در پی دیدار قبلی مهندس ساعت نیا از «مجمع فلاسفه ایران» که هفته گذشته در این خبر، اطلاعاتی از اهداف و سیاست های این سازمان را به دست دادیم، روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه ۱۳۹۷ نیز جلسه ای در این مجمع برگزار شد که گزارش آنرا به اختصار از نظر می گذارنید:
در این جلسه که از ساعت ۴ بعد از ظهر و به منظور آشنایی بیشتر با اهداف کلان مجمع فلاسفه ایران و گفتگوی رو در روی برخی اندیشمندان با مدیران مجمع و به همت مهندس ساعت نیا برگزار شد، آقایان دکتر عبدالجلیل مستشاری، دکتر سهیل سمیعی، مهندس احمدعلی ساعت نیا و تنی از چند همکاران جدید رسانه های ماهنامه صنایع پلاستیک حضور داشتند. طبعا ریاست محترم هیات امنای مجمع فلاسفه ایران، جناب آقای دکتر میرخان، نیز از سوی مجمع، میزبان خوش برخورد و پذیرای نفرات مذکور بودند.
در ابتدای جلسه، آقای دکتر میرخان، به درخواست حضار در مورد اهداف مجموعه تحت مدیریتشان توضیحاتی را ارایه کردند. ایشان، ضمن دعوت از همه کسانیکه علاقمند نتایج تفکر بوده و دغدغه میهنشان، ایران را دارند، ادامه دادند که این مجموعه آمادگی پذیریش هر نوع تفکری را داراست. ایشان با خطیر خواندن شرایط فعلی حاکم بر جامعه، ابراز امیدواری کردند به واسطه ی این مرکز که به خواست پدر بزرگوارشان تاسیس شده است، گامهایی را برای اعتلای اجتماع، اقتصاد، فرهنگ، و سایر شئون جامعه ی ایرانی بردارند. ایشان البته علوم انسانی را بدنه و شاکله اصلی فعالیت های این مرکز عنوان کردند و معتقدند که تنها در بستر فلسفه است که می توان بدون وجود هیچ حد و مرزی در هر زمینه ای اندیشه ورزی، اندیشه سازی و نهایتا فرهنگ سازی نمود و جامعه را به پیش راند.
پس از سخنان ایشان، استاد دکتر عبدالجلیل مستشاری که نه قلم نگارنده قادرست در این گزارش مختصر شرح حال درخوری از ایشان به دست دهد و همچنین از بیان بینش عمیق ایشان نیز قاصر است، ضمن مثبت ارزیابی کردن چنین اقداماتی، این قبیل فعالیت ها را برای جامعه ایرانی لازم خواند و جامعه ایران را به یک بیمار در حال احتضار ، و این مجموعه اتاقهای فکر را نوشدارویی که می بایست قبل از مرگ سهراب به وی برسد، تشبیه کرد. ایشان با بیان مثالهای گوناگون و نمونه های مختلف از تجارب گهربارشان در زمینه های گوناگون، افق هایی را به عنوان آنچه این مرکز می تواند در آن زمینه ها یاری رسان جامعه باشد، پیشنهاد نمودند.
در همین هنگام جناب دکتر مدامی، قائم مقام مجمع فلاسفه ایران، با کمی تاخیر به جلسه ورود نموده و به جمع اضافه شدند. ایشان در ابتدا ضمن به دست دادن معرفی کوتاهی از خود، در تکمیل سخنان جناب دکتر میرخان، گزارشی از فعالیت های مجمع فلاسفه تا به حال ارایه کردند و به لزوم تقویت فرهنگ مدارا، به ویژه در میان اندیشمندان ایرانی اشاره نمود. ایشان عدم تحمل عقیده مخالف را یکی از آفات فلسفه ورزی ارزیابی و تعامل اندیشه دانسته و خواستار این شدند که همه افراد با هر تفکری بتوانند برای هدفی واحد، در کنار یکدیگر کار نمایند.
پس از این سخنان، مهندس ساعت نیا نظری را در قالب پرسشی مطرح کردند که به یک بحث داغ و شنیدنی برای حضار بدل شد . مهندس ساعت نیا، در مورد اجرای آنچه قرارست مجمع به عنوان راه حل برون رفت کشور در شئون مختلف ارایه کنند، ایرادی را وارد می دانستند و آقای دکتر مدامی سعی کردند تا به این شبهه پاسخ دهند، که همین موضوع به بحثی داغ و شنیدنی بدل شد که در فضایی دوستانه و متفکرانه به پایان رسید.
استاد مستشاری در انتها، ضمن تقدیر از همه فعالیت های مجمع، اهداف این مجمع را ” آروزهایی بزرگ ” خوانده و خطاب به دکتر میرخان و دکتر مدامی گفتند: «حتا اگر یکی از ابعادی که دوستان در این مرکز علاقمند هستند، به آن بپردازند، محقق شود شما موفق شده اید! و از صمیم قلب آرزو می کنم که شما به این اهداف دست یابید.»
سپس برنامه دیدار از امکانات مجموعه در دستور کار قرار داشت و حضار به ویژه از کتابخانه غنی و ارزشمند مجمع فلاسفه ایران دیدار کردند. کتابخانه ای بسیار وسیع که قرار است به کتابخانه ای با فضایی مناسب برای نگاهداری بیش از یکصد و بیست هزار جلد تبدیل شود، اما در حال حاضر هزاران عنوان انوع کتاب که در میان آنها، کتب خطی ارزشمندی نیز دیده می شود. سرانجام این دیدار که قرار بود ساعتی بیش به طول نیانجامد پس از حدود چهار ساعت مفرح و غنی به پایان رسید. ضمن آنکه مهندس ساعت نیا قول دادند تعدادی از کنابهای ارزشمند کتابخانه شخصی خود را به این کتابخانه هدیه نمایند.
نکته قابل ذکر در این میان بیان ساده، گیرا، متواضعانه و شیرین استاد مستشاری بود، که در تمام طول مدت دیدار از مجمع فلاسفه جریان داشت و همه حضار از آن مستفیذ شدند. میهمان نوازی جناب دکتر میرخان و یکایک همکارانشان نیز از دیگر موارد قابل ذکری بود که لازم می دانم به نمایندگی از سوی همه از آن و سایر زحماتی که متحمل شدند، سپاسگزاری نمایم.
در انتها، مجموعه رسانه های صنایع پلاستیک، ضمن آرزوی توفیق روز افزون برای جناب آقای دکتر میرخان و مجمع فلاسفه ایران، آماده انعکاس اخبار و اطلاعات این مجموعه بزرگ با اهداف متعالی اش است.