اشتراک گذاری

اقتصاد ایران, پتروشیمی ایران

عرضه ۸۵ درصدی از ۳۴ میلیارد دلار درآمد ارزی پتروشیمی ها به سامانه نیما

عرضه 85 درصدی درآمد ارزی پتروشیمی ها به سامانه نیما در سال 98

عرضه ۸۵ درصدی از ۳۴ میلیارد دلار درآمد ارزی پتروشیمی ها به سامانه نیما

نوشته شده توسط :admin
مدت زمان مطالعه : 1دقیقه

137

23

عرضه 85 درصدی درآمد ارزی پتروشیمی ها به سامانه نیما در سال 98

به گزارش صنایع پلاستیک، بهزاد محمدی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نشست خبری مورخ ۲۶ خردادماه ۱۳۹۹ اظهار داشت: بسیار خرسندیم که صنعت پتروشیمی کشور، رتبه نخست تأمین ارز را در کشور داراست. وی با اشاره به اینکه با وجود همه مشکلات پیش رو، محصولات پتروشیمی در حال صادر شدن هستند و ۸۵ درصد ارز ناشی از صادرات آنها به سامانه نیما تحویل داده شده است، افزود:  در سال گذشته، از ۳۱ میلیون تن محصول نهایی صنعت پتروشیمی، ۲۳ میلیون تن صادر شده است. وی مجموع درآمد ارزی پتروشیمی ها در سال گذشته را چیزی حدود ۳۴ میلیارد دلار عنوان نمود.

وی ادامه داد: با تحقق کامل جهش دوم صنعت پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۰، برنامه هدف‌گذاری‌شده صنعت پتروشیمی در برنامه ششم توسعه به‌صورت ۱۰۰ درصدی انجام می‌شود.

لازم به ذکرست که پس از خروج دولت ترامپ از برنامه جامع اقدام مشترک، موسوم به برجام و قطع تقریبی صادرات نفت و میعانات نفتی به عنوان بزرگترین محل درآمد ارزی دولت، صنعت پتروشیمی توانسته است تا حد زیادی جور صنعت نفت را کشیده و دولت  هم تمام قد از صادرات محصولات پتروشیمی، ولو با ارزش افزوده پایین نظیر متانول حمایت کرده است. عملا اگر ارزهای صنعت پتروشیمی نبود، بسیاری از جنبه های زندگی روزمره مردم ممکن بود با مشکل رو به رو شود.

هر چند حمایت دولت از صادرات محصولات پتروشیمی باعث شده است تا نسبت به تامین خوراک صنایع پایین دستی کم لطفی هایی صورت پذیرد و این مساله چیزی نیست که بتوان از صنعتگران صنایع پایین دستی پنهان نمود، محمدی در ادامه نشست خبری خود، ادعا کرد: “با تولید پایدار محصولات پتروشیمی، شاهد رشد ۱۱ درصدی معاملات این محصولات در بورس در اردیبهشت‌ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال بوده‌ایم.”

ادعایی که بر فرض صحت آن، آقای مدیرعامل باید به این پرسش پاسخ دهد که با توجه به ورشکستگی تعداد زیادی از بنگاههایی که این مواد را مصرف می کنند، این ۱۱ درصد اضافه تولید توزیع شده در بازار داخل به دست چه کسانی افتاده است؟

محمدی در خاتمه ادامه اظهار داشت:  صنعت پتروشیمی، باید به سمت استفاده از یک خوراک و تولید چند محصول گام بردارد. طبعا خوراکهای گازی به علت وجود این منابع در کشور، می تواند گزینه مناسبی باشد. ضمن اینکه از نظر قیمت نیز این خوراکها مقرون به صرفه می باشد. اما زیرساخت های لازم برای استفاده از خوراک واحد در همه پتروشیمی ها وجود ندارد. شاید به همین دلیل محمدی سخنانش را با هدفگذاری توسعه هوشمندانه صنعت پتروشیمی به عنوان مهمترین راهکار توسعه این صنعت به پایان برد.

Click the following banner, and find your Italian Made Machinery in 8 languages.

مطالب مرتبط برای شما