اشتراک گذاری

اخبار پلیمری

دلایل آرامش بازار پت بطری در فصل اوج تقاضا

دلایل آرامش بازار پت بطری در فصل اوج تقاضا

نوشته شده توسط :admin
مدت زمان مطالعه : 2دقیقه

271

39

هر آرامشی خوب نیست، اینکه در قصل اوج تقاضای پت نیمی از عرضه ها فروش نرود، بیش ازاینکه به اقدامات وزارت صمت یا اصلاح بهین یاب و نحوه توزیع مرتبط باشد، به رکود عمیقی ارتباط دارد  که کشور بدان دچارست. در این شرایط رکودی، اصولا خود واسطه ها بازار را ترک می کنند چون به خوبی می دانند که برای واسطه گری فضا مهیا نیست و تقاضا در حدی نیست که آنها بتوانند از آن استفاده یا سواستفاده کنند. در چنین شرایطی آرام نگاه داشتن بازار، کار عظیمی نیست و باید دید که آیا در وضعیت رونق بازار هم وزارت صمت و متولیان قادر به حفظ آرامش بازار هستند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران گفت: اقدامات موثر وزارت صمت و کاهش تولید، منجر به کاهش التهاب در بازار ماده اولیه تولید بطری‌های پلاستیکی شده است.

فروهر برخورد با فساد و عناصر نفوذی در بعضی سازمانها که به صورتر  سیستماتیک تحلف می کردند، در کنار اصلاحاتی که در سامانه بهین‌یاب انجام شد را از عوامل مهمی دانست که باعث آرامش بازار PET  بطری در تابستان جاریست. به نظر اشاره فروهر به عناصر نفوذی خلافکار، پرونده هایی نظیر محاکمه تعدادی از کارمندان متخلف اداره صمت استان لرستان و امثالهم باشد.

فروهر که با ایسنا سخن می گفت، از رکود حاکم بر صنعت به عنوان یکی دیگر از عوامل کاهش التهاب در بازار ماده اولیه PET نام برد. در حال حاضر پتروشییمی شهید تندگویان، که تولیدکننده انحصاری انواع گریدهای پلی اتیلن ترفتالات موسوم به PET می باشد، به صورت میانگین هر هفته بیش از ۶.۰۰۰ تن PET بطری را سه شنبه به صورت بهین یاب عرضه می کند که متاسفانه در اوج تقاضای فصلی این ماده اکثر اوقات حتا نیمی از این عرضه ها هم به فروش نمی رسد. به نظر می رسد که التهاب بازار PET که سال گذشته در تابستان به اوج خود رسید و تقریبا در تمامی پرونده های مطرح شده در دادگاهها و تعزیرات شاهد وجود ردی از خرید و فروش خارج از شبکه این کالا هستیم، سبب ورشکستگی بسیاری از واحدهای تولیدکننده موادآشامیدنی و  پریفرم شده است که خود این موضوع اصل تقاضای واقعی این کالا را تحت شعاع قرار داده است. آقای فروهر در مصاحبه ای که سال گذشته انجام داد، اظهار داشت که ۳۰ درصد شرکت های تولیدکننده مواد آشامیدنی تعطیل شده اند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران در سخنانش می افزاید در چهار ماهه اول سال جاری تولید و عرضه در صنعت غذا و آشامیدنی ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش داشته و نیاز بازار به همان نسبت کم شده است. توجه داشته باشید که این کاهش تولید، به دلیل رکود حاکم بر اقتصاد در سال جاریست و دخلی به تعطیلی واحدهای تولیدی مرتبط با PET در الهاب سال گذشته  ندارد.

پیمان فروهر با بیان اینکه وضعیت اقتصادی خانوار و معیشت مردم به دلیل رکود، تورم و هزینه‌های بالا تحت‌الشعاع قرار گرفته، اظهار کرد: این مساله بازار صنایع غذایی و آشامیدنی را نیز تحت تاثیر قرار داده، به‌طوری‌که شاهد کاهش تقاضا در این بخش بودیم.

وی افزود: اقدامات موثر وزارت صنعت و کاهش تولید در کنار هم، منجر به آرامش بیشتر در این بازار شده است؛ بنابراین باید ببینیم که اگر به هر دلیلی بازار رونق پیدا کند و تقاضای این ماده اولیه همچون سال‌های قبل افزایش یابد، شرایط ثبات همچنان بر این بازار حاکم می‌ماند یا خیر.

به گفته رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران، در حال حاضر قیمت پت در بورس کیلویی حدود ۱۳ هزار تومان و در بازار آزاد حدود ۱۶ هزار تومان است. این در حالی است که قیمت این ماده اولیه اواخر اسفند ماه سال گذشته به بیش از کیلویی ۲۶ هزار تومان رسیده بود.

خرداد ماه امسال معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت از تشکیل کمیته ویژه برای تعیین سهمیه واحدهای مصرف‌کننده PET خبر داده و گفته بود که با برقراری ارتباط الکترونیکی بین سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت، پتروشیمی، بورس کالا و حمل و نقل و انبارها، مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه بطری‌های پلاستیکی در سال جاری برطرف خواهد شد. [برای مطالعه این خبر اینجا را بخوانید]

لازم به ذکرست که چندی پیش، مدیر عامل پتروشیمی شهید تندگویان از افزایش ده درصدی ظرفیت تولید PET خبر داد که باید دید در زمان رونق باعث کنترل بازار و حفظ ثبات این ماده اولیه بطری ها می شود.

Click the following banner, and find your Italian Made Machinery in 8 languages.

مطالب مرتبط برای شما