اشتراک گذاری

پتروشیمی ایران

افتتاح فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی

افتتاح فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی

نوشته شده توسط :admin
مدت زمان مطالعه : [get_reading_time]دقیقه

114

21

افتتاح فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی پالایشگاه فازهای ۱۳و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی به ارزش ۱۰میلیارد دلار با حضور حسن روحانی، رئیس جمهوری، بیژن زنگنه، وزیر نفت و برخی مقام‌های کشوری و لشگری به صورت رسمی افتتاح شد.

به گزارش صنایع پلاستیک به نقل از شانا، حسن روحانی، رئیس جمهوری که صبح امروز (یکشنبه، ۲۶ اسفندماه) وارد استان بوشهر شد، با حضور در فاز ۱۳، به طور رسمی پالایشگاه این فاز را افتتاح کرد. رئیس جمهوری همچنین پیش از افتتاح رسمی این فازها، با حضور در ویوگالری فاز ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی، در جریان جزئیات توسعه این فازها قرار گرفت.

هدف از توسعه هرکدام از فازهای ۱۳ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز ترش، ۷۵ هزار بشکه میعانات‌گازی و ۴۰۰ تن گوگرد و تولید سالانه یک میلیون و ۵۰ هزار تن گاز مایع ال‌پی‌جی (پروپان و بوتان) و یک میلیون تن اتان به‌منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی است. ارزش اقتصادی حاصل از بهره‌برداری و دستیابی به تولیدات این طرح‌ها حدود ۵ میلیارد دلار در سال برآورد شده است.

افزایش ظرفیت انتقال بیش از ۵ میلیون تن اتان به مجتمع های پتروشیمی منطقه عسلویه

پروژه خط انتقال اتان که از سایت ۲ پارس جنوبی آغاز شده و تا سایت یک مجتمع‌های پتروشیمی منطقه عسلویه ادامه دارد، با هدف تامین خوراک لازم برای مجتمع‌های پتروشیمی کاویان، مروارید، جم، کیان و بوشهر اجرایی شده است. با اجرای این پروژه، گاز اتان تولیدی در فازهای ۱۲، ۱۳، ۱۴، ۱۹ و ۲۴-۲۲ پارس جنوبی به محصولات با ارزشی نظیر اتیلن و رزین‌های پلیمری در مجتمع‌های پتروشیمی کشور تبدیل می‌شود.

این خط انتقال با طول ۴۲.۵ کیلومتر و قطر ۴۰ و ۳۰ اینچ ادامه می‌یابد و ظرفیت انتقال بیش از ۵ میلیون تن اتان را دارد.

از جمله پیچیدگی‌های اجرای خط لوله انتقال اتان باید به عبور متعدد از خطوط سراسری سوم، چهارم، پنجم، ششم و دهم گاز و خط لوله اتیلن غرب که اکنون گازدار شده و در حال بهره‌برداری است و خطوط فیبر نوری و مخابرات اشاره کرد. با این حال، طرح خط انتقال اتان با استفاده از روش‌های نوین مدیریت پروژه در مدت زمان ۱۱ ماه و با سرمایه‌گذاری بیش از ۳ هزار میلیارد ریال آماده بهره‌برداری شده است.

سرمایه گذاری ۱۱ میلیارد دلاری

مجموع سرمایه‌گذاری انجام شده در این دو مگاپروژه، ۱۱میلیارد دلار بوده است که با توجه به میزان تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور در سال ۱۳۹۶ (معادل ۴۲۷ میلیارد دلار)، ارزش‌آفرینی محصولات این دو طرح فراتر از ۲ درصد تولید ناخالص داخلی کشور است.

با بهره‌برداری از این فازها، برای نخستین بار برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی از قطر پیشی می‌گیرد.

همزمان با افتتاح این دو مگاپروژه، سامانه‌های اندازه‌گیری‌ گاز پالایشگاه‌های پارس‌جنوبی (میترینگ)، کارخانه تولید مواد بوددارکننده گاز در عسلویه (مرکاپتان) و خط لوله راهبردی اتان «عسلویه – کنگان» به‌صورت ویدئو کنفرانس از سوی رئیس جمهوری افتتاح شد.

Click the following banner, and find your Italian Made Machinery in 8 languages.

مطالب مرتبط برای شما