اشتراک گذاری

تازه های پلیمری

استفاده از لایه‎ های پلیمری در ساخت باتری لیتیومی حالت جامد

استفاده از لایه‎ های پلیمری در ساخت باتری لیتیومی حالت جامد

نوشته شده توسط :admin
مدت زمان مطالعه : 1دقیقه

176

28

به گزارش صنایع پلاستیک، محققان آلمانی مرکز تحقیقاتی یولیش (Jülich) موفق شدند نوعی باتری لیتیومی حالت جامد را که در آن از صفحه آند فلز لیتیوم خالص استفاده شده، ساختند. این فلز قلیایی به عنوان یک الکترود ایده‎آل شناخته می‎شود. زیرا دانسیته انرژی بسیار خوبی را تأمین می‎کند. اما از آنجاییکه این فلز به شدت واکنش‎پذیر است، خیلی کاربرد گسترده‎ای پیدا نکرده است. اما محققان توانستند این مساله را با بکارگیری دو لایه اضافی از مواد پلیمری رفع کنند. این لایه‎های پلیمری از الکترولیت سرامیکی باتری محافظت کرده و مانع از ایجاد ترسیب‎های مخرب بر سطح فلز می‎شوند. این باتری تحت آزمون‎های مختلفی قرار گرفته و تاکنون چند صد چرخه شارژ و دشارژ را طی کرده و با هیچگونه فقدان ظرفیتی مواجه نشده است.

اتری‎های حالت جامد به عنوان گزینه‎های نویدبخشی برای نسل آینده منابع انرژی شناخته می‎شوند. مزیت ویژه اینها این است که هیچ نوع مایعی در آنها بکار نمی‎رود فلذا هیچ نشت الکترولیتی یا ایجاد اشتعالی هم نخواهد داشت. به همین دلیل از ایمنی، اطمینان و پایداری بیشتری نسبت به باتری‎های لیتیوم یون موجود در بازار که از الکترولیت‎های مایع استفاده می‎کنند، برخوردار هستند. از طرفی، باتری‎های حالت جامد قادر هستند که انرژی بیشتری را در فضای یکسان و با وزن کمتر ذخیره کنند. انتظار می‎رود که این فناوری بتواند در زمینه‎های مختلفی نظیر مصارف پزشکی و فضانوردی مثمر ثمر واقع شود.

این نوع باتری حاوی دانسیته انرژی ۴۶۰ وات ساعت بر کیلوگرم است که در مقایسه با باتری‎های لیتیوم یون فعلی مقدار مناسبی به شمار می‎رود. به علاوه مزایای دیگری نیز از نظر طراحی دارد. باتری‎های حالت جامد حساسیت دمایی کمتری نسبت به باتری‎های لیتیوم یون امروزی داشته و در نتیجه به سیستمی برای مراقبت دمایی نیاز ندارند.

استفاده از صفحه آند لیتیوم خالص به این صورت میسر شده که نوعی فیلم پلیمری بین آند و الکترولیت قرار می‎گیرد. زیرا لیتیوم خالص منجر به تشکیل شاخه‎های دندریتی در قبال چرخه‎های شارژ و دشارژ خواهد شد که در نهایت باعث وقوع اتصال کوتاه و تخریب باتری می‎شود. امروزه از آندهای گرافیتی در باتری‎های لیتیوم یون استفاده می‎شود که وزن الکترود و متعاقباً وزن باتری را به شدت افزایش می‎دهند.

این لایه پلیمری همانند یک لایه محافظ عمل کرده و مانع از اتصال مستقیم الکترولیت سرامیکی با آند لیتیوم می‎شود. از طرفی، از وقوع فرایندهای مخرب تشکیل شاخه‎های دندریتی و تغییرات شیمیایی در الکترولیت سرامیکی نیز جلوگیری به عمل خواهد آمد. تست‎های اولیه از این باتری نویدبخش بودند و پس از طی ۵۰۰ چرخه شارژ و دشارژ میزان بسیار ناچیزی افت ظرفیت مشاهده شده است.

منبع

Click the following banner, and find your Italian Made Machinery in 8 languages.

مطالب مرتبط برای شما