در پیش و رو داشته باشد. هر چند این تنها یک فرضیه و احتمالست.