به گزارش صنایع پلاستیک، برخلاف شرکتهای پالایشی اروپایی که به دلیل کاهش تقاضای شدید نفت خام و سوخت به دلیل شیوع ویروس همهگیر کرونا در سراسر جهان،و اعمال قرنطینه سفت و سخت در نیمی از کشورهای جهان، تولید خود را کاهش دادهاند، صنایع پتروشیمی این قاره به دلیل تداوم خرید پلاستیک برای تجیهزات محافظتی و پزشکی و ظروف غذای یکبار مصرف، روند تولید خود را حفظ کردهاند. وضعیت بهتر صنایع پتروشیمی اروپا نسبت به صنایع پالایشی در دوران کرونا مرهون نقش ویژه ایست که پلاستیک ها در این بحران بازی کردند و واقعیت اینست که باید در آینده کمی مهربانانه تر و منطقی تر نسبت به این مشتقات هیدروکربوی نگریست.
شرکت اتریشی OMV در ماه آوریل اعلام کرد که به دلیل افت تقاضا برای سوخت هوایی (سوخت جت) تمرکز خود را بر افزایش تولید محصولات پتروشیمی گذاشته است.
در حالی که شرکت این شرکت ناچار شده است، در حاشیه سود پیشبینی شده اش در بخش پالایشی برای سال جاری میلادی یعنی سال ۲۰۲۰ میلادی بازنگری کند، برآورد خود درباره حاشیه سود تولید محصولات پتروشیمی را بهبود بخشید. این سیاست به این شرکت کمک می کند تا در مجموع جلوی ضرر بیشتر را بگیرد.
شرکت فرانسوی توتال همچنین هفته گذشته در گزارش مربوط به سه ماه نخست سال جاری میلادی خود اعلام کرد که پالایشگاههای این کشور در سراسر اروپا ظرفیت بهرهگیری از تولید خود را به حدود ۶۰ درصد رسانده است.
توتال اعلام کرد: بر خلاف این شرایط، تقاضا برای محصولات پلاستیکی بخش پتروشیمی این شرکت را که از بحران شیوع ویروس کرونا تاثیر نپذیرفته، بهبود بخشیده است.
این شرکت فرانسوی ادامه داد: به مدد انعطافپذیری واحدهای کراکر بخار، مجتمعهای پتروشیمیهای توتال در اروپا میتوانند از قیمت پایین نفتا و اتان سود ببرند.
نکته نقضی در کاهش قیمت نفت و عملکرد شرکتهای پالایشی و پتروشیمی وجود دارد. کاهش قیمت نفت، باعث می شود که مشکلاتی برای حاشیه سود شرکتهای نفتی و پالایشی ایجاد شود، اما به این علت که از قیمت خوراک هایی نظیر نفتا می کاهد، در عین حال موجب افزایش حاشیه سود گروه محصولات پلیمری می گردد. به وجهی که تقریبا تمام خوراکهای اصلی پتروشیمی از جمله نفتا، متانول، اتان و …. با کاهش های شدید مواجه شده اند. برای نمونه، قیمت نفتا در ابتدای سال ۲۰۲۰ بیش از ۵۰۰ دلار بود ولی هم اکنون قیمت هر تن از این خوراک به زحمت به ۲۰۰ دلار می رسد!! از این رو، جای هیچ تعجب نیست، شرکتهایی که این پتانسیل را دارند، حالا بیشتر رو به سوی محصولات پتروشیمی ببرند تا محصولات پالایشی و در بین محصولات پتروشیمی، به علت نیازهایی که کرونا ایجاد کرده است بخش های محافظت های پزشکی، بسته بندی های یکبارمصرف نه نتها با ضعف و کاهش تقاضا مواجه نشده اند، بلکه با افزایش تقاضا نیز مواجه هستند.
بخشی از این خبر از نیپنا گرفته شده و با تحلیل و ویرایش اضافه شده در صنایع پلاستیک به نشر رسیده است.