به گزارش رویدادهای صنایع پلاستیک، ششمین دوره نمایشگاه و کنفرانس بین المللی پلاستیک، لاستیک، پتروشیمی، مواد شیمیایی، کودهای شیمیایی، بازیافت پلاستیک، صنعت چاپ و بسته بندی انحصاری OMAN14 PLAST 2022 که به صورت سالانه برگزار می شود، امسال قرار بود پس از مدتی تعلیق کلی به علت همه گیری کووید-۱۹ در تاریخ ۷ تا ۹ فروردین ماه ۱۴۰۱ مصادف با ۲۷ تا ۲۹ مارچ سال ۲۰۲۲ در مسقط برگزار شود، که باز هم پاندمی برگزاری این دوره را به عقب انداخت.
برگزارکنندگان این رویداد با انتشار اطلاعیه ای ضمن عذرخواهی از همه کسانی که قرار بود به عنوان مخاطب یا غرفه گذار در این رویداد مشارکت کنند، عذرخواهی کرده اند و تاکید کرده برای حفظ ایمنی و سلامت آنها، که اولویت اول عمان پلاست است، این رویداد را در تاریخ دیگری که سویه آ میکرون مهار شده باشد، برگزار خواهند کرد. با این وجود، با توجه به اهمیت این بازار برای صنایع پلاستیک و پتروشیمی کشور، و نیز با عنایت به مذاکرات هسته ای در حال جریان که ممکن است، اجازه دهد تا با رفع تحریم ها تا برگزاری این نمایشگاه امکان حضور وسیع شرکت های ایرانی در آن فراهم شود، بی مناسبت ندیدیم که به معرفی هر چه بیشتر ششمین دوره نمایشگاه OMAN PLAST 2022 پرداخته و فرصت های آنرا بررسی کنیم.
مسوولان رویداد مذکور، هدف از این نمایشگاه معتبر نمایش و نمایش محصولات و خدمات مربوط به این صنعت به بازار در حال توسعه سریع سلطان نشین عمان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و در عین حال تشویق بیشتر به توسعه پیوندهای تجاری بین عمان و سایر نقاط جهان ذکر می کنند. این درست که عمان، در آنسوی کرانه های دریای عمان، کشوری عربی و عضو شورای همکاری خلیج فارس با افکار و اهداف ضد ایرانی است، اما در عمل تا به حال بواسطه مسائل سیاسی همواره بهترین دوست عرب منطقه ای ایران بوده است. عمان همان کشوری است که در سال ۲۰۱۲، میزبان مذاکرات محرمانه ایران و آمریکا بود و میانجیگری این کشور نهایتا منجر به امضای برنامه جامع اقدام مشترک شد که به برجام موسوم شد و هم اکنون مذاکرات برای احیای آن در عمان در حال برگزاری است.
بنابراین از نقطه نظر توان و پتانسیل سیاسی امکان حضور پرقدرت و همه جانبه شرکت ها و پتروشیمی های ایرانی در عمان پلاست و بازار عمان، کاملا مهیاست. تنها چیزی که باقی می ماند، شناخت نیازهای بازار عمان است که بازاری رو به رشد است که هر روز بیش از پیش به یک بازار مصرفی بدل می شود. صنعت پتروشیمی و پلاستیک ایران می تواند از عمان به عنوان یک پایگاه برای حضور در بازارهای کشورهای حاشیه جنوبی خلیج همیشه پارس استفاده نماید.
از سوی دیگر ششمین نمایشگاه OMAN PLAST 2022 در آستانه ثبت رکوردهای جدیدی از نظر تعداد غرفه گذاران، بازدیدکنندگان، صنعتگران، متخصصان، تکنوکرات ها، تجار و بازرگانان است و همین مساله امکان تعامل سازنده و نیز امضای توافقنامه ها و قراردادهای احتمالی با سایر بزرگان صنایع پتروشیمی، پلاستیک، لاستیک، شیمیایی، بازیافت، بسته بندی و چاپ را فراهم سازد. تعامل با شرکت های بزرگ حوزه های مذکور که به علت تحریم ها، چندسالی است که حتا فکر حضور در ایران پلاست هم به سرشان خطور نکرده است. در واقع عمان پلاست، تا زمانی که محدودیت های تحریم مانع از حضور بزرگان صنعت پلاستیک در ایران پلاست می شود، می تواند ارزان ترین و در دسترس ترین گزینه برای برقراری ارتباط با این شرکتها باشد.
OMAN PLAST یک رویداد سه روزه است که نقش مهمی در توسعه اقتصاد ملی سلطان نشین عمان و نیز اقتصاد منطقه ای دارد. بنا به ادعای برگزارکنندگان این رویداد، قرارست که آخرین فناوری ها و ماشین آلات لازم برای ساخت پلاستیک و پتروشیمی در عمان پلاست سال ۲۰۲۲ به نمایش گذاشته شود.
یکی دیگر از کارکردهای این نمایشگاهاینست که متخصصان این بخشها را گرد هم میآورد و به آنها بستری برای شروع پیشرفت در این صنایع ارائه میدهد. دامنه توسعه را برای همه بازیکنان گسترش میدهد و به آنها کمک میکند تا با افراد مختلف از هر طبقهای ارتباط برقرار کنند و با آنها تعامل داشته باشند. آنها یک انجمن عالی برای برقراری ارتباط و ایجاد روابط خوب با همتایان احتمالی و کاربران نهایی خود خواهند داشت.عمان پلاست به سرعت در حال بدل شدن به یک رقیب جدی برای Arab Plast شده است.
