به گزارش صنایع پلاستیک، یکی از ۲۵۰ تاجر خارجی در ایران پلاست چهاردهم، آقای رضا عاشور تاجر اردنی است، که به گفته خودش برای دومین بارست که در نمایشگاه ایران پلاست حضور به هم می رساند. وی که در کشور خود اردن، در تولید ظروف پلاستیکی اشتغال دارد، در حاشیه برگزاری سومین روز از نمایشگاه ایران پلاست می گوید: در این دوره از ایران پلاست، تلاش داریم جهت خریداری مواد اولیه تولید محصولات پلاستیکی با شرکت های ایرانی وارد مذاکره شویم. احتمالا مُراد وی از شرکت، همان شرکتهای پتروشیمی باشد. تیتر” بازرگان اردنی به دنبال خرید مواد اولیه پلیمری در ایران پلاست چهادرهم “به خوبی از پتانسیل بالفعل صنعت پتروشیمی و حتا صنایع پتروشیمی در بازارهایی که حتا ممکن است به ذهن ما هم نرسد، خبر می دهد. پتانسیلی که باید توسط رایزن های اقتصادی در سفارتخانه های ما بالقوه گردد یا لااقل شانس بالقوه شدن را داشته باشد. اگر محصولات پتروشیمی ما در کارخانه دنیا، شرق دور خریدار دارد، چرا در کشورهای نزدیکتر منطقه ای نتوان برای آنها با هزینه کمتر مشتریانی یافت.
وی که در سمت مدیرعامل این شرکت تولید ظروف پلاستیکی در اردن فعالست، معتقدست که در صورت توافق می توان به آغاز تجارت بین دو کشور خوشبین بود و بر مبنای برنامه ریزی های انجام شده، این امکان وجود دارد تا ظرف یک ماه آتی واردات مواد اولیه پتروشیمی از ایران به اردن صورت پذیرد.
وی با اشاره به شیوع پاندمی کرونا به عنوان علت اصلی عدم حضور شرکتهای خارجی در ایران پلاست چهاردهم اشاره کرد و افزود: بازرگانانی چون من، که نیازمند مواد اولیه هستیم، تحت هر شرایطی خود را برای خرید خوراک و مواد اولیه آماده صنعت مان به ایران می رسانیم، چرا که در ایران پلاست فرصتی پیش می آید تا بدون واسطه و دلالان و دغدغه هایی از این دست به سراغ تولیدکنندگان اصلی مواد اولیه پتروشیمی رفته و با آنها مذاکره و در صورت توافق معامله و تجارت کنیم.
روابط ایران و اردن در زمان پیش از انقلاب اسلامی، روابطی نزدیک تر از امروز بود و شاه سابق ایران، با شاه اردن روابط به نسبت حسنه ای داشت، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی روابط ایران و اردن، رو به سردی گرایید و اردن در بلوک شرکای عربستان سعودی قرار گرفت. حتا این تاجر خرده پا نیز به این سطح ضعیف روابط اشاره می کند، و در ادامه از تلاش ها رایزن اقتصادی ایران برای کسب اطلاعات مفیدی که وی را راهی ایران پلاست چهاردهم کرده است، خبر می دهد. این موضوع به وضوح نشان می دهد، حتا در کشورهایی که از نظر سیاسی در قطب مخالف سیاست های منطقه ای کشورمان قرار دارند، اگر فعالیت های درست و دقیق اقتصادی صورت گیرد، آنگاه ظرفیت های لازم برای پوشش بخشی از بازار این کشورها وجود دارد.
توجه داشته باشید که اردن با کشورهای فلسطین، عراق، سوریه و عربستان دارای مرز مشترک است از همین رو، خریداری محصولات پتروشیمی و مواد اولیه از عربستان سعودی برای آنها ساده تر و احتمالا مقرون به صرفه تر هم هست، با این حال وی در این شرایط کرونا، برای تهیه مواد ایرانی احتمالا با قیمت پایین تر، به تهران هم آمده و در ایران پلاست چهاردهم مشارکت داشته است که این نشان می دهد، که قدرت رقابت با قوی ترین رقیب منطقه ای ما حتا در فواصل دورتر از مرزهای ایران و نزدیکتر به مرزهای سعودی وجود دارد، مشروط بر اینکه بر سر کسب بخشی از این بازارها فعالیت های مجدانه توسط بخش بازرگانی شرکتهای پتروشیمی صورت گیرد.
این تاجر اردنی که از صادرات خود به کشور فلسطین سخن می گوید و می خواهد با خرید مواد اولیه ایرانی و تبدیل آن به محصولات و مصنوعات پلیمری و به ویژه ظروف پلاستیکی یکبارمصرف، کسب و کار خود را رونق بیشتری بخشد.
حضور این تولیدکننده اردنی در تهران نشان می دهد که در کشورهایی که ما فکرش را هم نمی کنیم، پتانسیل بازاریابی برای انواع محصولاتی که در کشورمان دارای مزیت نسبی هستند، وجود دارد. در حوزه پلیمر به ویژه تولیدات شرکتهای دانش بنیان، که باید پتروشیمی ایران به آنها بهای بیشتری هم بدهد، این بازارها قطعا گسترده تر هم هستند.
محمد باقر قالیباف رییس فعلی مجلس شورای اسلامی دیروز دوشنبه ۲۰ بهمن ماه ۱۳۹۹، در سفری که به مسکو داشت، به انتقاد از رویکرد امنیتی-نظامی مراکز دیپلماتیک کشور پرداخت و گفت شاید در دو دهه نخست انقلاب چنین نیازی بود که سفارتخانه ها و کنسولگری های ما رویکردی امنیتی داشته باشند، اما در دو دهه بعدی باید رویکردشان سیاسی- اقتصادی می شد. حضور چنین بازرگانانی و صنعتگرانی از کشورهایی که از نظر سیاسی در بلوک مخالف ایران قرار دارند، به روشنی نشان می دهد که اگر بخش های اقتصادی سفارت های ایران فعالتر عمل کنند، حتما بازارهای وسیع تری در کشورهای نزدیک و منطقه وجود دارد که می شود از پتانسیل آنها، نه تنها در زمینه مواد اولیه، {اگر پتروشیمی ها در داخل یاری کنند} حتا در صنایع پایین دستی نیز به بهترین شکل بهره برد.
همچنین حضور این بازرگان در تهران، به یک ظرفیت موجود اما مورد استفاده قرار نگرفته دیگر اشاره دارد و آن امکان همکاری های دوجانبه در راستای راه اندازی شرکت ها و مجتمع های پتروشیمی در عراق است، که می تواند بازارهای جدیدی را با شرایط بهتر و مزایای نسبی فاصله و مواد خام ارزانتر، در اختیار کشور قرار دهد. باید ایران به عنوان کشوری که در پی ارتقا کیفی محصولات پلیمری و شیمیایی خودست، با کشورهایی چون عراق یا قطر { که دست کم از منظر سیاسی روابط دوستانه ای دارد} شروع به احداث پتروشیمی ها و پتروپالایشگاههای جدیدی بنماید، که برای مثال سرمایه از طرف خارجی باشد و دانش ساخت بر عهده طرف ایرانی. چنین همکاری هایی باعث خواهد شد، تا زمینه نزدیکی و همکاری در سایر زمینه ها و نهایتا زمینه های سیاسی نیز فراهم شود.
این خبر از نیپنا اقتباس شده و پس از بازنویسی و افزودن مطالب مفصلی منتشر می گردد.