سرانجام حکم اولیه دادگاه حمیدرضا رنود، مدیرعامل شرکت پایا پلاستیک ابلاغ شد. وی به اتهام قاچاق ۵۲ میلیون یورو متهم شناخته شده و به ۳۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش صنایع پلاستیک، حمیدرضا رنود، مدیر عامل شرکت پایا پلاستیک که متهم به قاچاق رقم ۵۲ میلیون یورو شده بود، طبق آخرین اخبار دریافتی مجرم شناخته شده است. در حکمی که پس از دو جلسه دادگاه با شرایطی خاص و کمی عجیب صادر شده است، قاضی با توجه به دفاعیات متهمان نتیجه گرفته است حمیدرضا رنود قاچاق مبلغ ۵۲ میلیون یورو از مجموع ۶۵ یورو تخلفی که در کل این پرونده مطرح است را بر عهده داشته است.
ما در تاریخ ۲۹ خردادماه ۱۳۹۸، خبر برگزاری نخستین جلسه دادگاه این صنعتگر و نیز عدم برگزاری دومین جلسه دادگاه به صورت علنی را پوشش دادیم و حدس زدیم که وی احتمالا با توجه به رقم های انتسابی به عنوان متهم ردیف اول پرونده شناخته شده باشد.
دو نکته جالب در مورد شخص حمیدرضا رنود، شرکت پایا پلاستیک و این پرونده وجود دارد که قابل تامل است. نخستین مساله به افتتاح این شرکت باز می گردد که حدود سه سال پیش توسط حجت الاسلام حسن روحانی و وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت یعنی آقای محمدرضا نعمت زاده صورت گرفت که تصویر فوق هم به همان روز و افتتاح این کارخانه به دستان ریاست جمهوری تعلق دارد.
نکته دوم اما در مورد پرونده وی مطرحست، در حالیکه محل کارخانه پایا پلاستیک در استان قزوین است، دادخواستی که منجر به حکم سی و پنج سال زندان برای رنود شد، توسط دادستان استان سیستان و بلوچستان صادر شده است. جالب است بدانید که جلسه دوم دادگاه وی به صورت غیر علنی برگزار شد، که پرسش برانگیزست.
حمیدرضا رنود متولد سال ۱۳۵۱ در تهران و بزرگ شده محله یهودی نشین پل چوبیست و از سال ۱۳۹۴ در قزوین کارخانه دایر کرده است. به گفته رنود، وی صاحب سه شرکت تولیدی است و برای مواد اولیه و ماشین آلات مورد نیاز کارخانجاتش، اقدام به دریافت ارز نموده است.
وی در جریان محاکمه اش تصریح کرده است که مبلغ ۷ میلیون یورو برای خرید ماشین آلات برای شرکت پایا پلاستیک ارز دریافت کرده است. وی در عین حال از رفع تعهد ارزی خود به میزان ۳۰ میلیون یورو، در جلسات دادگاه خبر داد و افزود که ۵۰ میلیون یوروی دیگر هم به سیستم بانکی کشور بدهی دارد که در صورت آزادی رفع تعهد می نماید.
با توجه به اینکه دادگاه مفاسد اقتصادی به جز در مواقعی که حکم اعدام صادر می شود، بنا بوده است که امکان تجدیدنظر نداشته باشد، نمی دانیم حکم صادره قطعی و یا قابل فرجام خواهی است.
تصاویر فوق از جلسه اول این دادگاه تهیه شده و توسط سایت فرارو منتشر شده است.
گزارش تصویری افتتاح کارخانه پایا پلیمر پلاستیک توسط ریاست جمهوری ایران