شرکت Silver Star (ستاره نقره ای) یکی از برگزارکنندگان برجسته نمایشگاه های بزرگ در عمان است و در سال ۱۹۹۲ تاسیس شده است. ستاره نقره ای به برگزاری بیش از چهل نمایشگاه بسیار موفق (بین المللی، داخلی و انفرادی) شهرت دارد که از جمله این نمایشگاه ها می توان به INDEXPO MUSCAT و INDEXPO اشاره کرد. شرکت Silver Star کار بین المللی خود را با برگزاری نمایشگاه INDEXPO MUSCAT 97 (نمایشگاه تجاری انحصاری هند) تحت حمایت سفارت هند، و با حمایت سازمان ارتقای تجارت هند و فدراسیون سازمانهای صادرات هند،(که هر دو از شرکتهای دولت هند بودند) آغاز کرد و نمایشگاههای زیادی در دهه های بعدی و تا به امروز در اقصی نقاط سلطان نشین برگزار نموده است.
نمایشگاه طلا و جواهرات عرب ۲۰۰۱،، سومین دوره نمایشگاه INDEXPO MUSCAT 2010، INDEXPO MUSCAT 2011، پنجمین INDEXPO MUSCAT 2011، پشتیبانی شده توسط وزارت بازرگانی و صنعت دولت هند، و عمان پلاست ۲۰۱۲، نمایشگاه بین المللی مصرف کننده ۲۰۱۲ و نمایشگاه بین المللی منسوجات و پوشاک OMAN 2012 در سوهار، ITF دبی ۲۰۱۳ (نمایشگاه تجاری انحصاری هند ۲۰۱۳) نمایشگاه بین المللی پلاستیک، لاستیک و صنعت بسته بندی ۲۰۱۴، نمایشگاه و کنفرانس مدیریت پسماند عمان، نمایشگاه خرید سوهار ۲۰۱۴، نمایشگاه و کنفرانس ریلی ۲۰۱۴، نمایشگاه محصولات عمان، جشنواره محصولات عمان، فستیوال و ۲۰۱۵ نمایشگاه صنعت چاپ و بسته بندی لاستیک، مواد شیمیایی۲۰۱۶، سومین نمایشگاه OMAN PLAST 2016، چهارمین نمایشگاه عمان پلاست در سال ۲۰۱۷ و ….. از جمله نمایشگاههای هستند که شرکت برگزارکننده نمایشگاهی Silver Star آنها را برگزار کرده است.
جدا از این، Silver Star اولین شرکت عمانی است که به عنوان مشاور مدیریت وزارت بازرگانی و صنعت، دولت عمان برای نمایشگاه سیار محصولات عمانی که توسط اعلیحضرت سلطان قابوس بن سعید در مسقط و موارد مشابه افتتاح شده است، منصوب می شود.
برخی از گروه هایی که قرارست از OMANPLAST 2022 دیدن نمایند در گروههای زیر دسته بندی می شوند:
- اتاق های بازرگانی و صنایع و نمایندگان آنها
- سازمان های ترویج تجارت و نمایندگان آنها
- انجمن ها و نمایندگان آنها
- دیپلمات ها
- سازمان های توسعه صادرات و نمایندگان آنها
- صنعتگران
- معامله گران
- بازرگانان
- تولیدکنندگان تجهیزات و ماشین آلات در صنایع گوناگون حاضر در عمان پلاست
- پردازنده های پلاستیک
- تامین کنندگان مواد اولیه صنایع پلاستیک، پتروشیمی، لاستیک، چاپ و بسته بندی
- رؤسای شرکت ها و کارخانجات و پتروشیمی ها
- مدیران عامل شرکتهای مرتبط با صنایع حاضر در نمایشگاه
- مدیران کل شرکتهای مرتبط با صنایع حاضر در نمایشگاه
- مدیران مالی شرکت ها
- کارشناسان فنی
- دانشجویان
- توزیع کنندگان
- خرده فروشان
- عوامل اجرایی شرکت ها و پتروشیمی ها
- مدیر خرید شرکت های بزرگ مصرفی و تولیدیی
- مشاوران شرکت های تولیدی
- تامین کنندگان زنجیره تامین صنایع حاضر در نمایشگاه
با توجه به امیدهای ایجاد شده ناشی از مذاکرات احیای برجام در وین، احتمال کاهش تحریم ها و امکان انجام مراوادات منطقه ای و جهانی، روابط حسنه سیاسی تهران – مسقط، فاصله کوتاه دریایی ایران و عمان به ویژه در تنگه هرمز که به کمتر از چهل کیلومتر می رسد، نیاز به ایجاد عمق استراتژیک با استفاده از بازوهای اقتصادی در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس برای ایران و از همه مهمتر امکان دریافت و ارائه سرویس ها، خدمات و محصولاتی که مدتهاست که صنایع پتروشیمی، پلاستیک، لاستیک، بازیافت، کود، چاپ و بسته بندی کشور از آنها محروم هستند، بدون شک حضور در عمان پلاست ۲۰۲۲ می تواند یکی از سریع ترین و بهترین راهها برای بازگشت به بازارهای جهانی به شکل کاملا شفاف باشد. ضمن اینکه حضور در چنین رویدادهایی باعث شناسایی نیازها و کمبودهای بازار مصرف کشور میزبان می گردد و از دل آن می توان به افزایش صادرات غیرنفتی و درآمد زایی ارزی برای کشور امید بست. فراموش نکنید که صادرات به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، به علت هزینه حمل و نقل بسیار پایین و ارزش بالای پول این کشورها بسیار مقرون به صرفه است. حال باید منتظر ماند و دید که تاریخ جدید برگزاری این رویداد، توسط برگزارکنندگان آن، چه زمانی اعلام خواهد شد.