به گزارش صنایع پلاستیک، آیین امضای قرارداد اعطای لیسانس، بسته طراحی فرآیندی و مهندسی پایه واحد تولید پلیاتیلن سنگین، شنبه، ۱۹ بهمن ماه همزمان با دهه مبارک فجر با حضور بهزاد محمدی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به امضای علی پژوهان، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و سیاوش درفشی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی تبریز رسید. در این آیین، طرفین از راه اندازی نخستین واحد پلیاتیلن سنگین ایرانی خبر دادند.
علی پژوهان، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در این آیین با اشاره به اینکه این شرکت در بحث کسب دانش فنی تولید پلیاتیلن سنگین و کاتالیستهای آن بیش از ۱.۵ دهه پژوهش داشته است، گفت: امکانات سختافزاری و نرمافزاری ویژهای در این شرکت تهیه شده است و کاتالیست آن هم در مقیاس صنعتی تولید شده است.
وی امکان تولید گریدهای MMP پلیمری را از ویژگیهای این دانش فنی دانست و اظهار کرد: بر این اساس این محصول برای نخستین بار با دانش بومی در کشور تولید میشود. این محصول در تولید فیلم و پایپ نیز ویژگیهای منحصر به فردی با کیفیت بالایی دارد.
سیاوش درفشی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی تبریز نیز در این آیین با ابراز خوشحالی از تولید محصول پلیمری کاملا ایرانی برای نخستین بار در کشور ادامه داد: امیدواریم این پروژه براساس زمانبندی و در مدت چهار سال اجرا شود.
براساس این قرارداد، شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی لیسانس یک واحد پلی اتیلن سنگین با ظرفیت ۳۱۰ هراز تن در سال را بر اساس فرآیند دوغابی توسعهیافته به مجتمع پتروشیمی تبریز واگذار کرده است که با بهره برداری از این واحد، ایران به جمع معدود کشورهایی میپیوندد که صاحب لیسانس تولید پلیاتیلن هستند و بدین طریق زمینه برای احداث واحدهای دیگر از این دست در کشور مهیا خواهد شد.
محصولات این واحد برای تولید لوله، انواع بطری، ظروف و فیلمهای بستهبندی کاربرد دارد که افزون بر پوشش نیازمندیهای صنایع تکمیلی داخلی زمینه مساعدی برای صادرات مواد اولیه یا محصولات ساخته شده از آنها را فراهم میکند.