نزدیکی واحدهای صنایع پایین دستی پتروشیمی و پتروشیمی های تولیدکننده خوراک این واحدها، سبب می شود تا هزینه های تولید از جمله “هزینه های حمل و نقل” این واحدها ، که با توجه به شایعات موجود در مورد حذف یارانه های حامل های انرژی به نظر می رسد در آینده نه چندان دور به شدت افزایش یابد، کاسته شود. ضمن اینکه از نظر فنی اینکه مواد تولید شده در یک محیط جغرافیایی در همان محیط مصرف شود، و از مناطق با شرایط آب و هوایی مختلف گذر داده نشده { در اثر حمل و نقل } و تاثیر نگیرد، نیز تکلیف تولیدکننده را با موادش روشن نموده و در نتیجه کیفیت محصول افزایش می یابد. حالا در این راستا، فرماندار بندرماهشهر اعلام کرده است که فاز بعدی منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر، جهت ایجاد صنایع پایین دستی است و در این مرحله از صنایع مادر و بالادستی خبری نخواهد بود.
به گزارش صنایع پلاستیک، بیرانود فرماندار بندر ماهشهر می گوید: مشاوران در حال انجام مطالعاتی برای تاسیس فاز دوم منطقه ویژه پتروشیمی است که ۵ نقطه را به ترتیب اولویت برای ایجاد فاز دوم منطقه ویژه پتروشیمی در نظر گرفتهاند.
بیرانوند در ادامه بیان داشت: اولویت اول اراضی جنب منطقه ویژه پتروشیمی فعلی بوده که محیط زیست به دلیل قانون جدید که صنایع باید یک هزار و ۵۰۰ متر از خوریات فاصله داشته باشند آن را رد کرده است. در نتیجه ما فعلا روی اولیت دوممان که در محدوده بخش مرکزی ماهشهر است { در جاده ماهشهر به هندیجان} متمرکز شده ایم.
این مقام مسوول انتها افزود: ما برای به سرانجام رساندن منطقه ویژه صنایع پایین دستی در ماهشهر جدیت کامل داریم و امیدواریم طی ماه آتی محل دقیق فاز دوم منطقه ویژه روشن گردد. وی تایید منطقه ویژه پتروشیمی در فاز دوم را منوط به دریافت تاییدیه هایی از محیط زیست، منابع طبیعی و میراث فرهنگی دانست.
ضمن اینکه باید توجه داشت، تاسیس شهرک های صنایع پایین دستی در مناطق ویژه پتروشیمی، باعث ایجاد مشاغل فراوانی در این نواحی می گردد و باعث تمرکزِ خدماتِ مورد نیاز صنایع پایین دستی در یک نقطه نیز می شود.
در کنار همه این مزایا، باید در نظر داشت که اگر شرکتی در صنایع پایین دستی کیفیت محصول بالایی داشته باشد و در چنین مناطقی مشغول به تولید شود، هزینه های حمل بار برای صادرات آن نیز کاهش می یابد و تجمیع همه این موارد سبب می گردد تا یک واحد صنعتی از مجموعه این مزیت ها، سود نسبتا خوبی نماید.