به گزارش صنایع پلاستیک به نقل از سایت جهانی پلیمر مدیا، بر اساس مقالهای از نیوزویک، یک پروژه ۲۲ میلیارد دلاری برای ساخت یک خط مترو قرار است حمل و نقل عمومی در ریاض را متحول کند. این مقاله توسط “جو ادواردز” نوشته شده است و به دلیل محتوای جذاب آن، ما آن را برای خوانندگان خود کپی و بازنشر کردهایم. امیدواریم روزی ایران نیز به توافقات بینالمللی کپیرایت بپیوندد و امکان پرداخت هزینه برای مجوز بازنشر مقالات اینچنینی فراهم شود.
متن کامل مقاله به شرح زیر است:
یک پروژه چند میلیارد دلاری در عربستان سعودی که میتواند روزانه بیش از ۳ میلیون مسافر را جابهجا کند، افتتاح شد.
متروی ریاض، اولین سیستم حمل و نقل زیرزمینی عربستان سعودی، در ابتدای راهاندازی قادر خواهد بود ۱.۲ میلیون مسافر در روز را جابهجا کند و ظرفیت نهایی آن به ۳.۶ میلیون نفر در روز خواهد رسید.
این پروژه که شامل ۸۵ ایستگاه در ۶ خط مختلف است، به صورت مرحلهای اجرا میشود. یکی از اولین خطوطی که بخشی از آن افتتاح شده، خط آبی است که قرار است از شمال به جنوب در مرکز شهر ریاض حرکت کند.
افتتاح این پروژه در حالی صورت میگیرد که عربستان سعودی به دنبال تنوعبخشی به اقتصاد خود و کاهش وابستگی به صادرات نفت است.
به گفته توسعهدهندگان این پروژه، پایداری محیط زیست یکی از اهداف اصلی آن است و برخی ایستگاهها از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده میکنند. طبق گزارش منتشرشده، انتظار میرود متروی ریاض سهم حملونقل عمومی شهر را از ۲ درصد به ۱۸ درصد تا سال ۲۰۳۰ افزایش دهد.
دارن مورت، رئیس بخش زیرساخت شرکت بکتل، یکی از شرکتهای مجری پروژه، در بیانیهای اظهار داشت: «متروی ریاض سفرهای درونشهری در عربستان سعودی را با ارائه یک سیستم حمل و نقل پایدار و کارآمد برای میلیونها نفر متحول خواهد کرد.»
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان و رییس کمیسیون سلطنتی شهر ریاض، این پروژه را نتیجه رهبری دوراندیشانه ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود دانسته و بر اهمیت آن تأکید کرده است.
نیوزویک از شرکت بکتل خواسته است تا اطلاعات بیشتری درباره این پروژه ارائه کند.
سباستین سانس، پژوهشگر ارشد در مرکز تحقیقات مشارکتی با شرق، پیشتر به نیوزویک گفته بود: «عربستان سعودی به شدت نیاز دارد تا با سرمایهگذاری در بخشهای غیرنفتی مانند گردشگری، سرگرمی و ورزش، اقتصاد خود را متنوع کند.»
به گفته سانس، سرمایهگذاری در پروژههای بزرگ ساختمانی، یکی از ارکان اصلی این استراتژی بوده و متروی ریاض یکی از بسیاری از مگاپروژههایی است که در این کشور اجرا شده است. اولین پروژه شهر نیوم، که یکی از مگاپروژههای این کشور محسوب میشود، اخیراً افتتاح شد.
افتتاح پروژه “سنداله”، که بهعنوان یک مقصد جزیرهای لوکس شناخته میشود، نقطه عطف مهمی برای این پروژه بود. شهر نیوم اکنون به بزرگترین سایت ساختوساز جهان تبدیل شده است.
با این حال، گزارشی اخیر از سازمان حقوق بشری ALQST هشدار داده است که شرکتهایی که در بزرگترین پروژههای ساختمانی عربستان سعودی، از جمله شرکتهای آمریکایی، فعالیت میکنند، ممکن است با «ریسکهای سیاسی و شهرت» مواجه شوند، زیرا این پروژهها با اتهامات مربوط به شرایط خطرناک و سوءاستفاده از کارگران مهاجر روبهرو هستند.
این گزارش در بحبوحه اتهاماتی منتشر شده است که هزاران کارگر ساختمانی مهاجر از سال ۲۰۱۷ تاکنون جان خود را از دست داده یا مفقود شدهاند.
اگر به مطالعه مطالب بیشتری در این مورد علاقمند هستید، می توانید روی این لینک کنید و به سایت جهانی پلیمر مدیا راهنمایی شوید و در آنجا متن کمل مقاله را مطالعه نمایید.