به گزارش صنایع پلاستیک، بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت ایران، مرز مهران همچنان به دلیل تصمیم دولت عراق، تا ۲۷ فروردین ماه مسدود است؛ ضمن اینکه در بندر آستاراخان و ماخاچ کالا، ارسال بار با کنترل های بهداشتی برای مواد غذایی صورت می گیرد. دولت روسیه برای کنترل شیوع ویروس کرونا از ۱۱ فروردین تا ۱۷ فروردین به مدت یک هفته تعطیل است. آخرین وضعیت مرزهای آبی و خاکی کشور در تاریخ دهم فروردین ۱۳۹۹ در ادامه به تفکیک کشورها و گمرکات مرزی آمده است:
کشور عراق
مرز مهران= تردد کالا ممنوع- مرز بر اساس تصمیم دولت عراق تا ۲۷ فروردین ۹۹ مسدود است- ۵۰۰ دستگاه کامیون و تریلربار در جاده منتهی به محوطه تجاری گمرک بار خود را تخلیه کردهاند.
مرز شلمچه= تردد کالا ممنوع است- مرز بر اساس تصمیم دولت عراق تا ۲۷ فروردین ۹۹ مسدود است- صادرات گاز اکسیژن برای بیمارستانهای بصره انجام می شود- با شرط عدم پیاده شدن خدمه شناورها در بنادر دو کشور ایران و عراق، مواد معدنی و کلینکر از طریق بندر خرمشهر با حمل دریایی به بصره انجام می شود.
مرز چذابه= تردد کالا ممنوع است- مرز بر اساس تصمیم دولت عراق تا ۲۷ فروردین ۹۹ مسدود است.
مرز سیرانبند- بانه= تردد کالا ممنوع است.
مرز باشماق- مریوان= در حال تردد
مرز خسروی= ممنوع
مرز پرویزخان= در حال تردد
مرز تمرچین= در حال تردد- صادرات خشکبار، تره بار و سایر اقلام با حجم ترافیک سنگین، صادرات کالاهای ترانزیتی در حال انجام- غربالگری و ضدعفونی کردن محوطه و تریلرها به صورت روزانه و مستمر انجام می گیرد. رویه صادرات کند است و روزانه ۳۰ کامیون عبور می کنند.
مرز سومار= تردد کالا ممنوع
کشور عمان
از تاریخ ۶ فروردین تا اطلاع ثانوی هر گونه صادرات و واردات از ایران از طریق لنج چوبی ممنوع اعلام گردید. صادرات و واردات از طریق تردد شناورهای فلزی یخچالدار در حال انجام است.
کشور کویت
تردد شنارهای چوبی ممنوع و تردد شناورهای فلزی و یخچالدار مجاز است
کشور قطر
صادرات مواد معدنی آزاد بوده ولی صادرات مواد غذایی ممنوع است. تردد شنارهای چوبی ممنوع و تردد شناورهای فلزی و یخچالدار مجاز است.
کشور امارات
صادرات آزاد است. تردد شنارهای چوبی ممنوع و تردد شناورهای فلزی و یخچالدار مجاز است. علیرغم آزادبودن تجارت کالا محدودیتهایی قائل می شوند و در عمل بر روی کالاها و به ویژه کالاهایی که به مقصد ایران می باشد، سختگیری اعمال می گردد. اسکله های بنادر امارات برخی محدودیتها برای کالاهایی که از مبدا چین به مقصد ایران ارسال می شوند، ایجاد نموده و باعث کندی تجارت شده است. بندر حمریه دوبی فقط اجازه ورود شناورهای حامل میوه و تره بار را می دهد.
کشور ترکمنستان
صادرات به مرزهای سرخس، لطف اباد، باجگیران و اینچه برون به شرح ملاحظات آزاد است. حمل ریلی غیرغذایی از سرخس و لطف آباد در حال انجام بوده و اینچه برون از ۱۳ فروردین ۹۹ مسدود است. حمل ریلی موادغذایی کاملا ممنوع است و حمل جاده ای نیز به طور کلی ممنوع می باشد.
کشور آذربایجان
مرزهای آستارا و بیله سوار و جلفا به شرح ملاحظات، قابلیت عبور کامیون های صادراتی را دارند. کلیه مرزها برای ارسال کالا با راننده غیر ایرانی برای ترانزیت باز است.
کشور ارمنستان
مرز نوردوز مسدود است.مبادلات با نظارت وزارت بهداشت دو طرف و با رعایت پروتکل بهداشتی صورت می گیرد. با توجه به تعیین سه جدول کالاهای قابل مبادله توسط دولت ارمنستان تقریبا همه اقلام به جز محصولات کشاورزی، مواد غذایی و محصولات منشا حیوانی قابل مبادله از طریق ترانشیب بار در مرز مغری است.
کشور قزاقستان
در بندر اکتائو و آلماتی پذیرش کالاهای ایرانی با کنترل های بهداشتی انجام می شود.
کشور روسیه
در بندر آستاراخان و ماخاچ کالا، ارسال بار با کنترل های بهداشتی برای مواد غذایی صورت می گیرد. دولت روسیه برای کنترل شیوع ویروس کرونا از ۱۱ فروردین تا ۱۷ فروردین به مدت یک هفته تعطیل است.
کشور افغانستان
مرزهای دوغارون و ماهیرود، میلک و گمشاد به دلیل کنترل های بهداشتی طرف افغانی با کندی صادرات مواجه هستند. مرزها برای عبور کالا باز است اما تردد مسافر برای هر دو طرف در هر دو مرز مممنوع است. البته صدور روادید برای رانندگان کامیونه های افغان متوقف شده و احتمال صادرات به این دلیل وجود دارد. در این خصوص با وزارت خارجه مکاتبه شده همچنین تجار افغانی که دارای ویزا هستند و شمار اندکی هم هستند، به دلیل ممانعت مامورین گذرنامه امکان ورود به ایران را ندارند و این هم می تواند صادرات را کاهش دهد.
کشور پاکستان
صادرات در مرز میرجاوه، کوهک، جالق، پیشین، ریمدان و بندر چابهار متوقف و مرزها مسدود است. بر اساس تصمیمات شورای امنیت ملی پاکستان از ۲۶ اسفند تمامی مرزهای پاکستان با ایران و افغانستان به مدت دو هفته بسته شده است. با این حال پاکستان از ۱۴ مارس مرزها را بسته است. ۸۵۰ کامیون در مرز در پارکینگ بخش خصوصی و پایانه مرزی میرجاوه مانده که ۷۰ درصد حامل گاز صادراتی، ۲۰ درصد هیدروکربن و ۱۰ درصد سایر کالاها است.
کشور ترکیه
در مرز سرو ارومیه صادرات صرفا کالاهای کشاورزی با کامیون های ترک موجود در ایران قابل انجام است.
در مرز بازرگان ماکو صرفا بازگشت کامیون های ایرانی و ترک با بار صادراتی ایران و یا بدون بار به کشور مبدا امکان پذیر است. قرنطینه کامیون های ترک در بیمارستانهای صحرایی در خاک ترکیه به مدت ۱۰ تا ۱۴ روز برای اطمینان به عدم ابتلا به بیماری کرونا انجام می شود و در مرز رازی نیز هیچ فعالیت کالا و ترانزیتی وجود ندارد.