رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان تهران کمبود نقدینگی و عدم تخصیص به موقع ارز از سوی بانک مرکزی برای تامین مواد اولیه را از جمله مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی عنوان کرد.
به گزارش صنایع پلاستیک، یدالله صادقی، با اشاره به افزایش قیمت دلار در سال گذشته گفت: کاهش ارزش ریال باعث شده نیاز واحدهای تولیدی به نقدینگی نسبت به سال ۱۳۹۶ تقریبا سه برابر شود.
وی با بیان اینکه بانکها باید در سال رونق تولید منابع خود را به سمت حمایت از تولید سوق دهند، اظهار کرد: البته بانکها نیز مشکلاتی دارند، اما دولت و مجلس شورای اسلامی سعی میکنند با تدوین قوانین و آئین نامههای اجرایی مناسب رابطه بین بانکها و صنعتگران را تسهیل کنند تا این واحدها بتوانند با تأمین نقدینگی مورد نیاز خود از نظام بانکی، تولیدشان را حفظ کنند و برای تکمیل واحدهای نیمه تمام نیز اقدام کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران مشکل دیگر واحدهای تولیدی را عدم تخصیص به موقع ارز از سوی بانک مرکزی عنوان کرد و گفت: واحدهای تولیدی برای واردات مواد اولیه و قطعات یدکی نیازمند تأمین به موقع ارز از سوی بانک مرکزی هستند و اگر ارز آنها به موقع و به اندازه مورد نیاز تأمین نشود، ممکن است تولید آنها با خطر مواجه شود.
به گفته صادقی، ایجاد وقفه در نظام تولید ممکن است منجر به از هم پاشیدگی این نظام شود و اگر بخواهیم یک صنعت را دوباره به مدار تولید وارد کنیم، سخت و طاقتفرسا خواهد بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر محدودیتهایی در منابع تأمین مواد اولیه و حمل و نقل نیز وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به وجود چالشهایی که تولیدکنندگان با آنها دست و پنجه نرم میکنند، سیستمهای دولتی و غیردولتی باید با آنها همکاری کنند تا به رونق تولید برسیم.
رئیس سازمان صمت استان تهران در پایان گفت: خواهش ما از بانک مرکزی این است که با توجه به نرخ برابری ارز، ریال مورد نیاز واحدهای تولیدی در قالب سرمایه در گردش و سرمایه ثابت و همچنین ارز مورد نیاز این واحدها برای واردات مواد اولیه را تأمین کنند.