به گزارش صنایع پلاستیک به نقل از وبسایت جهانی پلیمرمدیا، کاهش ضایعات، صرفنظر از نوع آن، امروزه یک ضرورت برای کشورهای متمدن به شمار میرود. در این راستا، پروژه جدیدی که در انگلستان اجرا میشود، هدف خود را کاهش استفاده از کلاههای یکبار مصرف در اتاقهای عمل قرار داده است. در ادامه نگاهی به جزئیات این پروژه که می تواند آغاز یک انقلاب در کاهش و مدیریت ضایعات پلاستیکی در بیمارستان ها باشد، نگاهی انداخته ایم :
بیمارستان ملی دانشگاه گلدن جوبیلی (The Golden Jubilee University National Hospital) بهعنوان اولین بیمارستان، موفق به طراحی مشترک کلاههای قابل استفاده مجدد برای اتاق عمل شده است که از مواد پایدار و گیاهی ساخته شدهاند.
این اقدام بهعنوان بخشی از یک پروژه تحقیقاتی به رهبری دانشگاه استرثکلاید (University of Strathclyde) و دانشگاه هریوت-وات (Heriot-Watt University) انجام شده است.
هدف این پروژه کاهش ضایعات پلاستیکی ناشی از کلاههای یکبار مصرف اتاق عمل است که توسط خدمات بهداشت ملی اسکاتلند (NHS Scotland)(۱) استفاده میشوند، این کلاه ها به خاطر طرح و نقش های جدید موجب کاهش اضطراب بیماران را شده و شناسایی نقش کارکنان اتاق عمل را بهبود میبخشد.
+ این مطلب چکیده ای از اصل انتشار یافته آن در سایت جهانی پلیمر مدیا است و اگر به مطالعه ی کل آن علاقه دارید، می توانید با انتخاب “این پیوند” اصل آن با جزئیات و تصاویر بیشتر مطالعه کنید.
++ با کلیک روی این لینک می توانید به فهرستی از مطالب مرتبط با کاهش ضایعات پلاستیکی به زبان پارسی که قبلا را در سایت صنایع پلاستیک منتشر شده اند، دسترسی داشته باشید.
پانویس:
۱ – National Health Service که به صورت مخفف NHS خوانده می شود، بزرگترین سیستم ارائه خدمات سلامتی رایگان در جهان است. ایده تامین اجتماعی افراد یک جامعه دست کم از نظر سلامت در بریتانیا قدمتی حدودا نزدیک به دو سده دارد. بنابراین این سازمان سلامت عمومی هم در بریتانیا بسیار ریشه دارد و به رغم اینکه مارگارت تاچر (همگام با رونالد ریگان در ایالات متحده) اولین روسای دولی بودند که از ابتدای دهه هشتادی میلادی قرن بیستم گذر از لیبرالیسم به نئولیبرالیسم را آغاز کردند و تقریبا همه کارهای دولت حتا امنیت را به بخش خصوصی برون سپاری کردند، اما به علت ریشه دار بودن این طرح، و حمایت هر دو حزب عمده انگلستان موفق نشدند تا ان اچ اس را از زیر مدیریت بخش دولتی خارج کنند. کار تا جایی پیش رفت که تاچر برای آرام کردن کارگران خشمگین از شدت خصوصی سازی های دوره تاچر درباره حفظ NHS گفت : ” این سازمان در دستان درستی (یعنی دولت ) قرار دارد.” حالا پس از نزدیک به ۴۵ سال هم هنوز NHS بودجه نزدیک به ۲۰۰ میلیارد پوندی خود را از دولت بریتانیا دریافت می کند، یعنی از محل مالیاتهای پرداختی. (درصد ناچیزی از بودجه این سازمان، از طرح بیمه ملی تامین می گردد.) با نزدیک به یک میلیون و سیصد هزار کارمند و کادر درمان، این سازمان دولتی که زیر نظر وزارت بهداشت و امور اجتماعی بریتانیا فعالیت می کند، یکی از بزرگترین کارفرمایان جهان به شمار می رود. این سازمان، اکثر خدمات پزشکی و پیرا پزشکی، منهای عمل های زیبایی، دندان پزشکی و از این دست را زیر پوشش خود دارد، و هر کسی که شهروندی قانونی بریتانیا را داشته باشد و کد NHS خود را دریافت کرده باشد، می تواند از خدمات رایگان این سازمان بدون هیچ محدودیتی بهره ببرد. دولت حزب کارگر در بحبوهه ی جنگ دوم بین الملل در سال ۱۹۴۷ و پس از طی یک دوره ی پرتنش توسط دولت حزب کارگر تاسیس شد، اما همواره در حزب محافظه کار هم هواداران بسیاری داشته و دارد. این سازمان که شعبه های آن در انگلستان، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی فعال است، بهترین و گسترده ترین سازمان دولتی ارایه دهنده ی خدمات سلامت در جهان به شمار می رود. هر چند سازمانی مشابه در برزیل هم وجود دارد، که از نظر گستردگی می توان آنرا با ان اچ اس مقایسه کرد، اما به لحاظ کیفیت به هیچ عنوان این دو سازمان قابل مقایسه نیستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر از این سازمان معظم بخش سلامت در بریتانیای کبیر می توانید از لینک وبسایت این نهاد یا از لینک NHS در ویکی پدیا استفاده کنید.